Results 1 to 5 of 5

Thread: Alfa awus036h not seen in backtrack 5 R3

  1. #1
    Just burned their ISO
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    2

    Default Alfa awus036h not seen in backtrack 5 R3

    Hey,

    I am new here and hoepfully will learn a lot from these forums, Just joined a massively discounted networking course through www.1weeksale.com but want to look mre into the hacking side to so trying to start off here. I am using backtrack 5 R3 in Vmware but my alfa wireless card in not dectected anywhere. I have tried all other threads but none resolve my issue. If some one can run me through a solution that would be great. The device works fine in windows but in the konsole i cannot get it to show up in different commands.

    Many Thanks

  2. #2
    Very good friend of the forum maverik35's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Debian land
    Posts
    734

    Default Re: Alfa awus036h not seen in backtrack 5 R3

    Post exactly what commands have you executed after startx, please.

  3. #3
    Just burned their ISO
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    1

    Wink Re: Alfa awus036h not seen in backtrack 5 R3

    Quote Originally Posted by Spooner94 View Post
    Hey,

    I am new here and hoepfully will learn a lot from these forums, Just joined a massively discounted networking course through www.1weeksale.com but want to look mre into the hacking side to so trying to start off here. I am using backtrack 5 R3 in Vmware but my alfa wireless card in not dectected anywhere. I have tried all other threads but none resolve my issue. If some one can run me through a solution that would be great. The device works fine in windows but in the konsole i cannot get it to show up in different commands.

    Many Thanks

    usually non usb wireless cards doesn't show in vmware u need to boot the live CD in order to manage your wireless card try that and see if there is any thing else let me know

  4. #4
    Just burned their ISO
    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    3

    Default Re: Alfa awus036h not seen in backtrack 5 R3

    OP stated he's using a USB Alfa in VMware, I don't think that's the problem conistantine.
    If ifconfig doesn't show your Alfa try ...
    Code:
     ifconfig -a
    If your Alfa card shows up as wlan0 you need to activate it. A quick ...
    Code:
     ifconfig wlan0 up
    should do the trick.
    Best of luck.
    Last edited by crossword; 12-30-2012 at 01:31 PM.

  5. #5
    Just burned their ISO
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    2

    Default Re: Alfa awus036h not seen in backtrack 5 R3

    Thanks for the replies guys. I believe it was a vmware problem. I re-installed everything and was able to see the option to disconnect alfa from host to let me use it in virtual machine.

Similar Threads

  1. Fix for the Alfa AWUS036H in Backtrack 5
    By will91w in forum BackTrack 5 Fixes
    Replies: 4
    Last Post: 01-08-2013, 06:47 PM
  2. Backtrack 5 and Alfa AWUS036H problems
    By SkintMonkey in forum BackTrack 5 Beginners Section
    Replies: 2
    Last Post: 09-03-2011, 10:39 AM
  3. Alfa AWUS036H + Backtrack 4 (Need help with drivers)
    By j0kerm4n in forum Beginners Forum
    Replies: 9
    Last Post: 03-30-2011, 05:01 PM
  4. Backtrack 3 Doesn't See my Alfa AWUS036H
    By Lavanda in forum OLD Newbie Area
    Replies: 7
    Last Post: 12-04-2009, 03:04 AM
  5. Alfa AWUS036h & Backtrack 2
    By whistler2008 in forum OLD BackTrack v2.0 Final
    Replies: 0
    Last Post: 10-17-2008, 05:12 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •