Results 1 to 7 of 7

Thread: Problem with BT5 and Alfa Awus036h

Hybrid View

  1. #1
    Member
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    51

    Default Problem with BT5 and Alfa Awus036h

    Hi guys. I think that I have some problems (hardware?) with Alfa Awus036h and BT5 (KDE).
    When I'm starting BT5 in my netbook with alfa plugged it it shows it only in iwconfig list. and not in ifconfig!! I saw another posts but I didn't get some help.
    So, My internal wifi card is wlan0 and alfa is wlan1

    If I type airmon-ng start wlan1 it says and it freezes!!:

    Found 2 proccesses that could cause trouble.
    If airodump-ng, aireplay-ng or airtun-ng stops working after
    a short period of tie, you may want ot kill (some of) them!

    PID Name
    1301 dhclient3
    1353 dhclient3
    Process with PID 1301 (dhclient3) is ruunnin on interface wlan0
    Interface Chipset Driver
    wlan1 Realtek RTL8187L rtl8187 - [phy0]
    (monitor mode enabled on mon0)
    and it freezes!

    After that I tried airmon-ng check kill and to try again the command. But it is still freezing!


    Is there any way to find out the reason of this? Also sometimes wicd is freezing for some seconds when it tries to connect to my AP

    I don't think that the card is damaged because I can connect to my AP. Is there any log file to check?

    Maybe it's a conflict with my other internal card and I can't disable it.

    Thanks in advance
    Last edited by khaos; 09-16-2011 at 01:41 PM.

  2. #2
    Member
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    51

    Default Re: Problem with BT5 and Alfa Awus036h

    Anyone to help?

  3. #3
    Good friend of the forums zimmaro's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    milano
    Posts
    407

    Default Re: Problem with BT5 and Alfa Awus036h

    hi,khaos
    in MY laptop(kde 64) i had a similar problem and fix with:
    (terminal) pyrhon-switcher --python26
    after my wicd don't freeze!!
    and try to put down WLAN0(if necessary) bye

  4. #4
    Good friend of the forums zimmaro's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    milano
    Posts
    407

    Default Re: Problem with BT5 and Alfa Awus036h

    sorry :
    python-switcher --python26

  5. #5
    Member
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    51

    Default Re: Problem with BT5 and Alfa Awus036h

    Quote Originally Posted by zimmaro View Post
    sorry :
    python-switcher --python26
    Thanks zimmaro for the reply. This didn't help me because after the command wicd is still freezing. The main problem is not the wicd but the airmon-ng freeze. Did you have the same issue?
    Last edited by khaos; 09-17-2011 at 07:42 PM.

  6. #6
    Good friend of the forums zimmaro's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    milano
    Posts
    407

    Default Re: Problem with BT5 and Alfa Awus036h

    hi
    wicd is now fixed?
    for your wlan0 i'dont know try:
    airmon-ng stop wlan0
    ifconfig wlan0 down
    "iwconfig wlan0 txpower off" if your wlan0 chipset support set tx power (es:the rtl8187 ok)
    bye

Similar Threads

  1. Alfa awus036h network problem please help!!
    By alom899090 in forum BackTrack Fixes
    Replies: 0
    Last Post: 02-05-2011, 02:22 PM
  2. Alfa AWUS036H and Wepbuster problem
    By khaos in forum Beginners Forum
    Replies: 4
    Last Post: 08-13-2010, 06:57 AM
  3. Alfa Awus036h Problem
    By Evilfisher in forum Hardware support
    Replies: 9
    Last Post: 09-07-2009, 08:12 PM
  4. Alfa 500Mw AWUS036H problem
    By nubzy in forum OLD Newbie Area
    Replies: 1
    Last Post: 07-21-2009, 08:39 PM
  5. Injection Problem / Alfa AWUS036H
    By goon123 in forum OLD BackTrack v2.0 Final
    Replies: 9
    Last Post: 09-26-2007, 07:48 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •