Results 1 to 10 of 15

Thread: Removing Nouveau Driver for Nvida/CUDA Installation

Threaded View

  1. #11
    Just burned his ISO Virulent87's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    23

    Default Re: Removing Nouveau Driver for Nvida/CUDA Installation

    Hello.

    @12ud124. i try instal as u said but when i update-grub my X wont start.

    i got "kicked back" in text mode with text to check this log as says:
    Code:
    X.Org X Server 1.7.6
    Release Date: 2010-03-17
    X Protocol Version 11, Revision 0
    Build Operating System: Linux 2.6.24-28-server x86_64 Ubuntu
    Current Operating System: Linux bt 2.6.39.4 #1 SMP Wed Aug 17 21:42:30 EDT 2011 x86_64
    Kernel command line: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-2.6.39.4 root=UUID=f553f545-53c5-4e1d-adfa-8627cd688679 ro text splash vga=791
    Build Date: 08 March 2011  08:22:34AM
    xorg-server 2:1.7.6-2ubuntu7.6 (For technical support please see http://www.ubuntu.com/support) 
    Current version of pixman: 0.16.4
    	Before reporting problems, check http://wiki.x.org
    	to make sure that you have the latest version.
    Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
    	(++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
    	(WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
    (==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Mon Sep 19 18:49:27 2011
    (==) Using config file: "/etc/X11/xorg.conf"
    (==) Using config directory: "/usr/lib/X11/xorg.conf.d"
    (==) ServerLayout "Layout0"
    (**) |-->Screen "Screen0" (0)
    (**) |   |-->Monitor "Monitor0"
    (**) |   |-->Device "Device0"
    (**) |-->Input Device "Keyboard0"
    (**) |-->Input Device "Mouse0"
    (==) Automatically adding devices
    (==) Automatically enabling devices
    (WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/cyrillic" does not exist.
    	Entry deleted from font path.
    (WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/100dpi/" does not exist.
    	Entry deleted from font path.
    (WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/75dpi/" does not exist.
    	Entry deleted from font path.
    (WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/100dpi" does not exist.
    	Entry deleted from font path.
    (WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/75dpi" does not exist.
    	Entry deleted from font path.
    (==) FontPath set to:
    	/usr/share/fonts/X11/misc,
    	/usr/share/fonts/X11/Type1,
    	/var/lib/defoma/x-ttcidfont-conf.d/dirs/TrueType,
    	built-ins
    (==) ModulePath set to "/usr/lib/xorg/extra-modules,/usr/lib/xorg/modules"
    (WW) AllowEmptyInput is on, devices using drivers 'kbd', 'mouse' or 'vmmouse' will be disabled.
    (WW) Disabling Keyboard0
    (WW) Disabling Mouse0
    (II) Loader magic: 0x7cb840
    (II) Module ABI versions:
    	X.Org ANSI C Emulation: 0.4
    	X.Org Video Driver: 6.0
    	X.Org XInput driver : 7.0
    	X.Org Server Extension : 2.0
    (--) using VT number 8
    
    (--) PCI:*(0:2:0:0) 10de:05e3:1043:82d9 nVidia Corporation GT200b [GeForce GTX 285] rev 161, Mem @ 0xfa000000/16777216, 0xd0000000/268435456, 0xf8000000/33554432, I/O @ 0x0000ac00/128, BIOS @ 0x????????/524288
    (WW) Open ACPI failed (/var/run/acpid.socket) (No such file or directory)
    (II) LoadModule: "extmod"
    (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libextmod.so
    (II) Module extmod: vendor="X.Org Foundation"
    	compiled for 1.7.6, module version = 1.0.0
    	Module class: X.Org Server Extension
    	ABI class: X.Org Server Extension, version 2.0
    (II) Loading extension MIT-SCREEN-SAVER
    (II) Loading extension XFree86-VidModeExtension
    (II) Loading extension XFree86-DGA
    (II) Loading extension DPMS
    (II) Loading extension XVideo
    (II) Loading extension XVideo-MotionCompensation
    (II) Loading extension X-Resource
    (II) LoadModule: "dbe"
    (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libdbe.so
    (II) Module dbe: vendor="X.Org Foundation"
    	compiled for 1.7.6, module version = 1.0.0
    	Module class: X.Org Server Extension
    	ABI class: X.Org Server Extension, version 2.0
    (II) Loading extension DOUBLE-BUFFER
    (II) LoadModule: "glx"
    (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libglx.so
    (II) Module glx: vendor="NVIDIA Corporation"
    	compiled for 4.0.2, module version = 1.0.0
    	Module class: X.Org Server Extension
    (II) NVIDIA GLX Module  280.13  Wed Jul 27 17:12:07 PDT 2011
    (II) Loading extension GLX
    (II) LoadModule: "record"
    (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/librecord.so
    (II) Module record: vendor="X.Org Foundation"
    	compiled for 1.7.6, module version = 1.13.0
    	Module class: X.Org Server Extension
    	ABI class: X.Org Server Extension, version 2.0
    (II) Loading extension RECORD
    (II) LoadModule: "dri"
    (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libdri.so
    (II) Module dri: vendor="X.Org Foundation"
    	compiled for 1.7.6, module version = 1.0.0
    	ABI class: X.Org Server Extension, version 2.0
    (II) Loading extension XFree86-DRI
    (II) LoadModule: "dri2"
    (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libdri2.so
    (II) Module dri2: vendor="X.Org Foundation"
    	compiled for 1.7.6, module version = 1.1.0
    	ABI class: X.Org Server Extension, version 2.0
    (II) Loading extension DRI2
    (II) LoadModule: "nvidia"
    (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers/nvidia_drv.so
    (II) Module nvidia: vendor="NVIDIA Corporation"
    	compiled for 4.0.2, module version = 1.0.0
    	Module class: X.Org Video Driver
    (EE) NVIDIA: Failed to load the NVIDIA kernel module. Please check your
    (EE) NVIDIA:     system's kernel log for additional error messages.
    (II) UnloadModule: "nvidia"
    (II) Unloading /usr/lib/xorg/modules/drivers/nvidia_drv.so
    (EE) Failed to load module "nvidia" (module-specific error, 0)
    (EE) No drivers available.
    
    Fatal server error:
    no screens found
    
    Please consult the The X.Org Foundation support 
    	 at http://wiki.x.org
     for help. 
    Please also check the log file at "/var/log/Xorg.0.log" for additional information.
    
     ddxSigGiveUp: Closing log
    i nano grub.cfg [after grub-update] and he remove "nouveau.modset=0"
    i try install with BT wiki drivers and with last Linux on my video card (nVidia 285)...
    Any idea how to set up my card so i can run cuda ?
    P.S. Why u just cant return good old "apt-get install nvidia-driver"
    Last edited by Virulent87; 09-19-2011 at 05:39 PM.

Similar Threads

  1. removing bt4 installation
    By halfdone in forum Beginners Forum
    Replies: 0
    Last Post: 05-26-2010, 04:35 PM
  2. nvida driver/ screen size issue
    By Kms1974 in forum OLD Newbie Area
    Replies: 2
    Last Post: 03-01-2010, 04:42 PM
  3. Uninstall Cuda-driver
    By jeppoo in forum OLD Newbie Area
    Replies: 0
    Last Post: 01-18-2010, 12:58 PM
  4. followed pure h8te's cuda guide -- nvidia driver fails
    By andytof47 in forum OLD Newbie Area
    Replies: 1
    Last Post: 09-23-2009, 01:44 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •