Results 1 to 4 of 4

Thread: Problem with starting Openvas

Hybrid View

  1. #1
    Just burned his ISO
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    11

    Default Problem with starting Openvas

    Hi,

    I have downloaded BT5 R1. Trying to start openvas while following FAQ. However when I am trying to start Greenbone Security Desktop i am getting the following message:

    You are connected to an OMP 1.0 service!
    Since version 1.1.0 GSD supports OMP 2.0 only.
    Use GSD Version 1.0 instead.
    Any idea how can I resolve it? Unfortunatelly search on forum did not show any valuable help.

  2. #2
    Just burned his ISO
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    2

    Default

    please help , I have same problem

  3. #3
    My life is this forum thorin's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    2,629

    Default Re: Problem with starting Openvas

    Configure GSD to connect to the OMP 2.0 port of the openvas server.
    I'm a compulsive post editor, you might wanna wait until my post has been online for 5-10 mins before quoting it as it will likely change.

    I know I seem harsh in some of my replies. SORRY! But if you're doing something illegal or posting something that seems to be obvious BS I'm going to call you on it.

  4. #4
    Just burned their ISO
    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    1

    Unhappy Re: Problem with starting Openvas

    Quote Originally Posted by thorin View Post
    Configure GSD to connect to the OMP 2.0 port of the openvas server.
    What would that port number be by default?

Similar Threads

  1. problem with openvas after upgrade
    By l1nu$ in forum Beginners Forum
    Replies: 17
    Last Post: 04-10-2011, 04:33 PM
  2. OpenVas and Metasploit problem!
    By SHRecruit in forum Beginners Forum
    Replies: 1
    Last Post: 11-21-2010, 04:24 PM
  3. Problem installing OpenVAS on BackTrack 4 Final
    By dancehall in forum Beginners Forum
    Replies: 1
    Last Post: 04-08-2010, 06:46 PM
  4. openvas config problem
    By imported_hackjkp in forum OLD BackTrack 4 Software Related Issues
    Replies: 8
    Last Post: 09-23-2009, 03:20 PM
  5. openvas server problem
    By *YAPP* in forum OLD BackTrack 4 Software Related Issues
    Replies: 0
    Last Post: 08-20-2009, 01:44 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •