Results 1 to 3 of 3

Thread: w3af GUI

Hybrid View

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    47

    Default w3af GUI

    I just tried to audit web site with w3af and i got bug report.I tried on laptop and desktop and on both i got bug report.Sometimesits report bug on start and sometimes later after couple of minutes.Her is report:

    Traceback (most recent call last):
    File "/pentest/web/w3af/core/ui/gtkUi/main.py", line 588, in startScanWrap
    self.w3af.start()
    File "/pentest/web/w3af/core/controllers/w3afCore.py", line 415, in start
    self._realStart()
    File "/pentest/web/w3af/core/controllers/w3afCore.py", line 524, in _realStart
    self._audit()
    File "/pentest/web/w3af/core/controllers/w3afCore.py", line 866, in _audit
    plugin.end()
    File "/pentest/web/w3af/plugins/audit/generic.py", line 166, in end
    self.printUniq( vulnsAndInfos, 'VAR' )
    File "/pentest/web/w3af/core/controllers/basePlugin/basePlugin.py", line 149, in printUniq
    om.out.information( i.getDesc() )
    File "/pentest/web/w3af/core/data/kb/info.py", line 103, in getDesc
    desc_to_return += ' id ' + str(self._id[0]) + '.'
    IndexError: list index out of range

  2. #2
    Just burned his ISO bostonlink's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Boston MA
    Posts
    17

    Default Re: w3af GUI

    I use w3af_gui and w3af_console as well for webapp testing. Before every test I issue a 'svn up' command to update the w3af framework, have you tried this? If not give it a shot and I bet it will fix the errors you are getting.

    Also is it just the gui that errors or the console as well?
    bostonlink - OSCP

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    on this page
    Posts
    34

    Default Re: w3af GUI

    Quote Originally Posted by bostonlink View Post
    I use w3af_gui and w3af_console as well for webapp testing. Before every test I issue a 'svn up' command to update the w3af framework, have you tried this?
    I would suggest the same to update before you use not saying this solves all the problems but I know that the gui did crash on me a couple of times and after running an update w3af is working swell.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •