Results 1 to 2 of 2

Thread: OpenVAS-GreenBone starting problem

  1. #1
    Just burned his ISO
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    1

    Default OpenVAS-GreenBone starting problem

    Hi,
    i have read the official wiki for configuring OpenVAS on BT5RC2, but i see:

    openvasmd -p 9390 -a 127.0.0.1
    openvasad -a 127.0.0.1 -p 9393
    gsad --http-only --listen=127.0.0.1 -p 9392

    but, isn't possible to try to connect with GreenBone Desktop at the port 9390.

    and the port result close:

    Code:
    netstat -na | grep 9390
    If i try to connect in webinterface, the username/password result incorrect, but i'm sure is correct.

    If i try to connect with GreenBone at the port 9393, it close the connection because found OMP1.

    Any ideas?

    This is my setting procedure:
    Code:
    1) adduser
    2) mkcert
    3) openvas NVT
    4) start openvas scanner
    5) setup openvas manager:
     openvas-mkcert-client -n om -i
     openvasmd --rebuild
    6) setup openvas administrator:
     openvasad -c 'add_user' -n openvasadmin -r Admin
    7) start opencas manager, administrator and greenbone assistant
     openvasmd -p 9390 -a 127.0.0.1
     openvasad -a 127.0.0.1 -p 9393
     gsad --http-only --listen=127.0.0.1 -p 9392
    8) open Greenbone security desktop and connect on localhost:9390 (user openvasadmin)
     or in webinterface 9392

  2. #2
    My life is this forum thorin's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    2,629

    Default Re: OpenVAS-GreenBone starting problem

    So there are a few things you can try:

    1) Create another user and attempt to login to the web interface using that new user.
    2) Connect w/ GreenBone to another service port. If it doesn't like 9393, try 9390 or 9392. (Looking at my config here you might also have a service on 9391)
    3) Check this post:
    http://www.openvas.org/setup-and-start.html
    I'm a compulsive post editor, you might wanna wait until my post has been online for 5-10 mins before quoting it as it will likely change.

    I know I seem harsh in some of my replies. SORRY! But if you're doing something illegal or posting something that seems to be obvious BS I'm going to call you on it.

Similar Threads

  1. Problem with starting Openvas
    By Abbot in forum BackTrack 5 Beginners Section
    Replies: 3
    Last Post: 11-12-2012, 05:52 PM
  2. Openvas - can't login with "Greenbone Security Assistant" web gui from external ip
    By manzamanna in forum BackTrack 5 Beginners Section
    Replies: 1
    Last Post: 04-06-2012, 04:38 AM
  3. Replies: 2
    Last Post: 02-20-2012, 02:01 PM
  4. Starting openvas manager in backtrack5 - Can't start
    By msonga1 in forum BackTrack 5 Beginners Section
    Replies: 1
    Last Post: 12-08-2011, 11:38 AM
  5. Openvas 4 with Greenbone assistant
    By crawdad405 in forum Tool Requests
    Replies: 0
    Last Post: 04-15-2011, 02:49 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •