Results 1 to 3 of 3

Thread: Trouble with channel frequency

  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    154

    Unhappy Trouble with channel frequency (cannot associate?!)

    've successfully associated to the AP, but I cannot ping anything,and cannot navigate.
    I've noticed (using iwconfig) that the frequency is always different between each "iwconfig":

    bt ~ # iwconfig ath0
    ath0 IEEE 802.11g ESSID:"thenet" Nickname:""
    Mode:Managed Frequency:2.442 GHz Access Point: 00:16:B6:xx:xx:xx
    Bit Rate:1 Mb/s Tx-Power:31 dBm Sensitivity=0/3
    Retry:off RTS thr: off Fragment thr:off
    Encryption key:0875-6513-1923-3456-7893-5619-66 Security mode:open
    Power Management:off
    Link Quality=17/94 Signal level=-79 dBm Noise level=-96 dBm
    Rx invalid nwid: 0 Rx invalid crypt:0 Rx invalid frag:0
    Tx excessive retries: 0 Invalid misc: 0 Missed beacon:0

    bt ~ # iwconfig ath0
    ath0 IEEE 802.11g ESSID:"thenet" Nickname:""
    Mode:Managed Frequency:2.417 GHz Access Point: 00:16:B6:xx:xx:xx
    Bit Rate:1 Mb/s Tx-Power:31 dBm Sensitivity=0/3
    Retry:off RTS thr:off Fragment thr:off
    Encryption key:0875-6513-1923-3456-7893-5619-66 Security mode:open
    Power Management: off
    Link Quality=17/94 Signal level=-78 dBm Noise level=-95 dBm
    Rx invalid nwid: 0 Rx invalid crypt:0 Rx invalid frag: 0
    Tx excessive retries: 0 Invalid misc: 0 Missed beacon: 0

    As you cann see the Frequency is 2.442 GHz , and doing another iwconfig shows that the frequency is 2.417 Ghz

    This is the output of "top" (i didn't notice any program that could change the channel):

    bt ~ # top
    top - 15:04:05 up 10 min, 1 user, load average: 0.22, 0.16, 0.11
    Tasks: 87 total, 1 running, 86 sleeping, 0 stopped, 0 zombie
    Cpu(s): 6.5%us, 1.8%sy, 0.0%ni, 87.1%id, 3.6%wa, 0.7%hi, 0.4%si, 0.0%st
    Mem: 2072988k total, 265016k used, 1807972k free, 3984k buffers
    Swap: 4096564k total, 0k used, 4096564k free, 130040k cached

    PID USER PR NI VIRT RES SHR S %CPU %MEM TIME+ COMMAND
    3257 root 15 0 12228 8164 5256 S 6.0 0.4 0:08.20 artsd
    1 root 15 0 716 264 232 S 0.0 0.0 0:01.72 init
    2 root 34 19 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.00 ksoftirqd/0
    3 root 10 -5 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.03 events/0
    4 root 10 -5 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.00 khelper
    5 root 10 -5 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.00 kthread
    96 root 14 -5 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.00 kblockd/0
    97 root 20 -5 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.00 kacpid
    211 root 19 -5 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.00 ata/0
    212 root 20 -5 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.00 ata_aux
    213 root 20 -5 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.00 ksuspend_usbd
    216 root 10 -5 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.01 khubd
    218 root 10 -5 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.01 kseriod
    238 root 25 0 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.00 pdflush
    239 root 15 0 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.00 pdflush
    240 root 20 -5 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.00 kswapd0
    241 root 20 -5 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.00 aio/0
    242 root 20 -5 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.00 jfsIO
    243 root 20 -5 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.00 jfsCommit
    244 root 20 -5 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.00 jfsSync
    245 root 20 -5 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.00 xfslogd/0
    246 root 20 -5 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.00 xfsdatad/0
    951 root 10 -5 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.00 scsi_eh_2
    952 root 10 -5 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.00 scsi_eh_3
    960 root 10 -5 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.01 scsi_eh_4
    961 root 10 -5 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.00 scsi_eh_5
    972 root 10 -5 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.00 scsi_eh_6
    973 root 10 -5 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.00 scsi_eh_7
    978 root 11 -5 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.00 exec-osm/0
    983 root 11 -5 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.00 block-osm/0
    1005 root 11 -5 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.00 kcryptd/0
    1006 root 11 -5 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.00 kmpathd/0
    1007 root 11 -5 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.00 ksnapd
    1008 root 11 -5 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.00 kmirrord
    1093 root 16 -4 1808 548 336 S 0.0 0.0 0:00.22 udevd


    What's wrong!?
    There's no mac filter on the router.

  2. #2
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    86

    Default

    You are not associated to AP. The card is hopping on channels trying to find the AP. Iwconfig status is somehow misleading, maybe its the bug in madwifi-ng.
    I don't see it in the action , so don't know the reason, but
    if you have any ath1 : wlanconfig ath1 destroy
    try aswell ifconfig ath0 down , ifconfig ath0 up.
    Try different key, look at it careful.

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    154

    Default

    Thanks for the reply.
    I've checked everything, and everything is ok.
    Since there's no mac filter,what can prevent the association?!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •