Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 11 to 20 of 24

Thread: LinkSys WUSB54GC-problem

  1. #11
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    45

    Default

    hi shamanvirtuel! im sorry to trouble you! im a complete noob with backtrack and linux and im looking for some help with installing the drivers that you advised on. i want to be able to capture wpa handshake, I have a linksys WUSB54GC and have installed backtrack2 final to my hard drive! ive been trying for 2 weeks to install drivers, i have gone all through the forum and have even used google. i have the same trouble with every driver i try to install, it all goes wrong when i get to MAKE and MAKE INSTALL, i just keep getting errors! please please please could u help me with this problem before i go mad! i would be very grateful for your help!

  2. #12
    Senior Member shamanvirtuel's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Somewhere in the "Ex" human right country
    Posts
    2,988

    Default

    DRIVER IS NATIVE !!!!

    just plug it
    modprobe rausb0

    it's a rt73 based device so it's fully supported by bt

    just need to upgrade driver if you want capture wpa handshakes.......

    if you are trying to install a new driver....
    i bet you forgot to unload the previous module before

    down your card
    modprobe -r rt73

    make && make install && modprobe rt73
    ifconfig rausb0 up
    iwconfig rausb0
    Watch your back, your packetz will belong to me soon... xD

    BackTrack :
    Giving Machine Guns to Monkeys since 2006

  3. #13
    Just burned his ISO
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    3

    Default

    Quote Originally Posted by Patric View Post
    Its my AP and there is no MAC Filter enabled

    with the 2.0.0 drivers the same problem (sending authentification... 5 times then nothing) couldt it be that i install the drivers false?
    i use:
    copy the file to root
    tar ......bz2
    cd rt73-2.0.0/Module
    make
    make install

    Which commands do you use shamanvirtuel to get your WUSB54GC working and which drivers? (How do you install?)
    I second you with the problem !
    I have the exact same hardware ( linksys wusb54gc ), and BT2.
    the build in driver works fine for fake auth.
    but once i update the driver to 1.0.0 or 1.1.0 (2.0.0 gives me kernel panic) ; aireplay-ng -1 (fake auth) doesn't work anymore
    it just keeps giving me "sending authentification request" and till the 5th times it hangs. Mind you airodump-ng is working though.

    So I did an little experiment with the driver ( all with proper procedure including ifconfig rausb0 down/up, modprobe as root)
    First I did modinfo rt73 and it tells my my default driver that comes with BT2 is 1.0.3.6 CVS
    and I tried deleting the rt2570.ko in /lib/modules/2.620-bT...../extra/
    BT2 has a kernel panic !
    wasn't rt73.ko supposed to be the only module works with aireplay-ng?
    or aireplay-ng mistakenly using the rt2570.ko for Wusb54GC that has a rt73 chip?

    Second test I updated 2.0.0 and it gives me kernel panic right away !

    Third test I updated rt2570 driver to the newest AJPj's rt2570-k2wrlz-1.6.1.tar.bz2 and then update rt73 to 2.0.0 and to my supprise no more kernel panic ! But Fake Auth still doesn't work.


    My last test is, i left the rt2570.ko untouched. and updated the to 1.1.0 and as before aireplay-ng -1 (fake auth) doesn't work.
    what so funny is I installed back 1.0.0 driver from the link in the wiki and which is supposed to be the same as the default driver with BT2 (i checked preivously with modinfo ) and Fake Auth. still DOES NOT work.

    I mean i am a total linux newbie and this driver thing is driving me crazy

  4. #14
    Senior Member shamanvirtuel's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Somewhere in the "Ex" human right country
    Posts
    2,988

    Default

    no the driver in bt is a dec 2K6 driver...

    i use allway 1.1.0 version with no pb ??!!!

    i swear that i have inject with native driver (but you need to rfmontx 1 )
    1.0.0 have injection outof box
    1.1.0 add wpa.........and disable forceprism

    2.0.0 is a remastered version of native driver (the one from december 2006)

    so i advice to remove all your drivers with airdriver-ng

    install the new driver by hand or with airdriver-ng
    airdriver-ng install 31

    i really don't understand, because this card is widely used in the world for wep cracking.........;;and i never get such a pb.......maybe you need to disable prism headers because they are known to cause pbs.........
    Watch your back, your packetz will belong to me soon... xD

    BackTrack :
    Giving Machine Guns to Monkeys since 2006

  5. #15
    Jenkem Addict imported_wyze's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    1,543

    Default

    Have you copied the ucode into the proper directory???
    dd if=/dev/swc666 of=/dev/wyze

  6. #16
    Just burned his ISO
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    3

    Default

    Quote Originally Posted by shamanvirtuel View Post
    no the driver in bt is a dec 2K6 driver...

    i use allway 1.1.0 version with no pb ??!!!

    i swear that i have inject with native driver (but you need to rfmontx 1 )
    1.0.0 have injection outof box
    1.1.0 add wpa.........and disable forceprism

    2.0.0 is a remastered version of native driver (the one from december 2006)

    so i advice to remove all your drivers with airdriver-ng

    install the new driver by hand or with airdriver-ng
    airdriver-ng install 31

    i really don't understand, because this card is widely used in the world for wep cracking.........;;and i never get such a pb.......maybe you need to disable prism headers because they are known to cause pbs.........
    yeah i will try that and report back
    Have you copied the ucode into the proper directory???
    ucode? i just installed the driver like the wiki says.
    make and make install
    and the .ko file appears in the /lib/modules/2.620-bT...../extra/

    Btw, seems like i don't have airdriver installed with the BT2 LiveCD... any idea where i can get it ?
    **nevermind got it at aircrack-ng.org/svn/branch/

  7. #17
    Just burned his ISO
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    3

    Default

    just want to report back..

    even using airdriver to uninstall/install/load 31 ( rt73 driver), it didn't work
    to the newest 2.0.0 the device won't even do airodump ..

    but good news is i just used the default driver and aircrack-ng 1.0 dev to perform a 128 bit no client WEP crack and all went well with chopchop attack. but fragmentation just doesn't work may be the AP is too far? (downstairs)

    anyways.. right now other than WPA, it should do fine ..

    THANKS !!!!

  8. #18
    Senior Member shamanvirtuel's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Somewhere in the "Ex" human right country
    Posts
    2,988

    Default

    you must use aspj 1.0.0 min best 1.1.0

    that one support frag, the native one don't
    Watch your back, your packetz will belong to me soon... xD

    BackTrack :
    Giving Machine Guns to Monkeys since 2006

  9. #19
    Just burned his ISO
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    5

    Default It work

    Finally all work (injection, fragmentation, wpa handshake) with the 2.0.0 drivers (h!!p://homepages.tu-darmstadt.de/~p_larbig/wlan/rt73-k2wrlz-2.0.0.tar.bz2) for all with the same problem here the commands i have used:

    down your card
    modprobe -r rt73
    tar -xjf rt73-k2wrlz-2.0.0.tar.bz2
    cd rt73-k2wrlz-2.0.0/Module
    make
    make install
    modprobe rt73

    I have cracked my ap perfectly but i have a problem with the ap from my neighbour (yes i have the permission):
    first the signal strength is not so good but with some testing in the position of my Wireless dongle i have cracked the key but:

    i can't connect to the ap:
    there is no mac filter (because fake auth is ok)
    the essid is also not hidden
    i don't think that i am too far from the ap because injection works
    (could it be possible that the cracked key is false no or? (used ptw attack))

    have someone i idea?

  10. #20
    Just burned his ISO
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    15

    Default

    Well.... Why not ask your neighbor with the ap your cracking???? Didn't they give you permission? They will know.

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •