Results 1 to 3 of 3

Thread: No soundcard detected - BT 5R3

Hybrid View

  1. #1
    Just burned their ISO
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    2

    Default No soundcard detected - BT 5R3

    hello folks lets see if anyone can help me with this issue.

    Laptop model: Siragon MM-V100

    it used to have win7 and played sound ok, but now i installed backtrack and it doesnt detect any soundcard, here are some usefull outputs

    lspci | egrep -i audio

    Code:
    00:1b.0 Audio device: Intel Corporation N10/ICH 7 Family High Definition Audio Controller (rev 02)
    lsmod |grep -i snd

    Code:
    snd_hda_intel          46362  1 
    snd_hda_codec          93484  1 snd_hda_intel
    snd_hwdep              13232  1 snd_hda_codec
    snd_pcm                72878  2 snd_hda_intel,snd_hda_codec
    snd_seq_midi           13132  0 
    snd_rawmidi            24215  1 snd_seq_midi
    snd_seq_midi_event     14076  1 snd_seq_midi
    snd_seq                50403  2 snd_seq_midi,snd_seq_midi_event
    snd_timer              23911  2 snd_pcm,snd_seq
    snd_seq_device         13817  3 snd_seq_midi,snd_rawmidi,snd_seq
    snd                    52787  8 snd_hda_intel,snd_hda_codec,snd_hwdep,snd_pcm,snd_rawmidi,snd_seq,snd_timer,snd_seq_device
    soundcore              12534  1 snd
    snd_page_alloc         13709  2 snd_hda_intel,snd_pcm
    aplay -l

    Code:
    aplay: device_list:240: no se encontraron tarjetas de sonido... (no sound card detected)
    i really appreciate any help you guys can give me, i'm starting to miss my music.

  2. #2
    Very good friend of the forum maverik35's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Debian land
    Posts
    734

    Default Re: No soundcard detected - BT 5R3

    try reloading the module:

    modprobe -r snd_hda_intel
    modprobe snd_hda_intel

  3. #3
    Just burned their ISO
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    2

    Default Re: No soundcard detected - BT 5R3

    modprobe -r snd_hda_intel

    Does nothing, takes forever.

    i tried before starting the Graphic interface and is the same.

Similar Threads

  1. HELP! no soundcard detected
    By SkyZD in forum BackTrack 5 Beginners Section
    Replies: 2
    Last Post: 12-09-2011, 10:06 AM
  2. bt5 - soundcard (x-fi) source driver error
    By manitari in forum BackTrack 5 Beginners Section
    Replies: 0
    Last Post: 06-20-2011, 10:21 AM
  3. Soundcard prob!
    By The Moorish in forum OLD BackTrack 4 General Support
    Replies: 3
    Last Post: 09-14-2009, 11:12 AM
  4. Share soundcard in backtrack
    By thont in forum OLD BT3final Support
    Replies: 0
    Last Post: 07-14-2008, 09:59 AM
  5. Intel HD Soundcard not working
    By lucent20 in forum OLD Newbie Area
    Replies: 10
    Last Post: 11-20-2007, 08:06 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •