Hi. I just receive my new laptop (Dell Precision M4600), I install BT5R1 KDE 64bits and the network is not working.

I saw that some people have issues with this N 6300, so I downloaded and copied the iwlwifi-ucode-6000 and copied it into /lib/firmware with no result.

I can't use internet (I don't have any wifi dongle) so no way to use "aptitude update" and upgrade. I'm a beginner in Linux so I don't know where to search.


All I can say it's :

ifconfig
Code:
eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr d0:67:e5:38:7b:b0  
          inet addr:78.221.132.242  Bcast:78.221.132.255  Mask:255.255.255.0
          inet6 addr: fe80::d267:e5ff:fe38:7bb0/64 Scope:Link
          UP BROADCAST RUNNING  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:1261 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:1175 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000 
          RX bytes:1208091 (1.2 MB)  TX bytes:125018 (125.0 KB)
          Interrupt:20 Memory:e3900000-e3920000 

lo        Link encap:Local Loopback  
          inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
          inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
          UP LOOPBACK RUNNING  MTU:16436  Metric:1
          RX packets:117 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:117 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0 
          RX bytes:15401 (15.4 KB)  TX bytes:15401 (15.4 KB)

wlan0     Link encap:Ethernet  HWaddr 24:77:03:0f:18:d8  
          UP BROADCAST MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000 
          RX bytes:0 (0.0 B)  TX bytes:0 (0.0 B)

lspci
Code:
00:19.0 Ethernet controller: Intel Corporation 82579LM Gigabit Network Connection (rev 04)
03:00.0 Network controller: Intel Corporation Centrino Ultimate-N 6300 (rev 35)
airmon-ng
Code:
Interface	     Chipset		Driver

I wanna know if I have to buy a dongle to update the system and if this network card will work ?


PS : Now I have this problem :

ifconfig
Code:
eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr d0:67:e5:38:7b:b0  
          inet addr:78.221.132.242  Bcast:78.221.132.255  Mask:255.255.255.0
          inet6 addr: fe80::d267:e5ff:fe38:7bb0/64 Scope:Link
          UP BROADCAST RUNNING  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:1261 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:1175 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000 
          RX bytes:1356696 (1.3 MB)  TX bytes:138925 (138.9 KB)
          Interrupt:20 Memory:e3900000-e3920000 

lo        Link encap:Local Loopback  
          inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
          inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
          UP LOOPBACK RUNNING  MTU:16436  Metric:1
          RX packets:292 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:292 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0 
          RX bytes:42953 (42.9 KB)  TX bytes:42953 (42.9 KB)
No more wlan0