Results 1 to 3 of 3

Thread: Can't detect WIRELESS, can't get WICD to work !!!

  1. #1
    Just burned their ISO
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    2

    Question Can't detect WIRELESS, can't get WICD to work !!!

    Hello,

    I installed BT5 in 64-bit Samsung laptop (along with Win7 in other partition).
    However, after completing the installation, the very first time I tried using wicd, I got

    Code:
    could not connect to wicd's d-bus interface
    Next I tried these and restarted my laptop,
    Code:
    # dpkg-reconfigure wicd
    # update-rc.d wicd defaults
    After restarting, the error did not appear. However, wicd showed me the message "No Wireless networks found".
    No matter, what I do (refreshing, restarting) it remains same.

    I also tried checking a few more things. Assuming that those info may be useful for you guys to help me out, I am posting those below:

    Code:
    # lspci -v | grep -i "Network"
    01:00.0 Network controller: Intel Corporation Device 088e (rev 24)
    
    # iwconfig
    lo  no wireless extensions.
    
    wlan0  
    IEEE 802.11abgn ESSID:off/any
    Mode: Managed Access Point: Not-Associated  Tx-Power= 0 dBm
    Retry long limit: 7 RTS: Off Fragment thr: off
    Encryption Key: off
    Power Management:off
    
    eth0
    no wireless extensions.
    
    # ethtool -i wlan0
    driver: iwlwifi
    version: 3.2.6
    firmware-version: 17.168.5.1 build 33993
    bus-info: 0000:01:00.0
    
    #
    Thanks guys

  2. #2
    Just burned their ISO
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    3

    Default Re: Can't detect WIRELESS, can't get WICD to work !!!

    I did an update/upgrade and after a reboot I had major issues with wicd. In the end I just saved what I wanted to keep and reloaded. There were a lot of discussions on here about it, but none of them seemed to help in my case. Good luck!

  3. #3
    Very good friend of the forum maverik35's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Debian land
    Posts
    734

    Default Re: Can't detect WIRELESS, can't get WICD to work !!!

    Well, the iwlwifi is a firmware for Intel Wireless 3945, 4965 and 5000-series cards.You omitted the intel card type used..Has to be more specific as to type of hardware used.

    I do not see the card listed in the info..It should show the type...You are seeing the firmware (iwlwifi), but not the card or driver to the card.

    Type this: lspci -vvs 01:00.0 and see the driver used by kernel at the end..

    then see if module is loaded: lsmod | grep -i "driver used by kernel at the end od above command" and modinfo "driver used by kernel at the end od above command".

    Luck..
    Last edited by maverik35; 12-11-2012 at 10:20 AM.

Similar Threads

  1. WICD disappeared/won't work
    By automatica in forum Beginners Forum
    Replies: 2
    Last Post: 10-15-2010, 03:27 AM
  2. wlan0 doesn't work in wicd, but works in airodump.
    By Fulcanelli in forum Beginners Forum
    Replies: 1
    Last Post: 06-12-2010, 05:31 PM
  3. Cant detect wireless
    By PeterLS in forum Beginners Forum
    Replies: 5
    Last Post: 04-08-2010, 01:36 PM
  4. BT4 wont detect wireless card
    By Hax0rPunk in forum OLD Newbie Area
    Replies: 7
    Last Post: 03-06-2009, 06:15 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •