Results 1 to 6 of 6

Thread: dhcpcd problem

  1. #1
    Member
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Somewhere in CA
    Posts
    98

    Default dhcpcd problem

    I have an HP DV9000 notebook and im having problems getting DHCPCD to work, this is the first time i have had this problem, normally it connects to the wired network fine but lately it hasnt, any ideas

  2. #2
    Member
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    204

    Default

    are you using a HDD install? or save changed install?

    If so try deleteing the entire contents of /etc/dhcpcd folder

    Code:
    cd /etc/dhcpcd
    rm *

  3. #3
    My life is this forum thorin's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    2,629

    Default

    Quote Originally Posted by slowz3r View Post
    I have an HP DV9000 notebook and im having problems getting DHCPCD to work, this is the first time i have had this problem, normally it connects to the wired network fine but lately it hasnt, any ideas
    Ya gives us some actual information, like the text of the error(s) you get, the actual dhcpcd command you're using, etc.
    I'm a compulsive post editor, you might wanna wait until my post has been online for 5-10 mins before quoting it as it will likely change.

    I know I seem harsh in some of my replies. SORRY! But if you're doing something illegal or posting something that seems to be obvious BS I'm going to call you on it.

  4. #4
    Member
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Somewhere in CA
    Posts
    98

    Default

    Ya, sorry about that

    Its just the live CD, and the command im using is

    dhcpcd eth0
    That usually works fine but i dont know what could be going wrong. i get no errors it just hangs there

  5. #5
    Jenkem Addict imported_wyze's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    1,543

    Default

    Quote Originally Posted by slowz3r View Post
    Ya, sorry about that

    Its just the live CD, and the command im using is



    That usually works fine but i dont know what could be going wrong. i get no errors it just hangs there
    Is your device up?.... ifconfig eth0 up
    dd if=/dev/swc666 of=/dev/wyze

  6. #6
    My life is this forum thorin's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    2,629
    I'm a compulsive post editor, you might wanna wait until my post has been online for 5-10 mins before quoting it as it will likely change.

    I know I seem harsh in some of my replies. SORRY! But if you're doing something illegal or posting something that seems to be obvious BS I'm going to call you on it.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •