Results 1 to 2 of 2

Thread: xinit: no such file or directory,can not connect to xserver

  1. #1
    Just burned his ISO hemanthkumar's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    india
    Posts
    4

    Post xinit: no such file or directory,can not connect to xserver

    hi,i had installed BT5R2 GNOME one month ago.Just now i have installed graphics driver,it was not installed properly and gave some errors.After reboot i am getting the error xinit: no such file or directory can not connect to xserver (Fatal server error: no screens found)

    here iam pasting the content of "/var/log/Xorg.0.log":

    Code:
    X.Org X Server 1.7.6
    Release Date: 2010-03-17
    X Protocol Version 11, Revision 0
    Build Operating System: Linux 2.6.24-29-server i686 Ubuntu
    Current Operating System: Linux bt 3.2.6 #1 SMP Fri Feb 17 10:40:05 EST 2012 i686
    Kernel command line: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-3.2.6 root=UUID=cc082daa-e797-48b6-8dee-f7ff1419a222 ro text splash vga=791
    Build Date: 25 February 2012  06:59:39AM
    xorg-server 2:1.7.6-2ubuntu7.11 (For technical support please see http://www.ubuntu.com/support) 
    Current version of pixman: 0.16.4
    	Before reporting problems, check http://wiki.x.org
    	to make sure that you have the latest version.
    Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
    	(++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
    	(WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
    (==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Tue Jun 19 03:42:23 2012
    (==) Using config file: "/etc/X11/xorg.conf"
    (==) Using config directory: "/usr/lib/X11/xorg.conf.d"
    (==) ServerLayout "Simple Layout"
    (**) |-->Screen "Screen1" (0)
    (**) |   |-->Monitor "Monitor1"
    (**) |   |-->Device "VideoCard1"
    (**) |-->Input Device "Mouse1"
    (**) |-->Input Device "Keyboard1"
    (**) Option "IgnoreABI" "True"
    (**) Ignoring ABI Version
    (==) Automatically adding devices
    (==) Automatically enabling devices
    (WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/cyrillic" does not exist.
    	Entry deleted from font path.
    (==) FontPath set to:
    	/usr/share/fonts/X11/misc,
    	/usr/share/fonts/X11/100dpi/:unscaled,
    	/usr/share/fonts/X11/75dpi/:unscaled,
    	/usr/share/fonts/X11/Type1,
    	/usr/share/fonts/X11/100dpi,
    	/usr/share/fonts/X11/75dpi,
    	/var/lib/defoma/x-ttcidfont-conf.d/dirs/TrueType,
    	built-ins
    (==) ModulePath set to "/usr/lib/xorg/extra-modules,/usr/lib/xorg/modules"
    (**) Extension "Composite" is enabled
    (WW) AllowEmptyInput is on, devices using drivers 'kbd', 'mouse' or 'vmmouse' will be disabled.
    (WW) Disabling Mouse1
    (WW) Disabling Keyboard1
    (II) Loader magic: 0x81f0e80
    (II) Module ABI versions:
    	X.Org ANSI C Emulation: 0.4
    	X.Org Video Driver: 6.0
    	X.Org XInput driver : 7.0
    	X.Org Server Extension : 2.0
    (--) using VT number 8
    
    (--) PCI:*(0:1:0:0) 1106:3344:3344:1122 VIA Technologies, Inc. CN700/P4M800 Pro/P4M800 CE/VN800 [S3 UniChrome Pro] rev 1, Mem @ 0xf4000000/67108864, 0xfa000000/16777216, BIOS @ 0x????????/65536
    (WW) Open ACPI failed (/var/run/acpid.socket) (No such file or directory)
    (II) "extmod" will be loaded. This was enabled by default and also specified in the config file.
    (II) "dbe" will be loaded. This was enabled by default and also specified in the config file.
    (II) "glx" will be loaded. This was enabled by default and also specified in the config file.
    (II) "record" will be loaded by default.
    (II) "dri" will be loaded by default.
    (II) "dri2" will be loaded by default.
    (II) LoadModule: "dbe"
    (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libdbe.so
    (II) Module dbe: vendor="X.Org Foundation"
    	compiled for 1.7.6, module version = 1.0.0
    	Module class: X.Org Server Extension
    	ABI class: X.Org Server Extension, version 2.0
    (II) Loading extension DOUBLE-BUFFER
    (II) LoadModule: "extmod"
    (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libextmod.so
    (II) Module extmod: vendor="X.Org Foundation"
    	compiled for 1.7.6, module version = 1.0.0
    	Module class: X.Org Server Extension
    	ABI class: X.Org Server Extension, version 2.0
    (II) Loading extension MIT-SCREEN-SAVER
    (II) Loading extension XFree86-VidModeExtension
    (II) Loading extension XFree86-DGA
    (II) Loading extension DPMS
    (II) Loading extension XVideo
    (II) Loading extension XVideo-MotionCompensation
    (II) Loading extension X-Resource
    (II) LoadModule: "glx"
    (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libglx.so
    (II) Module glx: vendor="S3 Graphics Co., Ltd."
    	compiled for 1.7.6, module version = 1.0.0
    	ABI class: X.Org Server Extension, version 2.0
    (II) Loading extension GLX
    (II) LoadModule: "record"
    (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/librecord.so
    (II) Module record: vendor="X.Org Foundation"
    	compiled for 1.7.6, module version = 1.13.0
    	Module class: X.Org Server Extension
    	ABI class: X.Org Server Extension, version 2.0
    (II) Loading extension RECORD
    (II) LoadModule: "dri"
    (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libdri.so
    (II) Module dri: vendor="X.Org Foundation"
    	compiled for 1.7.6, module version = 1.0.0
    	ABI class: X.Org Server Extension, version 2.0
    (II) Loading extension XFree86-DRI
    (II) LoadModule: "dri2"
    (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libdri2.so
    (II) Module dri2: vendor="X.Org Foundation"
    	compiled for 1.7.6, module version = 1.1.0
    	ABI class: X.Org Server Extension, version 2.0
    (II) Loading extension DRI2
    (II) LoadModule: "s3g"
    (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers/s3g_drv.so
    (II) Module s3g: vendor="S3 Graphics Co., Ltd."
    	compiled for 1.7.6, module version = 14.5.2
    	Module class: X.Org Video Driver
    	ABI class: X.Org Video Driver, version 6.0
    (II) Current driver version 14.5.2
    (II) Driver build on 09/06/2011
    (II) Build environment lists:
            os version: 
            gcc version: 
            ld version: 
    (II) s3g: Driver for S3 Graphics chipsets: DeltaChromeMX,SDR(DC),
    	DeltaChromeMX,DDR(DC), DeltaChromeMX,SDR,C(DC),
    	DeltaChromeMX,DDR,C(DC), DeltaChromeIX,SDR(CMS),
    	DeltaChromeIX,DDR(CMS), DeltaChromeIX,SDR,C(Unknow),
    	DeltaChromeIX,DDR,C(Unknow), GammaChromeMT,SDR(Metro),
    	GammaChromeMX,DDR,XM18(Metro), GammaChromeMX,DDR,MPM32(Metro),
    	GammaChromeMX,DDR,MPM64(Metro), ChromeMA,SDR(Matrix),
    	Chrome S20 Series, ChromeMA,DDR3,S25(Matrix),
    	ChromeMA,DDR3,S23D(Matrix), Chrome 23D, ChromeXM27C,DDR3(Matrix),
    	ChromeXM27A,DDR3(Matrix), ChromeXM23,DDR3,MPM32(Matrix),
    	ChromeXM23,DDR3,MPM64(Matrix), DeltaChromeMA,SDR(Manhattan),
    	Chrome460,Engineering35SV(D2), Chrome460,Engineering35MV(D2),
    	Chrome460,Engineering33MV(D2), Chrome460_450,33MV(D2),
    	Chrome460,Engineering33SV(D2), Chrome460_450,33SV(D2),
    	Chrome440,Engineering23MV(D3), Chrome440_430,23MV(D3),
    	Chrome440,Engineering23SV(D3), Chrome440_430,23SV(D3),
    	Chrome460_450,33MV(D2Mobile), Chrome460_450,33SV(D2Mobile),
    	Chrome440_430,23MV(D3Mobile), Chrome440_430,23SV(D3Mobile),
    	Chrome440_430, D4, Chrome4300E, Chrome5400E, ChromeEUMA, ChromeE2UMA
    (II) Primary Device is: PCI 01@00:00:0
    (WW) Falling back to old probe method for s3g
    (--) Assigning device section with no busID to primary device
    (EE) No devices detected.
    
    Fatal server error:
    no screens found
    
    Please consult the The X.Org Foundation support 
    	 at http://wiki.x.org
     for help. 
    Please also check the log file at "/var/log/Xorg.0.log" for additional information.
    
     ddxSigGiveUp: Closing log
    i searched so many ubuntu forums and tried "apt-get install --reinstall xorg" but nothing happened,now im booting frommy live usb stick .Any help is appreciated...........^^

  2. #2
    Just burned their ISO Darklord8880's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    4

    Angry Re: xinit: no such file or directory,can not connect to xserver

    can someone plz help me ?i have download for times backtrack 5 r3 i burn it on dvd (gnome+kde)but anytime i try to boot and startx i have the folowing error:
    (EE)intel(0)no valid modes
    (EE)screen(s) found ,but none a usable configuration
    fatal server error
    no screen found
    ddxsig giveup closing log
    giving up
    xinit:no such file or directory (errno2)unable to connect to xserver
    xinit:no such process(errno3):server error
    i have HP GR5320gr
    http://www.skroutz.gr/s/339943/HP-G5320gr.html
    plz forgive my newness..
    Last edited by Darklord8880; 10-25-2012 at 04:07 AM.

Similar Threads

  1. x86/shikata_ga_nai failed: No such file or directory
    By tartex1974 in forum Beginners Forum
    Replies: 2
    Last Post: 03-07-2011, 12:28 PM
  2. ./Roguev3.sh: No such file or directory
    By j33h4d in forum Beginners Forum
    Replies: 2
    Last Post: 02-05-2011, 11:13 AM
  3. Replies: 7
    Last Post: 09-27-2010, 07:37 PM
  4. Password directory file will not load.
    By shammon in forum OLD Newbie Area
    Replies: 5
    Last Post: 07-02-2009, 04:21 PM
  5. Replies: 0
    Last Post: 09-03-2008, 08:05 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •