Results 1 to 3 of 3

Thread: KDE detected that one or more internal sound devices were removed.

  1. #1
    Just burned his ISO
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    1

    Default KDE detected that one or more internal sound devices were removed.

    hello guys.
    I'm new to 'backtrack', before I used Ubuntu 11.04 .. Today I installed the 'backtrack 5 KDE 32-bit. ".
    after installation, I started the system but an open window, saying it gave error in the audio sound.
    in the window that opens says the following error:
    __________________________________________________ ____________
    Removed Sound Devices
    KDE detected that one or more internal sound devices were removed.

    Do you want KDE to permanently forget about these devices?

    This is the list of devices KDE thinks can be removed:
    -Capture: Ensoniq AudioPCI ENS1371 (ES1371 DAC2/ADC)
    -Capture: saa7134[0] (SAA7134 PCM)
    -Output: Ensoniq AudioPCI ENS1371 (ES1371 DAC2/ADC)

    ( ) Do not ask again for these devices.
    __________________________________________________ __________

    i tried to search in forums and websites but i couldnt solve the problem. please i need you to help me

  2. #2
    Just burned his ISO
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    1

    Default Re: KDE detected that one or more internal sound devices were removed.

    Quote Originally Posted by thiagopilz View Post
    hello guys.
    I'm new to 'backtrack', before I used Ubuntu 11.04 .. Today I installed the 'backtrack 5 KDE 32-bit. ".
    after installation, I started the system but an open window, saying it gave error in the audio sound.
    in the window that opens says the following error:
    __________________________________________________ ____________
    Removed Sound Devices
    KDE detected that one or more internal sound devices were removed.

    Do you want KDE to permanently forget about these devices?

    This is the list of devices KDE thinks can be removed:
    -Capture: Ensoniq AudioPCI ENS1371 (ES1371 DAC2/ADC)
    -Capture: saa7134[0] (SAA7134 PCM)
    -Output: Ensoniq AudioPCI ENS1371 (ES1371 DAC2/ADC)

    ( ) Do not ask again for these devices.
    __________________________________________________ __________

    i tried to search in forums and websites but i couldnt solve the problem. please i need you to help me
    I have exactly the same Problem over here. Does anyone know how to fix this?

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    126

    Default Re: KDE detected that one or more internal sound devices were removed.

    Quote Originally Posted by an1ken View Post
    I have exactly the same Problem over here. Does anyone know how to fix this?
    I got the same error message upon installing bt5r1 KDE, but I know which soundcards are in the machine and the chipsets which they may or may not be referenced as by KMIX. I have an onboard soundcard which I usually have to blacklist and then a delta44 from M-Audio, which I route all my audio to. It's working just fine in bt5r1 with minimal work for once, at least for sounds generated by solely the operating system. I haven't gotten around to putting amarok or banshee on it yet.

    You will probably encounter reluctant help at best with this, particularly here; as it's absolutely not a backtrack specific issue. Some good places to possibly look for more info would be the ALSA site @ http://alsa.opensrc.org/Ens1371 or maybe even the Ubuntu Studio forum which is more geared towards this sort of material @ http://ubuntustudio.org/

    without doing your research for you, i'm guessing you have 2 cards in the box;one on the motherboard and one pci or etc; and need to blacklist one of them in modprobe or some equivalent sort of action.

    i'm not sure this is directly helpful to you, but perhaps will help you figure it out.

    -c

Similar Threads

  1. Xorg-Error:No devices detected With installed nVidia driver.
    By Chinese in forum BackTrack 5 Beginners Section
    Replies: 11
    Last Post: 12-22-2012, 07:04 AM
  2. I notice something got removed in Backtrack5
    By JoshuaXiong in forum BackTrack 5 Beginners Section
    Replies: 2
    Last Post: 05-22-2011, 09:37 AM
  3. Why has Emacs been removed?
    By naisanza in forum BackTrack 5 Tool Requests (NOW CLOSED) Please see sticky
    Replies: 1
    Last Post: 05-13-2011, 08:38 PM
  4. Accidentally removed part of the /usr directory!
    By -=lux=- in forum OLD Newbie Area
    Replies: 5
    Last Post: 06-06-2008, 10:13 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •