Results 1 to 5 of 5

Thread: boot problem

  1. #1
    Just burned his ISO
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    2

    Default boot problem

    my laptop 40gb hd hda1 (win)
    hda2 boot
    hda3 swap
    hda4 bt2

    all mount

    --------LILO------------------------
    lba=32
    boot = /dev/hda
    prompt
    timeout = 1200
    reset
    vga=791

    #windows
    other = /dev/hda1
    label = windows
    table = /dev/hda

    #linux
    image = /boot/vmlinuz
    root = /dev/hda4
    label = linux
    read-write

    but >lilo -v
    fatal: /dev/hda read-only ..... why?

  2. #2
    Member
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    242

    Default

    image = /boot/vmlinuz
    root = /dev/sda2
    label = linux
    read-only


    Works for me

  3. #3
    Developer
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    6,124

    Default

    Quote Originally Posted by borahan View Post
    my laptop 40gb hd hda1 (win)
    hda2 boot
    hda3 swap
    hda4 bt2

    all mount

    --------LILO------------------------
    lba=32
    boot = /dev/hda
    prompt
    timeout = 1200
    reset
    vga=791

    #windows
    other = /dev/hda1
    label = windows
    table = /dev/hda

    #linux
    image = /boot/vmlinuz
    root = /dev/hda4
    label = linux
    read-write

    but >lilo -v
    fatal: /dev/hda read-only ..... why?
    This looks as if you are not chroot into the new install. If you are woking from the live cd and not the install you will get a read /write error

  4. #4
    Just burned his ISO
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    2

    Default

    sda not working hda is work.

    cd installed succesfuly. and lilo -v read-only error.

    dualboot
    w.offensive-security.com/movies/dualboot/dualboot.html
    and
    hard drive install
    w.offensive-security.com/documentation/backtrack-hd-install.pdf

    ???

  5. #5
    Moderator theprez98's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Maryland
    Posts
    2,533

    Default

    Quote Originally Posted by borahan View Post
    sda not working hda is work.

    cd installed succesfuly. and lilo -v read-only error.

    dualboot
    w.offensive-security.com/movies/dualboot/dualboot.html
    and
    hard drive install
    w.offensive-security.com/documentation/backtrack-hd-install.pdf

    ???
    Did you follow purehate's guidance and chroot into the new install?
    "\x74\x68\x65\x70\x72\x65\x7a\x39\x38";

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •