Results 1 to 3 of 3

Thread: Wicd: No wireless networks found!!!!!

  1. #1
    Just burned his ISO
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    3

    Default Wicd: No wireless networks found!!!!!

    Hi all. I am using BT5 (KDE, installed on HDD).
    Wicd was working properly and then suddenly it stopped. I have not played with settings or anything of that sort.
    First thing i checked was if my wifi button/switch was on (it is!).
    Here is some info, if you need more please let me know.

    airmon-ng:
    Code:
    Interface	Chipset		Driver
    
    wlan0		Intel 3945ABG	iwl3945 - [phy0]
    cat var/log/wicd/wicd.log:
    Code:
    2011/08/06 05:16:48 :: ---------------------------
    2011/08/06 05:16:48 :: wicd initializing...
    2011/08/06 05:16:48 :: ---------------------------
    2011/08/06 05:16:48 :: wicd is version 1.7.0 552
    2011/08/06 05:16:48 :: did not find backend in configuration, setting default external
    2011/08/06 05:16:48 :: setting backend to external
    2011/08/06 05:16:48 :: trying to load backend external
    2011/08/06 05:16:48 :: successfully loaded backend external
    2011/08/06 05:16:48 :: trying to load backend external
    2011/08/06 05:16:48 :: successfully loaded backend external
    2011/08/06 05:16:48 :: Automatically detected wireless interface wlan0
    2011/08/06 05:16:48 :: did not find wireless_interface in configuration, setting default wlan0
    2011/08/06 05:16:48 :: setting wireless interface wlan0
    2011/08/06 05:16:48 :: automatically detected wired interface eth0
    2011/08/06 05:16:48 :: did not find wired_interface in configuration, setting default eth0
    2011/08/06 05:16:48 :: setting wired interface eth0
    2011/08/06 05:16:48 :: did not find wpa_driver in configuration, setting default wext
    2011/08/06 05:16:48 :: setting wpa driver wext
    2011/08/06 05:16:48 :: did not find always_show_wired_interface in configuration, setting default False
    2011/08/06 05:16:48 :: did not find use_global_dns in configuration, setting default False
    2011/08/06 05:16:48 :: setting use global dns to False
    2011/08/06 05:16:48 :: did not find global_dns_1 in configuration, setting default None
    2011/08/06 05:16:48 :: did not find global_dns_2 in configuration, setting default None
    2011/08/06 05:16:48 :: did not find global_dns_3 in configuration, setting default None
    2011/08/06 05:16:48 :: did not find global_dns_dom in configuration, setting default None
    2011/08/06 05:16:48 :: did not find global_search_dom in configuration, setting default None
    2011/08/06 05:16:48 :: setting global dns
    2011/08/06 05:16:48 :: global dns servers are None None None
    2011/08/06 05:16:48 :: domain is None
    2011/08/06 05:16:48 :: search domain is None
    2011/08/06 05:16:48 :: did not find auto_reconnect in configuration, setting default True
    2011/08/06 05:16:48 :: setting automatically reconnect when connection drops True
    2011/08/06 05:16:48 :: did not find debug_mode in configuration, setting default False
    2011/08/06 05:16:48 :: did not find wired_connect_mode in configuration, setting default 1
    2011/08/06 05:16:48 :: did not find signal_display_type in configuration, setting default 0
    2011/08/06 05:16:48 :: did not find should_verify_ap in configuration, setting default 1
    2011/08/06 05:16:48 :: did not find dhcp_client in configuration, setting default 0
    2011/08/06 05:16:48 :: Setting dhcp client to 0
    2011/08/06 05:16:48 :: did not find link_detect_tool in configuration, setting default 0
    2011/08/06 05:16:48 :: did not find flush_tool in configuration, setting default 0
    2011/08/06 05:16:48 :: did not find sudo_app in configuration, setting default 0
    2011/08/06 05:16:48 :: did not find prefer_wired in configuration, setting default False
    2011/08/06 05:16:48 :: Wireless configuration file not found, creating...
    2011/08/06 05:16:48 :: Wired configuration file not found, creating a default...
    2011/08/06 05:16:48 :: Creating wired profile for wired-default
    2011/08/06 05:16:48 :: dhclient.conf.template not found, copying...
    2011/08/06 05:16:48 :: chmoding configuration files 0600...
    2011/08/06 05:16:48 :: chowning configuration files root:root...
    2011/08/06 05:16:48 :: Using wireless interface...wlan0
    2011/08/06 05:16:48 :: Using wired interface...eth0
    2011/08/06 05:16:51 :: did not find main_width in configuration, setting default -1
    2011/08/06 05:16:51 :: did not find main_height in configuration, setting default -1
    2011/08/06 05:16:55 :: did not find pref_width in configuration, setting default -1
    2011/08/06 05:16:55 :: did not find pref_height in configuration, setting default -1
    2011/08/06 05:16:55 :: trying to load backend ioctl
    2011/08/06 05:16:55 :: WARNING: python-iwscan not found, falling back to using iwlist scan.
    2011/08/06 05:16:55 :: WARNING: python-wpactrl not found, falling back to using wpa_cli.
    2011/08/06 05:16:55 :: trying to load backend external
    2011/08/06 05:17:35 :: setting use global dns to 1
    2011/08/06 05:17:35 :: setting global dns
    2011/08/06 05:17:35 :: global dns servers are   
    2011/08/06 05:17:35 :: domain is 
    2011/08/06 05:17:35 :: search domain is 
    2011/08/06 05:17:35 :: setting wireless interface wlan0
    2011/08/06 05:17:35 :: setting wired interface eth0
    2011/08/06 05:17:35 :: setting wpa driver wext
    2011/08/06 05:17:35 :: setting automatically reconnect when connection drops 1
    2011/08/06 05:17:35 :: setting backend to external
    2011/08/06 05:17:35 :: Setting dhcp client to 0
    2011/08/06 05:17:55 :: Autoconnecting...
    2011/08/06 05:17:55 :: No wired connection present, attempting to autoconnect to wireless network
    2011/08/06 05:17:55 :: Unable to autoconnect, you'll have to manually connect
    2011/08/06 05:18:00 :: Autoconnecting...
    2011/08/06 05:18:00 :: No wired connection present, attempting to autoconnect to wireless network
    2011/08/06 05:18:00 :: Unable to autoconnect, you'll have to manually connect
    2011/08/06 05:18:05 :: Autoconnecting...
    2011/08/06 05:18:05 :: No wired connection present, attempting to autoconnect to wireless network
    2011/08/06 05:18:05 :: Unable to autoconnect, you'll have to manually connect
    iwconfig:
    Code:
    wlan0     IEEE 802.11bg  ESSID:off/any  
              Mode:Managed  Access Point: Not-Associated   Tx-Power=off   
              Retry  long limit:7   RTS thr:off   Fragment thr:off
              Encryption key:off
              Power Management:off

    running ifconfig will not show wlan0.


    thanks

  2. #2
    Just burned his ISO
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    14

    Default Re: Wicd: No wireless networks found!!!!!

    try to install compat wireless drivers and see what you get

    Here

    How to install:
    Code:
    tar jxvf compat-wireless-$(date -I).tar.bz2
    cd compat-wireless-$(date -I)
    ./driver-select (driver)
    make && make install && unload
    reboot

  3. #3
    Just burned their ISO
    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    1

    Default Re: Wicd: No wireless networks found!!!!!

    Firstly Hi, great forum

    Secondly, I had this problem for the last 2 days. (I know it is an old post but just encase someone may have this issue in the future).

    I resolved it by opening Wcid program, clicking preferences, then entering "wlan0" in the wireless interface box.

    Finally I can move away from my router and enjoy wireless again!

Similar Threads

  1. WiCD not responding to wireless networks
    By shafishstix in forum Beginners Forum
    Replies: 2
    Last Post: 01-10-2011, 08:18 AM
  2. WICD / Changing networks
    By TLawrence in forum Beginners Forum
    Replies: 5
    Last Post: 12-30-2010, 11:30 PM
  3. Replies: 8
    Last Post: 12-06-2010, 04:22 PM
  4. no networks after using wicd
    By n1bb13 in forum Beginners Forum
    Replies: 2
    Last Post: 11-10-2010, 09:18 AM
  5. WICD not finding all networks in area.
    By BenzS550 in forum Beginners Forum
    Replies: 1
    Last Post: 05-01-2010, 06:41 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •