BT5r3 Fresh install from the ISO to a VM with 40g of drive space. Everything else is working fine. The only things I have updated was
apt-get update/upgrade
metasploit
w3af
Nessus "plus registered it without issue"
Firefox
Mozilla/5.0 (X11; Linux i686 on x86_64; rv:15.0) Gecko/20100101 Firefox/15.0.1

removed the icedtea6 stuff (didn't seem to work when it was there and a few sites said remove it)

I followed the instructions from this link
http://www.backtrack-linux.org/wiki/...p/Java_Install

changing the 1.7.0_05 to 1.7.0_07 in the paths

which java
/usr/bin/java

root@bt:~# java -version
java version "1.7.0_07"
Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.7.0_07-b10)
Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 23.3-b01, mixed mode)
root@bt:~# version

in my printenv I have
JAVA_HOME=/opt/java/jre1.7.0_07/bin/java

When running the plugin symbolic link command I ran the below command, done within the mozilla/plugins directory (and because java is x64 there is no i386 given in the example, only amd64
ln -sf /opt/java/jre1.7.0_07/lib/amd64/libnpjp2.so /usr/lib/mozilla/plugins/

in my usr/lib/mozilla/plugins I have
libnpjp2.so (nothing else in this directory)

When this didn't work I deleted the symlink and even tried just copying the file to the plugin's directory, still didn't work
(all this copying, creating of links etc... was done without firefox running)

But the Java plugin still does not work. I have read a number of online articles but nothing. When I do a
http://www.java.com/en/download/testjava.jsp (it says "Something is wrong, Java is not working")
When I run
aboutlugins it says
No enabled plugins found

when I goto the below website it says "Browser has Java disabled"
http://javatester.org/version.html

added these lines to my .profile and etc/profile (as per another suggestion from a website)

JAVA_HOME=/opt/java/jdk1.7.0_07
PATH=$PATH:$HOME/bin:$JAVA_HOME/bin
JRE_HOME=/opt/java/jre1.7.0_07
PATH=$PATH:$HOME/bin:$JRE_HOME/bin
export JAVA_HOME
export JRE_HOME
export PATH


AFTER ALL OF THIS THE JAVA PLUGIN STILL DOES NOT WORK, so NESSUS WON"T WORK PROPERLY.
I can't understand why so many people are having a problem with this issue and why it seems so difficult to get it working
ANY IDEAS ??