Results 1 to 2 of 2

Thread: Trouble manually connecting to wifi.

Hybrid View

  1. #1
    Just burned their ISO
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    1

    Default Trouble manually connecting to wifi.

    im trying to manually set up my connection to access the internet.
    i can connect perfectly with wicd and access internet however, when i manually set it up it says i am connected to my network. Even though it says im connected i can not access the internet. why?
    so when i set everything up this is what i do.

    encryption is wpa2

    root@bt:~ifconfig wlan1 up 192.168.1.112
    root@bt:~# route add default gw 192.168.1.1
    root@bt:~# echo nameserver 192.168.1.1 > /etc/resolv.conf
    then
    root@bt:~iwconfig wlan1 essid "mynetwork" key "1598989898"
    root@bt:~iwconfig wlan1 ap 00:11:58:F5:8F:18

    now after i do all this it says im connected to my mynetwork
    also i pinged myself and in the logs it says unknown inbound session stopped. this tells me im connected but im not sure why the sessions was stopped?
    also i was able to set up mon1 mode using airmong-ng. After i set it up i did some packet sniffing that worked perfectly.

    anyone have any ideas?

  2. #2
    Very good friend of the forum maverik35's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Debian land
    Posts
    734

    Default Re: Trouble manually connecting to wifi.

    It is a different way when it comes to wpa-wpa2...You don't even have to set this:
    root@bt:~ifconfig wlan1 up 192.168.1.112
    root@bt:~# route add default gw 192.168.1.1
    root@bt:~# echo nameserver 192.168.1.1 > /etc/resolv.conf

    luck.

Similar Threads

  1. Replies: 0
    Last Post: 10-27-2011, 04:12 PM
  2. trouble connecting RFID reader...
    By afrguise in forum Beginners Forum
    Replies: 0
    Last Post: 03-12-2011, 02:15 PM
  3. Trouble connecting after spoofing MAC
    By lolcrack-ng in forum OLD Newbie Area
    Replies: 7
    Last Post: 05-11-2009, 10:15 AM
  4. How to manually set what driver to use with wifi dongle ?
    By alan-smithee in forum OLD BT3final Support
    Replies: 2
    Last Post: 08-08-2008, 06:42 AM
  5. proplems connecting manually to my "open" AP
    By john99 in forum OLD Newbie Area
    Replies: 4
    Last Post: 09-14-2007, 05:27 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •