Results 1 to 2 of 2

Thread: Radeon HD 7770 on BT 5R3 Help.

  1. #1
    Just burned their ISO
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    3

    Default Radeon HD 7770 on BT 5R3 Help.

    Hey everyone and thanks in advance.

    I am attempting to install the 32 bit version of BT 5R3 on an XPS 8500 with a radeon HD 7770 graphics card. It installs fine, boots up and everything. The issue is when i try and install the driver from ATI's website so i can utilize pyrit and such.. After installation, i get a black screen.

    lspci -nn | grep VGA
    01:00.0 VGA compatible controller [0300]: ATI Technologies Inc Device [1002:683d]


    Any help is appreciated.

    I did search the forums , but it doesn't seem that anyone else has used a 7770 before.

    Matthew~

  2. #2
    Very good friend of the forum maverik35's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Debian land
    Posts
    734

    Default Re: Radeon HD 7770 on BT 5R3 Help.

    if you are using propietary driver, you must first uninstall radeon driver (if aplicable), and blacklist it. Then disable KMS and then install propietary driver. As far as I know, ATI drivers are not compatible with KMS (Kernem Mode Setting, this means modeset=0, or nomodeset).

    It's very important to forget a little bit about the Windows world..Just forget it and keep in mind that you are in linux world, nothing here is automatic or taken for granted. If you are to install a driver of any device, you need to unsinstall the driver used at the moment.

    Luck.

Similar Threads

  1. AMD Radeon HD6470M
    By brainbox in forum Working Hardware
    Replies: 13
    Last Post: 11-26-2012, 05:13 PM
  2. ATI Radeon HD 5700
    By g0tmi1k in forum Working Hardware
    Replies: 3
    Last Post: 04-24-2012, 01:50 PM
  3. Msi Radeon R6870
    By Astrobot in forum HardWare Compatibility List
    Replies: 0
    Last Post: 02-05-2011, 04:40 AM
  4. Help, Ati radeon hd 4800
    By iena37 in forum Supporto Hardware
    Replies: 1
    Last Post: 09-22-2009, 01:45 PM
  5. Radeon HD 3470
    By WeNZeeR in forum OLD BT4beta Working Hardware
    Replies: 1
    Last Post: 05-11-2009, 07:14 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •