Results 1 to 7 of 7

Thread: Backtrack2 - GUI does not start correctly

  1. #1
    Just burned his ISO
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    2

    Default Backtrack2 - GUI does not start correctly

    Hello from an absolute Linux-beginner from Germany, who does neither know what Linux is nor even speaks good english.
    But I hope any Linix-specialist will help me anyway to become my bt2 running (specially the GUI).
    I try to describe briefly what happens: PC (elder laptop) starts from CD, asks name “root” password “toor” and shows then the DOS-PROMPT (don’ know how the command line is called in Linux, but so far all is OK).

    After input of startx CD-ROM starts nearly endless working and then a yellow mouse pointer on a black screen remains – nothing else. Finally one often only can pull off the accumulator to boot again.

    What can I make, in order to isolate the problem? (as I have no WLAN-connection and the gui doesn't work, I am unfortunately not able to post any log files here) (P.S. the CD is burned correctly).

    So please help me to use Linux/Bt2

  2. #2
    Just burned his ISO
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    12

    Default

    post the specs on your system.

  3. #3
    Senior Member PrairieFire's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    705

    Default

    Quote Originally Posted by guest4711 View Post
    Hello from an absolute Linux-beginner from Germany, who does neither know what Linux is nor even speaks good english.
    But I hope any Linix-specialist will help me anyway to become my bt2 running (specially the GUI).
    I try to describe briefly what happens: PC (elder laptop) starts from CD, asks name “root” password “toor” and shows then the DOS-PROMPT (don’ know how the command line is called in Linux, but so far all is OK).

    After input of startx CD-ROM starts nearly endless working and then a yellow mouse pointer on a black screen remains – nothing else. Finally one often only can pull off the accumulator to boot again.

    What can I make, in order to isolate the problem? (as I have no WLAN-connection and the gui doesn't work, I am unfortunately not able to post any log files here) (P.S. the CD is burned correctly).

    So please help me to use Linux/Bt2
    Instead of startx use xconf first then startx and see if that works. Posting more info about your computer will also be helpful.
    Μολὼν λαβέ - Great spirits encounter heavy opposition from mediocre minds.

  4. #4

    Default

    yeah, try "xconf", then "startx".

    it worked for me

  5. #5
    Moderator theprez98's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Maryland
    Posts
    2,533

    Default

    Quote Originally Posted by guest4711 View Post
    Hello from an absolute Linux-beginner from Germany, who does neither know what Linux is nor even speaks good english.
    ....
    blah blah blah
    ....
    So please help me to use Linux/Bt2
    Why are you using (or trying to use) BackTrack 2 in the first place?!
    "\x74\x68\x65\x70\x72\x65\x7a\x39\x38";

  6. #6
    Just burned his ISO
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    2

    Default

    Quote Originally Posted by guest4711 View Post
    Hello from an absolute Linux-beginner from Germany, who does neither know what Linux is nor even speaks good english.
    But I hope any Linix-specialist will help me anyway to become my bt2 running (specially the GUI).
    I try to describe briefly what happens: PC (elder laptop) starts from CD, asks name “root” password “toor” and shows then the DOS-PROMPT (don’ know how the command line is called in Linux, but so far all is OK).

    After input of startx CD-ROM starts nearly endless working and then a yellow mouse pointer on a black screen remains – nothing else. Finally one often only can pull off the accumulator to boot again.

    What can I make, in order to isolate the problem? (as I have no WLAN-connection and the gui doesn't work, I am unfortunately not able to post any log files here) (P.S. the CD is burned correctly).

    So please help me to use Linux/Bt2
    confx only reduced the mouse into 640x480-Box but did not make the system work.
    Flux works at the beginning, but I can not start aplications like firefox or so (system crashes).

    But now I know why it does not work properly as I meanwhile heard, that my Laptop needs 256MB RAM for BT2 ...

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    25

    Default

    same prob with my pc desktop, xconf doesn't help much, i freezed sooner or later. i use my laptop to experiment now.

    cheers

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •