Results 1 to 9 of 9

Thread: Toshiba Satellite A25 live cd boot problems

  1. #1
    Just burned his ISO
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    13

    Default Toshiba Satellite A25 live cd boot problems

    So i got a hold of an old laptop (the aforementioned Tosh Satellite A25 s207)
    and i wanna turn it into a dual boot XP / bt lappy....
    this is NOT a dual boot question, i can do that assuming i can get both systems to boot of course (which i cant)

    so heres whats going on
    i put in the bt2.0 live cd, and let it boot up and such, log in to root and try to startx - for some reason half of the screen shows the XP bootdown splash and the other half is blank and it just stalls there.
    SO then i do Xconf and it seems promising, hangs on the black screen with the x for a while and then gives me a "Could not start kdeinit Check your instalation" error message" also when i cntrl + alt + f1 i get a few diffrent messages "error while loading shared libraries" "invalid ELF header" " kde-config error while loading shared libraries" "error: cant contact kdeinit!"



    ok so then i try both xorgconf and xorgsetup followed by a startx....same drill

    getting frustrated i tried flux (thinking it mite work)

    I can boot up (albeit slow) but it refuses to go into the installer ( or any other programs for that matter )

    i am pretty new to bt, and am also fairly new to linux as a whole in general

    does anyone have any ideas of what to do?

  2. #2
    Just burned his ISO
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    13

    Default

    anyone have any idea

  3. #3
    Developer balding_parrot's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    3,399

    Default

    At bootup try

    bt irqpoll

    at the initial boot prompt

    Which seems to solve problems with a lot of toshiba laptops

  4. #4
    Just burned his ISO
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    13

    Default

    i just tried it, same issues,

    its the wierdest thing, when i do startx the top half of the screen is black and the bottom half is a windows shutdown screen...it just stalls there

    after i did the bt irqpoll boot i get diffrent errors though

    "Could not init font path emement /usr/x11r6/lib/x11/fonts/cid femoving from list!
    kde-config error while loading shared libraries
    xset bad font path element

    no composite extension

    unable to load any usable fontset....

    "

  5. #5
    Developer balding_parrot's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    3,399

    Default

    here are a couple of others to try

    bt acpi=off

    bt noagp

    also try a combination of them

    have you checked the md5 of the iso as a corrupt iso will cause this
    did you burn the disk as slow as possible as fast burns can cause this too

  6. #6
    Just burned his ISO
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    13

    Default

    well i am downloading from a diffrent site and am going to reburn (slower this time thanks for the tip!) and well see if that helps

    as far as the boot commands, how do i enter more then one, do i just type one, hit the space and type another or do i need ,'s or :'s or something else i am missing

  7. #7
    Just burned his ISO
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    13

    Default

    well balding you do know your stuff....using the a newer slower burnt disk and the bt apcia cheat i could boot up....i really apreaciate it

  8. #8
    Developer balding_parrot's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    3,399

    Default

    Glad you got it working,
    Have fun

    And thank you for taking the time to post some feedback, I really appreciate that too

  9. #9
    Just burned his ISO
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    13

    Default

    good news too...i got it installed and everythin works great!!!!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •