Results 1 to 4 of 4

Thread: How to edit mbr

Hybrid View

  1. #1
    Just burned their ISO
    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    6

    Default How to edit mbr

    the only way im able to boot into backtrack 5 r3 is to use supergrub2 disk , i can find in the form search so im asking here , how do i edit the mbr so grub2 boots fisrt when i turn on my laptop?



    EDIT: my other post did not show up yet but i just realized i have an efi system i found a folder namend efi in recovery and a file called bootmgr.efi and i remember reading grub2 doesnt support efi, so is there a guide on here that can tell me how to set up grub4dos? or grub legacy?
    Last edited by leeffm; 11-09-2012 at 08:59 PM. Reason: found new info

  2. #2
    Very good friend of the forum maverik35's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Debian land
    Posts
    734

    Default Re: How to edit mbr

    I do not think you can. MBR are the first 512K of HDD, where Grub or Winbugs loader are written. You can manage the grub2 thou..But can you be more specific as to what is your problem and if you have dual boot or just single boot?...Windows and BT5 ir just windows, or any linux distro...

    Luck..

  3. #3
    Just burned their ISO
    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    6

    Default Re: How to edit mbr

    im running dual boot windows 7 and backtrack 5 r3 gnome , i can boot into backtrack only because i have a cd with super grub disk burned to it , ive tried to update grub an reinstall grub but my computer will not boot grub, ive tried easybcd to put grub in the windows bootloader but that did not work.

    but if i cant boot grub then ill just make do with super grub disk.

  4. #4
    Just burned their ISO
    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    3

    Default Re: How to edit mbr

    Quote Originally Posted by leeffm View Post
    the only way im able to boot into backtrack 5 r3 is to use supergrub2 disk , i can find in the form search so im asking here , how do i edit the mbr so grub2 boots fisrt when i turn on my laptop?
    If you chose the option to install side by side.and you are using BT5.then at the start up,you should be able to choose between the two.if not.maybe the time for you to choose is set on a short time (1sec).if that is the case then i have read i other forums that you hold on to the shift button after bios them you can choose with no time limit.

Similar Threads

  1. How do I edit my profile?
    By Smarddend in forum OLD Newbie Area
    Replies: 1
    Last Post: 02-24-2009, 08:24 PM
  2. Edit backtrack 3
    By nikke in forum OLD Newbie Area
    Replies: 4
    Last Post: 01-11-2009, 03:33 PM
  3. Edit BT3 Boot?
    By kdiggity317 in forum OLD Newbie Area
    Replies: 2
    Last Post: 10-17-2008, 11:01 AM
  4. help me edit my iso please :)
    By PwnStar in forum OLD Newbie Area
    Replies: 11
    Last Post: 08-09-2008, 02:03 AM
  5. How to edit and save on cd
    By imported_ASTRAPI in forum OLD LiveCD Support
    Replies: 2
    Last Post: 03-17-2007, 10:32 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •