Results 1 to 3 of 3

Thread: Monitor Modeline Not working???

  1. #1
    Just burned his ISO
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    3

    Question Monitor Modeline Not working???

    Hello all. I've spent a good amount of time trying to research my monitor specs. I'm trying to achieve higher resolution because the default resolution is 800x600. I used these two guides to help me configure xorg.conf file:

    http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=83973
    http://www.x.org/archive/X11R6.8.0/doc/xorg.conf.5.html

    i added the modeline under Monitor. I used a modeline generator to get:
    Modeline "1280x800@66" 94.54 1280 1312 1664 1696 800 816 825 841

    after all this i went to system settings and checked Monitor size and orientation only to find that my highest resolution is STILL 800x600. Can anyone let me know what i'm doing wrong or what steps i still have to do? I must state that despite the long search for my monitor specs i still ended up using my own specs, because i could not find my monitor's hsync and vsync rates, will this cause any problems?

  2. #2
    Just burned his ISO
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    14

    Default Re: Monitor Modeline Not working???

    have you tried to install latest drivers of you graphic card?

  3. #3
    Just burned his ISO
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    3

    Default Re: Monitor Modeline Not working???

    nope. I just assumed that i didn't have to. When i run bt5 off of a usb my resolution is perfect. Could it be that i have to install the drivers as u said? I will give that a try. thanks for the reply.

Similar Threads

  1. Monitor mode not working Linksys WUSB54GC ver 3
    By whiterabbit7500 in forum Beginners Forum
    Replies: 4
    Last Post: 03-25-2011, 03:15 PM
  2. Atheros AR9285 Not Working in Monitor Mode
    By superman859 in forum OLD BackTrack 4 General Support
    Replies: 5
    Last Post: 03-06-2010, 06:43 PM
  3. Getting monitor mode and injection working with Ubuntu 9.04
    By imported_masteroc in forum OLD General IT Discussion
    Replies: 6
    Last Post: 08-09-2009, 03:52 AM
  4. intel 4965 monitor mode not working with bt3f
    By chilly in forum OLD Newbie Area
    Replies: 0
    Last Post: 08-06-2008, 03:48 AM
  5. How to get a monitor working in BT3
    By Archangel-Amael in forum OLD BT3beta General
    Replies: 10
    Last Post: 06-28-2008, 03:39 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •