Results 1 to 4 of 4

Thread: problem with connexion on my alfa awus036h

Hybrid View

  1. #1
    Just burned their ISO
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    2

    Default problem with connexion on my alfa awus036h

    hi guys
    i have a problem on my BT5 R3 in connexion , when i connecte on internet using my alfa awus036h in the beginning evreything is alright but when it paste 1 minut the connexion is lost !! but i can see i still connecting with my rooter ! i have in power -65dbm , when i boot with win 7 there is no problem evreytihng is OK !
    some commend :





    root@bt:~# ifconfig
    eth0 Link encap:Ethernet HWaddr dc:0e:a1:ac:42:2d
    UP BROADCAST MULTICAST MTU:1500 Metric:1
    Packets reçus:0 erreurs:0 :0 overruns:0 frame:0
    TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
    collisions:0 lg file transmission:1000
    Octets reçus:0 (0.0 B) Octets transmis:0 (0.0 B)
    Interruption:16

    lo Link encap:Boucle locale
    inet adr:127.0.0.1 Masque:255.0.0.0
    adr inet6: ::1/128 Scope:Hôte
    UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
    Packets reçus:390 erreurs:0 :0 overruns:0 frame:0
    TX packets:390 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
    collisions:0 lg file transmission:0
    Octets reçus:119006 (119.0 KB) Octets transmis:119006 (119.0 KB)

    wlan0 Link encap:Ethernet HWaddr XX:XX:XX:XX:XX:XX
    UP BROADCAST MULTICAST MTU:1500 Metric:1
    Packets reçus:0 erreurs:0 :0 overruns:0 frame:0
    TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
    collisions:0 lg file transmission:1000
    Octets reçus:0 (0.0 B) Octets transmis:0 (0.0 B)

    wlan1 Link encap:Ethernet HWaddr XX:XX:XX:XX:XX:XX
    inet adr:XXX.XXX.1.X Bcast:XXX.XXX.1.XX5 Masque:XXX.XX5.XX.0
    adr inet6: fe80::2c0:caff:fe6a:cd05/64 Scope:Lien
    UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
    Packets reçus:2941 erreurs:0 :0 overruns:0 frame:0
    TX packets:3494 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
    collisions:0 lg file transmission:1000
    Octets reçus:2951346 (2.9 MB) Octets transmis:440583 (440.5 KB)

    root@bt:~# iwconfig
    lo no wireless extensions.

    wlan1 IEEE 802.11bg ESSID:"XXXX_XXX"
    Mode:Managed Frequency:2.437 GHz Access Point: XX:XX:XX:XX:XX:XX
    Bit Rate=54 Mb/s Tx-Power=20 dBm
    Retry long limit:7 RTS thr:off Fragment thr:off
    Encryption key:off
    Power Management:off
    Link Quality=44/70 Signal level=-66 dBm
    Rx invalid nwid:0 Rx invalid crypt:0 Rx invalid frag:0
    Tx excessive retries:0 Invalid misc:0 Missed beacon:0

    wlan0 IEEE 802.11bgn ESSID:off/any
    Mode:Managed Access Point: Not-Associated Tx-Power=16 dBm
    Retry long limit:7 RTS thr:off Fragment thr:off
    Encryption key:off
    Power Management:on

    eth0 no wireless extensions.





    i hope u will help me and thank a lot

  2. #2
    Very good friend of the forum maverik35's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Debian land
    Posts
    734

    Default Re: problem with connexion on my alfa awus036h

    Ok.. Do you know how to interpretate the info from commands?..

    Take a close look at it, at the iwconfig....

    Let me quote:
    wlan1 IEEE 802.11bg ESSID:"XXXX_XXX"
    Mode:Managed Frequency:2.437 GHz Access Point: XX:XX:XX:XX:XX:XX
    Bit Rate=54 Mb/s Tx-Power=20 dBm
    Retry long limit:7 RTS thrff Fragment thrff
    Encryption keyff
    Power Managementff
    Link Quality=44/70 Signal level=-66 dBm
    Rx invalid nwid:0 Rx invalid crypt:0 Rx invalid frag:0
    Tx excessive retries:0 Invalid misc:0 Missed beacon:0

    You can have 100% power on signal, BUT "Link Quality" will define that, LINK..You are little bit above 60%, and man, I've got many many time seeing that problem...Bad Link Quality, BAD conection, no matter the strenght...It means too much interference (RFI noise, walls, windows, any aluminum mesh in windows, bricks, etc...).

    Get close to AP, the link quality says so.

    If problem still even with a much better quality, (>= 85%), you might have a bad Alfa.

    Luck
    Last edited by maverik35; 12-28-2012 at 12:28 PM.

  3. #3
    Just burned their ISO
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    2

    Default Re: problem with connexion on my alfa awus036h

    alright bro thank you alot

  4. #4
    Just burned his ISO
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    10

    Default Re: problem with connexion on my alfa awus036h


Similar Threads

  1. Problem with alfa awus036h
    By manacerace in forum BackTrack 5 Beginners Section
    Replies: 7
    Last Post: 11-21-2011, 01:37 AM
  2. Problem Alfa AWUS036H
    By kobe54 in forum BackTrack 5 Beginners Section
    Replies: 8
    Last Post: 10-26-2011, 11:28 PM
  3. Problem with BT5 and Alfa Awus036h
    By khaos in forum Non Working Hardware
    Replies: 6
    Last Post: 09-17-2011, 08:09 PM
  4. Alfa Awus036h Problem
    By Evilfisher in forum Hardware support
    Replies: 9
    Last Post: 09-07-2009, 08:12 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •