Results 1 to 4 of 4

Thread: BackTrack 5 not detecting wifi from Alfa card when running in VirtualBox or LiveCD

Hybrid View

  1. #1
    Just burned his ISO
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    2

    Default BackTrack 5 not detecting wifi from Alfa card when running in VirtualBox or LiveCD

    First I tried running BackTrack 5 from VirtualBox on my Win7 machine. It could use the Ethernet fine, but I couldn't detect any Wifi. My network card is an Alfa USB network card (model: AWUS036H). I tried booting from a liveCD on another computer and the same issue is there; I can connect to Ethernet but not Wifi. When I type
    Code:
    lsusb
    , I get
    Code:
    Realtek Semiconductor Corp. RTL8187 Wireless Adapter
    , and I think that's my card, so it seems like my card is detected. However, when I plug my card into my Win7 machine, the green lights on the USB adapter turn on. This doesn't happen when I plug it in to the computer running BackTrack.

    Any help would be appreciated.

  2. #2
    Just burned his ISO
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    9

    Default Re: BackTrack 5 not detecting wifi from Alfa card when running in VirtualBox or LiveC

    Have you tried:
    Code:
    iwconfig
    What output do you get from that?

  3. #3
    Just burned his ISO
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    2

    Default Re: BackTrack 5 not detecting wifi from Alfa card when running in VirtualBox or LiveC

    Quote Originally Posted by smilerclan View Post
    Have you tried:
    Code:
    iwconfig
    What output do you get from that?
    Lmao, the issue was that I was plugging it in to my USB 3.0 ports instead of the 2.0 ports... Thanks anyway.

  4. #4
    Member
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    75

    Default Re: BackTrack 5 not detecting wifi from Alfa card when running in VirtualBox or LiveC

    Also worth keeping in mind for similar type of problem, checking the connected devices settings in the VM to be sure that the wireless card is not in fact connected to the host operating system i.e windows instead of the live cd.

Similar Threads

  1. Backtrack 5 stopped detecting my Wlan card.
    By ashu2188 in forum BackTrack 5 Beginners Section
    Replies: 9
    Last Post: 10-20-2011, 11:09 AM
  2. BT5 not detecting AWUS036H usb adapter in virtualbox, need help!
    By romdawg in forum BackTrack 5 Beginners Section
    Replies: 0
    Last Post: 07-29-2011, 07:46 PM
  3. Replies: 0
    Last Post: 10-19-2010, 10:17 AM
  4. Running BackTrack 4 Vdi in VirtualBox not showning other partition
    By instar in forum OLD BackTrack 4 General Support
    Replies: 1
    Last Post: 07-26-2009, 02:12 PM
  5. Replies: 3
    Last Post: 05-31-2007, 08:06 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •