Results 1 to 3 of 3

Thread: BT5 R1 hangs at Red Splash Screen while booting - Unable to install it

  1. #1
    Just burned his ISO
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    1

    Exclamation BT5 R1 hangs at Red Splash Screen while booting - Unable to install it

    As the title says, I am unable to boot into BT5 R1. As soon as I select Default or Default with Text Mode, the system hangs at the following screen. Please see the screenshot below:

    http://imageshack.us/photo/my-images...022012433.jpg/

    After this nothing happens.

    My Laptop Configuration

    Laptop: Dell XPS 17
    Graphic Card: NVidia GT 555M
    Processor: Intel Core i7 -2670QM

    I wanted to Dual Boot Win 7 with BackTrack 5 R1 and met with this problem while booting BT5 R1 Gnome 64-bit Edition. Please suggest me what to do next...Thank you

  2. #2
    Good friend of the forums scottm99's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    underwater
    Posts
    371

    Default Re: BT5 R1 hangs at Red Splash Screen while booting - Unable to install it

    Well, my first suggestion is to check the hardware compatibility list forum and see if your hardware is noted there. Also, have you tried other flavors of BackTrack? Have you verified the MD5 hash of your download?
    If I could figure out how to scuba dive & hack at the same time, there would be nothing I couldn't do...

  3. #3
    Just burned his ISO
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    2

    Default Re: BT5 R1 hangs at Red Splash Screen while booting - Unable to install it

    Hey I had a similar issue but the message I had related to not viewing a live operating system from the USB. Point is - if you are loading from a USB stick - try a different USB port - I believe my USB 3.0 would not work but the USB 2.0 worked perfectly. Found that tip on another FAQ section of the BT site....good luck.

Similar Threads

  1. new splash screen
    By infact in forum BackTrack 5 Beginners Section
    Replies: 14
    Last Post: 07-16-2011, 10:55 AM
  2. Replies: 0
    Last Post: 05-11-2011, 05:43 AM
  3. bt4b successfull install but won't boot past splash screen
    By nokuku4u in forum OLD Latest Public Release - BackTrack4 Beta
    Replies: 9
    Last Post: 02-26-2009, 03:02 AM
  4. HD Install booting w/ black screen :(
    By kidus dawit in forum OLD Newbie Area
    Replies: 13
    Last Post: 12-13-2007, 04:12 PM
  5. BT2 HDD install, boot splash screen gone
    By deobfuscate in forum OLD LiveCD Support
    Replies: 2
    Last Post: 08-27-2007, 01:22 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •