Results 1 to 6 of 6

Thread: Wicd no wireless networking found (Asus zenbook prime Ux31A)

  1. #1
    Just burned his ISO
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    6

    Default Wicd no wireless networking found (Asus zenbook prime Ux31A)

    Hi guys Can you Help me with my wi fi,
    I don't know how to start.
    I installed backtrack 5 r2, than upgrade for R3
    I have a Asus zenbook prime Ux31A.
    Thanks.

  2. #2
    Just burned his ISO
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    4

    Default Re: Wicd no wireless networking found (Asus zenbook prime Ux31A)

    Hi

    have the same problem here.
    "
    i tried alot of things now. but nothing realy seems to work.

    My researches are telling me that it does not make any sense to load backtrack into a VM. Because its quiet hard/impossible to use backtrack with 100%.
    So i organized myself a USB Harddisk. I setup this USB drive with "LiLi USB Creator" like a CD since our Zenbook has no optical drive like CD/DVD/Blueray.
    Fat32 is the actuall format for the drive. I turned the first partition into "active"

    My researches tells me that the Asus Ux31a Ultrabook uses a Intel Centrino Advanced-N Advanced-N 6235 Chip for WLAN
    This are the Firmware/drivers i found for this Wlan Chip
    iwlwifi-6000g2b-ucode-18.168.6.1.tgz

    But in the end. i cant solve the problem with inserting the drivers. The file itself ends with .ucode. One of googles answers was to put this into the /lib/firmware.

    But something is missing. I think i miss a command to load this into the running system. and i cant find any answers.

    Missing this ?
    % wget \
    http://intellinuxwireless.org/iwlwif...ifi-1.2.25.tgz
    % tar xvf iwlwifi-1.2.25.tgz
    % cd iwlwifi-1.2.25
    % make
    % make install
    Still looking for answers.

    If anybody have a Idea. Let us know.
    Last edited by MiNHYo; 10-26-2012 at 05:03 PM.

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    25

    Default Re: Wicd no wireless networking found (Asus zenbook prime Ux31A)

    make sure your wifi radio is on, u prob have a button on front of comp?make sure it is in on position.
    may sound silly but iv seen many peeps have this prob and it is the radio button.
    good luck..........

  4. #4
    Banned
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Zambia
    Posts
    2

    Default

    This is the best article I have read, thank you, I have learned a lot of knowledge in this area.
    Last edited by g0tmi1k; 10-23-2012 at 02:28 AM.

  5. #5
    Just burned his ISO
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    4

    Default

    Still no real progress.

    I have download this Intel Centrino Advanced-N 6235 Firmware. Link


    % tar xvf iwlwifi-6000g2b-ucode-18.168.6.1.tgz

    % cp iwlwifi-6000g2b-ucode-18.168.6.1/iwlwifi-6000g2b.ucode /lib/firmware/

    And now... i have no idea.

    iwconfig and same commands still answer with "lo no wireless"

    Please remeber i run it from a Live CD (USB Drive)

    My logic tells me the drivers are in the right location. But still missing to load into the linux core. i am right?

    Fn + Wlan Button ends with no working results.

    No wireless card found with iwconfig.

    do i need to?

    % wget \
    http://intellinuxwireless.org/iwlwif...ifi-1.2.25.tgz
    % tar xvf iwlwifi-1.2.25.tgz
    % cd iwlwifi-1.2.25
    % make
    % make install

    no ;D i wish it is that easy. but its not 8[
    Last edited by g0tmi1k; 10-27-2012 at 05:15 AM.

  6. #6
    Just burned their ISO
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    2

    Question Re: Wicd no wireless networking found (Asus zenbook prime Ux31A)

    Quote Originally Posted by MiNHYo View Post
    Still no real progress.

    I have download this Intel Centrino Advanced-N 6235 Firmware. Link


    % tar xvf iwlwifi-6000g2b-ucode-18.168.6.1.tgz

    % cp iwlwifi-6000g2b-ucode-18.168.6.1/iwlwifi-6000g2b.ucode /lib/firmware/

    And now... i have no idea.

    iwconfig and same commands still answer with "lo no wireless"

    Please remeber i run it from a Live CD (USB Drive)

    My logic tells me the drivers are in the right location. But still missing to load into the linux core. i am right?

    Fn + Wlan Button ends with no working results.

    No wireless card found with iwconfig.

    do i need to?

    % wget \
    http://intellinuxwireless.org/iwlwif...ifi-1.2.25.tgz
    % tar xvf iwlwifi-1.2.25.tgz
    % cd iwlwifi-1.2.25
    % make
    % make install

    no ;D i wish it is that easy. but its not 8[
    Any update guys? I have the same issue and I thought you guys were pretty close!

Similar Threads

  1. Wicd: No wireless networks found!!!!!
    By perplexabot in forum BackTrack 5 Beginners Section
    Replies: 2
    Last Post: 02-13-2013, 05:30 PM
  2. Replies: 8
    Last Post: 12-06-2010, 04:22 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •