Results 1 to 2 of 2

Thread: Installation problem BT3 (lilo.conf)

  1. #1
    Just burned his ISO
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    1

    Default Installation problem BT3 (lilo.conf)

    Oh yes, yet another post about a problem installing BT3 to HDD...


    I'll try to make this as clear as possible. First of all I recently (6 hours ago) decided to install BT3 on my laptop currently running WindowsXP. I wish to keep WindowsXP.

    Here's some infos about the setup (output from fdisk -l):
    Disk /dev/sda: 120.0 GB, 120034123776 bytes
    255 heads, 63 sectors/track, 14593 cylinders
    Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes

    Device Boot Start End Blocks Id System
    /dev/sda1 1 6 48163+ de Dell Utility
    /dev/sda2 7 13726 110205900 7 HPFS/NTFS
    /dev/sda3 13727 13987 2096482+ f W95 Ext'd (LBA)
    /dev/sda4 * 13988 14593 4867695 83 Linux
    /dev/sda5 13727 13987 2096451 dd Unknown
    So obviously, Windows is on /dev/sda2, and BT3 was installed (using the Backtrack installer) on /dev/sda4.

    So having this setup, I go on to edit my lilo.conf (the one situated in /etc).
    Here's how it looks:

    lba32 # Allow booting past 1024th cylinder with a recent BIOS
    boot = /dev/sda
    prompt
    timeout = 12
    change-rules
    reset
    vga = 0x317
    # Linux
    image = /boot/vmlinuz
    root = /dev/sda4
    label = Back|track3
    read-only
    # WindowsXP
    other = /dev/sda2
    label = WindowsXP
    table = /dev/sda
    I read on a few forums that you need to change the "read-only" line to "read-write", is it true?

    Now here's the problem, I save the modified lilo.conf, run /sbin/lilo -v and
    this is when I get an error message:

    Fatal" creat /boot/map~: Read-Only file system


    If it can help here's the ouput of cfdisk.
    Name Flags Part Type FS Type [Label] Size (MB)

    -----------------------------------------------------------------------------------------------------
    sda1 Primary Dell Utility 49.36
    ]sda2 Primary NTFS [ 112850.85
    sda5 Logical Unknown (DD) 2146.80
    sda4 Boot Primary Linux 4984.52

    Anything I can try?

    Thanks!

  2. #2
    Developer
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    6,124

    Default

    This topic has been covered so many times a simple search would get you the answer but since you seem inept a searching I will offer some help. You are trying to run lilo of the live cd hence the "read-only" error. You need to either chroot into your new install or reboot into your harddisk install and then edit lilo to "see" your xp partiton.


    What you should do is start over and use this method.It is the best method by far.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •