Results 1 to 4 of 4

Thread: Can't change gnome-terminal size default

  1. #1
    Just burned his ISO
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    4

    Default Can't change gnome-terminal size default

    no place to change the default size and I tried the System/preference/preferred applications/system/terminal emulator/ custom as gnome-terminal --geometry=160x50 but it doesn't work.
    Not for the icon but for all the tools that start a terminal.

  2. #2
    Just burned his ISO
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    4

    Default Re: Can't change gnome-terminal size default

    Open Terminal and type in
    Code:
    sudo gedit /usr/share/vte/termcap/xterm [in case you're not root]
    A file will be opened. Look for this line:
    Code:
    :co#80:it#8:li#24:\
    where co# is the number of columns, and li# is the number of lines (rows)
    if you want a terminal window of 132x50:
    Code:
    :co#132:it#8:li#50:\
    Exit Terminal. And click on Terminal or any tools required a Terminal, you can see the size has been changed! =)
    Cheers!

  3. #3
    Just burned his ISO
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    6

    Default Re: Can't change gnome-terminal size default

    hi there,
    it works fine!
    But i woud like to know why the size cannot change when i type "gconftool-2 -t int -s /apps/gnome-terminal/profiles/Default/default_size_rows 6" on terminal even after reboot.
    The file %gconf.xml has changed ,but it just doen't work!
    Any help?

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    over the under
    Posts
    197

    Default Re: Can't change gnome-terminal size default

    Thanks halo3, that worked great. Up until now I had just used the --geometry= setting with the icon.

Similar Threads

  1. Remove Gnome and set KDE as default to startx
    By Petrivs in forum Beginners Forum
    Replies: 1
    Last Post: 11-04-2010, 07:58 PM
  2. Fancy default terminal in alt-f2+ screens
    By Acidictadpole in forum OLD Newbie Area
    Replies: 3
    Last Post: 03-03-2009, 07:23 AM
  3. change gnome to kde
    By icedark in forum OLD BT4beta Software Related Issues
    Replies: 3
    Last Post: 02-23-2009, 03:02 PM
  4. How to change Ramdisk size?
    By Maniaxx in forum OLD BT3beta General
    Replies: 0
    Last Post: 05-17-2008, 06:09 PM
  5. Change WM to Gnome.
    By imported_seven in forum OLD Newbie Area
    Replies: 1
    Last Post: 09-14-2007, 03:31 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •