Results 1 to 1 of 1

Thread: TL-WN422G USB wireless (chipset Atheros AR9271) not working

  1. #1
    Just burned his ISO
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    5

    Default TL-WN422G USB wireless (chipset Atheros AR9271) not working

    Hi All,

    sorry as my English not very well. Hopefully everyone can understand my English.

    My problem is TL-WN422G USB wireless (chipset Atheros AR9271)
    I’ve already tried everything to install it on BT5r1 but still not working.

    My host OS is Mac OSX (10.7.5) and I have 2 OS in my virtualbox, which are BT5r1 and WindowsXP. The USB wireless running smoothly in WindowsXP but not in BT5r1.
    I tried installing BT5r3 in my virtualbox but still no luck.

    FYI the USB wireless and BT5r1 were perfectly run on my previous Dell notebook.

    after 3 months searching, googling, read any related issue on Internet and tried all solutions in this forum especially posting from maverick35 my USB wireless still not working.

    This is the info what I’ve done

    Code:
    root@bt:~# lsusb
    Bus 002 Device 002: ID 80ee:0021 VirtualBox USB Tablet
    Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
    Bus 001 Device 002: ID 0cf3:1006 Atheros Communications, Inc. TP-Link TL-WN322G v3 / TL-WN422G v2 802.11g [Atheros AR9271]
    Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
    Download compat-wireless, install ath9k_htc driver and reboot

    Code:
    root@bt:~# dmesg
    .
    .
    .
    [    8.949210] vboxguest: major 0, IRQ 20, I/O port d020, MMIO at 00000000f0400000 (size 0x400000)
    [    8.949212] vboxguest: Successfully loaded version 4.2.6 (interface 0x00010004)
    [    8.988001] piix4_smbus 0000:00:07.0: SMBus base address uninitialized - upgrade BIOS or use force_addr=0xaddr
    [    9.482398] cfg80211: Calling CRDA to update world regulatory domain
    [   10.205995] ADDRCONF(NETDEV_UP): eth0: link is not ready
    [   10.210539] e1000: eth0 NIC Link is Up 1000 Mbps Full Duplex, Flow Control: RX
    [   10.211077] ADDRCONF(NETDEV_CHANGE): eth0: link becomes ready
    [   10.988030] Intel ICH 0000:00:05.0: PCI INT A -> GSI 21 (level, low) -> IRQ 21
    [   10.992074] cfg80211: World regulatory domain updated:
    [   10.992078] cfg80211:     (start_freq - end_freq @ bandwidth), (max_antenna_gain, max_eirp)
    [   10.992081] cfg80211:     (2402000 KHz - 2472000 KHz @ 40000 KHz), (300 mBi, 2000 mBm)
    [   10.992084] cfg80211:     (2457000 KHz - 2482000 KHz @ 20000 KHz), (300 mBi, 2000 mBm)
    [   10.992086] cfg80211:     (2474000 KHz - 2494000 KHz @ 20000 KHz), (300 mBi, 2000 mBm)
    [   10.992089] cfg80211:     (5170000 KHz - 5250000 KHz @ 40000 KHz), (300 mBi, 2000 mBm)
    [   10.992091] cfg80211:     (5735000 KHz - 5835000 KHz @ 40000 KHz), (300 mBi, 2000 mBm)
    [   11.320150] intel8x0_measure_ac97_clock: measured 53493 usecs (1671 samples)
    [   11.320152] intel8x0: measured clock 31237 rejected
    [   11.340806] usb 1-1: ath9k_htc: Transferred FW: htc_9271.fw, size: 51272
    [   11.690162] intel8x0_measure_ac97_clock: measured 59966 usecs (1114 samples)
    [   11.690166] intel8x0: measured clock 18577 rejected
    [   11.939394] vboxsf: Successfully loaded version 4.2.6 (interface 0x00010004)
    [   11.989911] [drm] Initialized drm 1.1.0 20060810
    [   11.992308] pci 0000:00:02.0: PCI INT A -> GSI 18 (level, low) -> IRQ 18
    [   11.992409] [drm] Supports vblank timestamp caching Rev 1 (10.10.2010).
    [   11.992411] [drm] No driver support for vblank timestamp query.
    [   11.992413] [drm] Initialized vboxvideo 1.0.0 20090303 for 0000:00:02.0 on minor 0
    [   12.060110] intel8x0_measure_ac97_clock: measured 59592 usecs (3901 samples)
    [   12.060113] intel8x0: measured clock 65461 rejected
    [   12.060114] intel8x0: clocking to 48000
    [   12.340093] ath9k_htc 1-1:1.0: ath9k_htc: Target is unresponsive
    [   12.340102] Failed to initialize the device
    [   12.343626] ath9k_htc: probe of 1-1:1.0 failed with error -22
    [   12.343653] usbcore: registered new interface driver ath9k_htc
    [   21.013176] eth0: no IPv6 routers present
    [   51.243631] ISO 9660 Extensions: Microsoft Joliet Level 3
    [   51.263667] ISO 9660 Extensions: RRIP_1991A
    Really appreciate on your help
    Last edited by buckingham011; 01-14-2013 at 03:59 AM.

Similar Threads

  1. Replies: 14
    Last Post: 09-26-2012, 08:26 AM
  2. ar9271 and BT5r1 Fully working! Reg_Domain change APmode full power! ^_^
    By hellmonger in forum BackTrack 5 Beginners Section
    Replies: 0
    Last Post: 01-16-2012, 11:26 AM
  3. How to get Atheros AR9287 Chipset Working
    By mixit in forum BackTrack Howtos
    Replies: 15
    Last Post: 04-16-2011, 06:28 PM
  4. How to get AR9271 USB wifi working
    By csuzlee in forum Beginners Forum
    Replies: 2
    Last Post: 03-28-2011, 05:47 PM
  5. Tp-link Tl-wn422g V2 Chipset Atheos (ath9k_htc) problem
    By killerro in forum Beginners Forum
    Replies: 5
    Last Post: 12-04-2010, 08:30 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •