Hi,

I am new to linux as well as backtrack, so I'm slowly feeling my way. I have installed backtrack

on a stand alone server (HDD install) and it works fine. startx opens the GUI and all is good.

However, i want to rack mount the server and remove the attached display and keyboard. So, i have

setup ssh on backtrack and can connect remotely from a windows XP box using putty. All well and

good, but i would like to use the backtrack GUI, so i have installed Cygwin/x on the windows box,

ticked the x11 setting in putty and connected and log in. i type xterm in putty and the popup box

opens with the backtrack command line prompt, i type startx and get the following error;

root@bt:~# startx


X.Org X Server 1.7.6
Release Date: 2010-03-17
X Protocol Version 11, Revision 0
Build Operating System: Linux 2.6.24-27-server i686 Ubuntu
Current Operating System: Linux bt 2.6.38 #1 SMP Thu Mar 17 20:52:18 EDT 2011 i686
Kernel command line: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-2.6.38

root=UUID=d6cceca3-35ea-41d9-bfde-068b4e07418c ro text splash nomodeset vga=791
Build Date: 08 March 2011 08:22:50AM
xorg-server 2:1.7.6-2ubuntu7.6 #For technical support please see http://www.ubuntu.com/support#
Current version of pixman: 0.16.4
Before reporting problems, check http://wiki.x.org
to make sure that you have the latest version.
Markers: #--# probed, #**# from config file, #==# default setting,
#++# from command line, #!!# notice, #II# informational,
#WW# warning, #EE# error, #NI# not implemented, #??# unknown.
#==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Thu Jun 9 11:25:07 2011
(==) Using config directory: "/usr/lib/X11/xorg.conf.d"
error setting MTRR (base = 0xfd000000, size = 0x00800000, type = 1) Inappropriate ioctl for

device (25)
error setting MTRR (base = 0xfd000000, size = 0x00800000, type = 1) Inappropriate ioctl for

device (25)
error setting MTRR (base = 0xfd000000, size = 0x00800000, type = 1) Inappropriate ioctl for

device (25)
FATAL: Module mach64 not found.
(EE) [drm] drmOpen failed.
(EE) MACH64(0): [dri] DRIScreenInit Failed

From looking around the Internet, mach64 seems to refer to a display error. The backtrack server

and windows box work fine in terms of display individually, so would i be correct that this error refers to backtrack being unable to drive the windows graphics?

So, can anyone suggest how i should proceed from here. Do i need to manually configure a file in

backtrack to make this work and if so, what file and what do i need to edit?

I am so close to getting this working, any help would be massively appreciated.

Cheers,

Syndy.