Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 18

Thread: Configuring Wlan - Problems

Hybrid View

  1. #1
    Just burned his ISO
    Join Date
    May 2006
    Posts
    11

    Question Configuring Wlan - Problems

    Hello you all.I allready tried to get help from the posts in this forum and also checked google but nothing worked so far. I try to set up my USB Wlan Stick (EMTEC 802.11g Wireless Lan USB Adapter) . I did some of the stuff i wrote in a topic here at remote exploit but it didnt worked. I have a Wlan Rooter with WPA-PSK.

    My Wlan Stick
    802.11 bg WLAN

    Manufacturer: Ralink


    emtec-international.com/en/driver.php?categorie=AVNOM&gamme=WIRELESS%20WIFI&s s_gamme=WIFI100

    Ok when i type in ifconfig it shows the Usb Wlan stick like this

    _

    rausb0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:0E:2E:CA:B4:4F
    inet6 addr: fe80::20e:2eff:feca:b44f/64 Scope:Link
    UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
    RX packets:1623 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
    TX packets:6533 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
    collisions:0 txqueuelen:1000
    RX bytes:185568 (181.2 KiB) TX bytes:431574 (421.4 KiB)


    _


    After reading the tutorial in this forum i got the Ip, Mac and Boradcast adress changed but it never worked.

    I am very new to BT running with wlan.Maybe someone can help me.

    Thank you

    Ps: If u need more information then please ask.

  2. #2
    Member imported_blackfoot's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    386

    Default

    Your output indicates that no IPv4 address has been assigned by the router.

    You should now connect using the following commands if the router is issuing addresses by dhcp.

    iwconfig rausb0 essid name_of_system
    dhcpcd rausb0 (for wpa see below)

    also use the following commands:

    for a wpa based system set your wpa passphrase using

    wpa_passphrase essid_name passphrase_here > /etc/wpa_supplicant.conf

    then:

    wpa_supplicant -B -Dwext -irausb0 -c/etc/wpa_supplicant.conf
    dhcpcd rausb0
    Lux sit

  3. #3
    Just burned his ISO
    Join Date
    May 2006
    Posts
    11

    Default

    hm i found on the net tht i need wpa_supplicant. I downloaded it but how do i run the script.Cant figure it out can someone help me with this?

    Edit: Thanks saw ur post 2 late. well i checked but cant find any wpa_supplicant. so i downloaded it but dunno how to run there is so much in the tar.

  4. #4
    Member imported_blackfoot's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    386

    Default installed

    The wpa_supplicant files are already installed.

    Follow the suggestion and let us know if further assistance is needed.
    Lux sit

  5. #5
    Just burned his ISO
    Join Date
    May 2006
    Posts
    11

    Default

    Quote Originally Posted by blackfoot View Post
    The wpa_supplicant files are already installed.

    Follow the suggestion and let us know if further assistance is needed.

    Okay first thank you for trying to help me.I did everything as you wrote it down there but this came up

    bt ~ # wpa_supplicant -B -Dwext -irausb0 -c/etc/wpa_supplicant.conf
    ioctl[SIOCSIWPMKSA]: Network is down
    ioctl[SIOCSIWMODE]: Network is down
    Could not configure driver to use managed mode
    ioctl[SIOCSIWAUTH]: Operation not supported
    WEXT auth param 7 value 0x1 - ioctl[SIOCSIWENCODEEXT]: Operation not supported
    ioctl[SIOCSIWENCODEEXT]: Operation not supported
    ioctl[SIOCSIWENCODEEXT]: Operation not supported
    ioctl[SIOCSIWENCODEEXT]: Operation not supported
    ioctl[SIOCSIWAUTH]: Operation not supported
    WEXT auth param 4 value 0x0 - ioctl[SIOCSIWAUTH]: Operation not supported
    WEXT auth param 5 value 0x1 - bt ~ #


    Now i have a question to the passphrase .My WPA pw is in nummber like 00989829 - I entered it in nummbers 2 is this a problem or is this correct?

    Oh before i forget dunno if it changes something but my correct Encryption is WPA-PSK TKIP (In Windows)

  6. #6
    Just burned his ISO
    Join Date
    May 2006
    Posts
    11

    Default

    hm no one can help?

  7. #7
    Developer balding_parrot's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    3,399

    Default

    What guides from this forum have you followed ?

  8. #8
    Just burned his ISO
    Join Date
    May 2006
    Posts
    11

    Default

    I did everything tht they say in this topic

    forums.remote-exploit.org/showthread.php?t=1489&highlight=wlan

  9. #9
    Developer balding_parrot's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    3,399

    Default

    If it is WPA follow this one, if it is WPA2 follow this one.

  10. #10
    Just burned his ISO
    Join Date
    May 2006
    Posts
    11

    Default

    tried the tutorial a lot but doesnt work for me. i get

    WEXT auth param 8 value 0x0 - Association request to the driver failed
    Authentication with 00:00:00:00:00:00 timed out.
    Trying to associate with SSID 'Tareq'
    ioctl[SIOCSIWAUTH]: Operation not supported
    WEXT auth param 6 value 0x1 - ioctl[SIOCSIWAUTH]: Operation not supported
    WEXT auth param 5 value 0x1 - ioctl[SIOCSIWGENIE]: Operation not supported
    ioctl[SIOCSIWAUTH]: Operation not supported
    WEXT auth param 0 value 0x2 - ioctl[SIOCSIWAUTH]: Operation not supported
    WEXT auth param 1 value 0x4 - ioctl[SIOCSIWAUTH]: Operation not supported
    WEXT auth param 2 value 0x4 - ioctl[SIOCSIWAUTH]: Operation not supported
    WEXT auth param 3 value 0x2 - ioctl[SIOCSIWAUTH]: Operation not supported
    WEXT auth param 10 value 0x1 - ioctl[SIOCSIWAUTH]: Operation not supported
    WEXT auth param 8 value 0x0 - Association request to the driver failed


    I know tht i did setup it correctly. Dunno why it doesnt work.
    I

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •