Results 1 to 4 of 4

Thread: Sigh... Please help... Black screen BEFORE startx.

  1. #1
    Just burned his ISO
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    1

    Unhappy Sigh... Please help... Black screen BEFORE startx.

    I'm on an Acer Aspire 7715 laptop.
    Mobile Intel 4 Series Express Chipset Family is my graphics card.

    So I boot up the DVD-RW I burned it on, burned at slowest speed.
    I let it boot, I get the interface to select what I want to boot... memtest or safe mode etc...
    I boot up the default option, text mode... It loads everything up and then I get a black screen.

    It's black as if the monitor is turned off, completely black.

    I tried both the iso and the dvd itself in vmware, and it boots up fine. Where I would get a black screen,
    vm gets the backtrack background and then the place where I can type startx, then it boots up and I can install...

    So probably there's some problem with my graphics card or I am missing drivers?

    Any help appreciated. Thanks.

  2. #2
    Just burned his ISO
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    1

    Wink Resposta: Sigh... Please help... Black screen BEFORE startx.

    Quote Originally Posted by 99X99 View Post
    I'm on an Acer Aspire 7715 laptop.
    Mobile Intel 4 Series Express Chipset Family is my graphics card.

    So I boot up the DVD-RW I burned it on, burned at slowest speed.
    I let it boot, I get the interface to select what I want to boot... memtest or safe mode etc...
    I boot up the default option, text mode... It loads everything up and then I get a black screen.

    It's black as if the monitor is turned off, completely black.

    I tried both the iso and the dvd itself in vmware, and it boots up fine. Where I would get a black screen,
    vm gets the backtrack background and then the place where I can type startx, then it boots up and I can install...

    So probably there's some problem with my graphics card or I am missing drivers?

    Any help appreciated. Thanks.

    Try installing in pendrive wtih UNetbootin http://unetbootin.sourceforge.net/
    or download again... (What is your version of BackTrack?)


    (I am Brazilian)

  3. #3
    Junior Member Godfrey's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Asia
    Posts
    30

    Default 回复: Sigh... Please help... Black screen BEFORE startx.

    Just type startx and then you may see the Xserver starts.

  4. #4
    Just burned his ISO
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    1

    Default Re: Sigh... Please help... Black screen BEFORE startx.

    Quote Originally Posted by 99X99 View Post
    So I boot up the DVD-RW I burned it on, burned at slowest speed.
    I let it boot, I get the interface to select what I want to boot... memtest or safe mode etc...
    I boot up the default option, text mode... It loads everything up and then I get a black screen.

    It's black as if the monitor is turned off, completely black.
    I had that too, but solved it with the solution given to me on this forum.

    If you see the boot menu or GRUB, punch the TAB-key to edit the boot string. The part you looking for looks like this: "text splash nomodeset=1 vga=791"

    You need to change that to "quite splash i915.modeset=1 vga=791" ... so "text" becomes "quiet" and "nomodeset" becomes "i915.modeset=1"

    Anyway, since this is my very first comment, I must ask you to first search this forum and read, read and read until your head hurts, just like the rest of us are doing or have done.

    Good luck

Similar Threads

  1. Black screen after startx
    By blenthoven in forum BackTrack 5 Bugs
    Replies: 21
    Last Post: 02-28-2013, 08:01 AM
  2. Black Screen after startx
    By L0rdHyd3 in forum BackTrack 5 Beginners Section
    Replies: 0
    Last Post: 07-08-2011, 01:34 AM
  3. Black Screen after startx
    By nprosper in forum BackTrack 5 Beginners Section
    Replies: 2
    Last Post: 06-16-2011, 05:00 AM
  4. Black Screen after startx
    By nprosper in forum BackTrack 5 General Topics
    Replies: 2
    Last Post: 06-16-2011, 05:00 AM
  5. Screen goes black after writing startx
    By xaerg in forum OLD LiveCD Support
    Replies: 5
    Last Post: 01-11-2008, 06:37 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •