Results 1 to 5 of 5

Thread: Macchanger fails. Bt-5 r1 running under VirtualBox on MacBook(Lion)

Hybrid View

  1. #1
    Just burned his ISO
    Join Date
    May 2011
    Posts
    3

    Thumbs down Macchanger fails. Bt-5 r1 running under VirtualBox on MacBook(Lion)

    Hello guys. I've been in trouble for several days. I've installed backtrack-5 r1 under the VirtualBox and when I'm trying to change the MAC address of my external rtl8187 I just can't do that. The way I'm trying is just the command "macchanger -r wlan0" after the "ifconfig wlan0 down", ofc. The problem is that the wlan0 won't get up. It says "SIOCSIFFLAGS Unknown error 132".

    I managed to google it and I figured out that the sequence of commands:

    rmmod rtl8187
    rfkill block all
    rfkill unblock all
    modprobe rtl8187
    rfkill unblock all


    ..is going to help me out. It actually did, and wlan0 successfully goes UP but the MAC address stays unchanged. Although I could beat 132 error, I still can not change my MAC address. Any suggestions?

  2. #2
    Good friend of the forums zimmaro's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    milano
    Posts
    407

    Default Re: Macchanger fails. Bt-5 r1 running under VirtualBox on MacBook(Lion)

    hi,
    I have your same configuration (no Apple only)
    to remedy this problem so I make this way:
    root @ bt: ~ # airmon-ng start wlan0
    root @ bt: ~ # ifconfig down mon0
    root @ bt: ~ # macchanger-m 00:11:22:33:44:55 mon0
    Current MAC: xx: xx: xx: xx: xx: fb (Alfa, Inc.)
    Faked MAC: 00:11:22:33:44:55 (Cimsys Inc)
    root @ bt: ~ # ifconfig up mon0
    root @ bt: ~ # airodump-ng mon0
    etc. ....
    etc. ...
    remember this way changed only mon0(for ""sniff"")
    try,in my bt5-r1 vbox worked-fine

  3. #3
    Just burned his ISO
    Join Date
    May 2011
    Posts
    3

    Default Re: Macchanger fails. Bt-5 r1 running under VirtualBox on MacBook(Lion)

    Thank you very much. I think this is the thing I was looking for.

  4. #4
    Just burned his ISO
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    1

    Default Re: Macchanger fails. Bt-5 r1 running under VirtualBox on MacBook(Lion)

    Had the same problem.

    Disabled USB2 under Setttings>Ports>USB>Enable USB2 EHCI

    It then worked a sometimes but lagged a bit.

    Moved to Vmware Fusion v4 and all fixed works perfectly.
    Will miss the Host Key though.

  5. #5
    Just burned his ISO
    Join Date
    May 2011
    Posts
    3

    Default Re: Macchanger fails. Bt-5 r1 running under VirtualBox on MacBook(Lion)

    Thanks! VMware works just fine! But why? What's so different between VM and VirtBox ?

Similar Threads

  1. VirtualBox and Macchanger and AWUS036H USB
    By joelones in forum BackTrack 5 General Topics
    Replies: 5
    Last Post: 12-24-2011, 10:15 AM
  2. Replies: 3
    Last Post: 09-17-2010, 03:18 PM
  3. Running BT4 in Virtualbox
    By skiamakhe in forum OLD BackTrack 4 General Support
    Replies: 4
    Last Post: 09-17-2009, 04:59 PM
  4. VirtualBox fails to load vboxdrv - kernel-header problem?
    By RageLtMan in forum OLD Latest Public Release - BackTrack4 Beta
    Replies: 7
    Last Post: 02-27-2009, 05:49 PM
  5. Running BT3 in Virtualbox
    By uzi1978 in forum OLD Newbie Area
    Replies: 0
    Last Post: 03-10-2008, 03:20 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •