Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 26

Thread: Wireshark does not load

  1. #1
    Member
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Somewhere in the hell
    Posts
    91

    Question Wireshark does not load

    Wireshark does not load due to missing libwsutil.so.0.

    UPDATED on July 24, 2011 (GMT +8) :

    Back|Track 5 comes with Wireshark 1.6.1 as at July 24, 2011 (GMT +8) However, it does not load properly due to missing a file namely "libwsutil.so.0".

    Therefore, we need to compile the latest SVN version of Wireshark from source. The current SVN version is 1.7.0-SVN-38173 at this time of writing.

    Tutorial is here.

    Samiux
    Last edited by samiux; 07-23-2011 at 06:27 PM. Reason: Add the solution to the problem.

  2. #2
    Member
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Somewhere in the hell
    Posts
    91

    Default 回覆: Wireshark does not load

    The problem has been fixed by compiling from source. Please see #1.

    Samiux

  3. #3
    Good friend of the forums zimmaro's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    milano
    Posts
    407

    Default Re: Wireshark does not load

    hi samiux
    i've a little problem in step4 (tutorial):
    root@bt:~/wireshark-1.7.0-SVN-38173# make debian-package
    make: *** No rule to make target `debian-package'. Stop.
    sorry for my little experience! thanks to help!

  4. #4
    Member
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Somewhere in the hell
    Posts
    91

    Default 回覆: Re: Wireshark does not load

    @zimmaro,

    Sorry, I omitted something at Step 4. The Step 4 has been rewritten. The compile process takes a very long time. Please be patient.

    Samiux

  5. #5
    Good friend of the forums zimmaro's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    milano
    Posts
    407

    Default Re: Wireshark does not load

    hi samiux,
    no problem,thanks for your job!& good blog!!bye

  6. #6
    Senior Member voidnecron's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Posts
    132

    Default Re: Wireshark does not load

    Does this count for all BT5 versions or just the x64 ones?
    "The difference between RAID1 and RAID0 is that the zero stands for how many files you're gonna have after a harddisk failure."

  7. #7
    Member
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Somewhere in the hell
    Posts
    91

    Default 回覆: Wireshark does not load

    @voidnecron,

    My 64-bit Gnome version of BackTrack 5 has this problem. I don't know if it exists in other version.

    Samiux

  8. #8
    Just burned his ISO
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    3

    Default Re: 回覆: Wireshark does not load

    When trying even step one, I just wanted to point out that the URL 404s.

  9. #9
    Just burned his ISO
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    3

    Default Re: Wireshark does not load

    So, I get that you need to get the most recent SVN from the /src page, but when I get to make debian-package in step 4, it tells me that there is an unmet build dependency, being xsltproc. Sorry to seem daft, but what should I do to resolve this problem?

  10. #10
    Senior Member voidnecron's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Posts
    132

    Default Re: Wireshark does not load

    Right, same here.
    However, your manual currently gives a 404 on the wireshark download link, since they've updated the bz2 files to newer versions. You might want to change your manual from:
    wget http://www.wireshark.org/download/au...-38173.tar.bz2
    to something like:
    wget http://www.wireshark.org/download/automated/src/wireshark-1.7.0-SVN-<LATEST VERSION>.tar.bz2

    And you might want to end with removing the extracted source and bz2 file to clean up :-)
    "The difference between RAID1 and RAID0 is that the zero stands for how many files you're gonna have after a harddisk failure."

Page 1 of 3 123 LastLast

Similar Threads

  1. x won't load!!!! help please
    By pghaffari in forum BackTrack 5 Beginners Section
    Replies: 0
    Last Post: 06-26-2011, 11:06 PM
  2. Need Help, can't load BT.
    By icor1031 in forum Beginners Forum
    Replies: 2
    Last Post: 03-19-2011, 08:55 PM
  3. can't load GUI
    By lollerhat in forum Beginners Forum
    Replies: 2
    Last Post: 06-19-2010, 11:43 PM
  4. Can't load ANY OS.
    By imported_HaZaRD in forum OLD General IT Discussion
    Replies: 25
    Last Post: 11-23-2007, 10:19 PM
  5. wireshark vs wireshark wifi?
    By Lordofdark176 in forum OLD Newbie Area
    Replies: 6
    Last Post: 07-05-2007, 05:47 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •