Results 1 to 5 of 5

Thread: Problems configuring fglrx driver

  1. #1
    Just burned his ISO
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    1

    Default Problems configuring fglrx driver

    hello all,
    I'm running bt-5 r1 KDE-32bit on my system with a ati 5850HD graphics card on it, and am running into the same error for nearly every program I try to install on my system (everything from virtualbox to pyrit...same error) . Namely:


    Error! Bad return status for module build on kernel: 2.6.39.4 (i686)
    Consult the make.log in the build directory
    /var/lib/dkms/fglrx/8.723.1/build/ for more information.
    dpkg: error processing fglrx (--configure):
    subprocess installed post-installation script returned error exit status 10
    dpkg: dependency problems prevent configuration of fglrx-amdcccle:
    fglrx-amdcccle depends on fglrx; however:
    Package fglrx is not configured yet.
    dpkg: error processing fglrx-amdcccle (--configure):
    dependency problems - leaving unconfigured
    dpkg: dependency problems prevent configuration of fglrx-dev:
    fglrx-dev depends on fglrx; however:
    Package fglrx is not configured yet.
    No apport report written because the error message indicates its a followup error from a previous failure.
    dpkg: error processing fglrx-dev (--configure):
    dependency problems - leaving unconfigured
    No apport report written because MaxReports is reached already
    Processing triggers for python-gmenu ...
    Rebuilding /usr/share/applications/desktop.en_US.utf8.cache...
    Processing triggers for initramfs-tools ...
    update-initramfs: Generating /boot/initrd.img-2.6.39.4
    Processing triggers for python-support ...
    Errors were encountered while processing:
    virtualbox-ose-dkms
    fglrx
    fglrx-amdcccle
    fglrx-dev
    E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)



    After looking online for a solution it looks like it isn't that uncommon of an issue for people with ati cards, but all of their solutions stated that fglrx wasn't installed to the system and went on describing how to install...
    I've tried uninstalling and reinstalling several times, using different methods. So far I've reinstalled in the terminal as well as with jockey, synaptic, and ubuntu software center. After all installs I go to terminal and configure by
    aticonfig --initial --input=/etc/X11/xorg.conf
    and then check to see if the fglrx file was made by
    aticonfig --initial=check
    getting a return of
    Check: Found fglrx section.
    so its clearly there. But I still get the errors! As a double check I go into my hardware info and look at the drivers installed. Sure enough, there's a fglrx driver there....so what now?
    Is there more needed to configure the fglrx drivers? Any help with this is appreciated! Thanks in advance!

  2. #2
    Just burned his ISO
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    1

    Default 回复: Problems configuring fglrx driver

    I have the same problem!how to solve it?

  3. #3
    Just burned their ISO
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    11

    Default Re: 回复: Problems configuring fglrx driver

    aticonfig --initial --input=/etc/X11/xorg.conf
    aticonfig: No supported adapters detected

    what i can do for solve same problem ?!


    OS BT5R3
    Acer Aspire 5100
    Ati Radeon 200M

  4. #4
    Just burned their ISO anashlali's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    16

    Default Re: 回复: Problems configuring fglrx driver

    same problem here, I googled but I can't found any way to solve it.

  5. #5
    Very good friend of the forum maverik35's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Debian land
    Posts
    734

    Default Re: Problems configuring fglrx driver

    The fglrx is the priopetary driver..HD 5000 series are not supported by open driver..So try downloading the radeon driver from vendors page:

    http://support.amd.com/us/gpudownloa...eon_linux.aspx

    Make sure you have installed the previously teh headers, remove the radeon open driver and blacklist the radeon. Then need to enter in recovery mode or kill X's to install the ATI driver.

    See if it works.

    I strongly recommend to update to BT5r3, sickness mentioned in one of his posts that R1 is no longer supported.

    Update from R1 to R3: Need to upgrade from R1 to R2 (http://www.backtrack-linux.org/backt...acktrack-5-r2/) then from R2 to R3 (http://www.backtrack-linux.org/backt...acktrack-5-r3/).

    Luck.

Similar Threads

  1. Cannot get fglrx working?!!
    By defeatist99 in forum BackTrack 5 Beginners Section
    Replies: 2
    Last Post: 05-22-2011, 06:51 PM
  2. Failed to build fglrx driver
    By futex in forum BackTrack 5 Beginners Section
    Replies: 1
    Last Post: 05-19-2011, 06:36 PM
  3. Problems configuring lilo with two HDD
    By dohnno in forum OLD Newbie Area
    Replies: 0
    Last Post: 02-18-2009, 05:19 AM
  4. Problems Configuring USB Flash Drive to Multiboot
    By sid351 in forum OLD Newbie Area
    Replies: 0
    Last Post: 09-24-2008, 06:25 PM
  5. Configuring Wlan - Problems
    By _Sonic_ in forum OLD Newbie Area
    Replies: 17
    Last Post: 09-08-2007, 09:49 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •