Results 1 to 7 of 7

Thread: cant get metasploit working

  1. #1
    Member jenbo's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    70

    Default cant get metasploit working

    i cant get this bloody thing to work, ive always use the db_driver sqlite3, since the update all i get it this crap. I don't understand what it is am doing wrong. (i know in the update "sqlite3" is no longer supported)




    msf > db_create root:@localhost/metasploit
    [-]
    [-] Warning: The db_create command is deprecated, use db_connect instead.
    [-] The database and schema will be created automatically by
    [-] db_connect. If db_connect fails to create the database, create
    [-] it manually with your DBMS's administration tools.
    [-]
    Password:
    Password:
    createdb.bin: could not connect to database postgres: FATAL: password authentication failed for user "root"
    [-] Error while running command db_create: Failed to connect to the database: could not connect to server: Connection refused
    Is the server running on host "localhost" and accepting
    TCP/IP connections on port 5432?
    could not connect to server: Connection refusedpassword authentication failed for user "root"
    Is the server running on host "localhost" and accepting
    TCP/IP connections on port 5432?


    Call stack:
    /opt/framework3/msf3/lib/msf/ui/console/command_dispatcher/db.rb:2120:in `db_create_postgresql'
    /opt/framework3/msf3/lib/msf/ui/console/command_dispatcher/db.rb:1689:in `cmd_db_create'
    /opt/framework3/msf3/lib/rex/ui/text/dispatcher_shell.rb:331:in `run_command'
    /opt/framework3/msf3/lib/rex/ui/text/dispatcher_shell.rb:293:in `block in run_single'
    /opt/framework3/msf3/lib/rex/ui/text/dispatcher_shell.rb:287:in `each'
    /opt/framework3/msf3/lib/rex/ui/text/dispatcher_shell.rb:287:in `run_single'
    /opt/framework3/msf3/lib/rex/ui/text/shell.rb:143:in `run'
    /opt/framework3/msf3/msfconsole:130:in `<main>'
    msf >

    as i/you can see it says "password authentication failed for user "root" " but am putting in the right root password

  2. #2
    r083rt
    Guest

    Default Re: cant get metasploit working

    first install
    Code:
    apt-get install postgresql
    then setup you password

    update post if you run in to problems

    r083rt
    Last edited by r083rt; 05-13-2011 at 10:00 PM.

  3. #3
    Just burned his ISO
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    6

    Default Re: cant get metasploit working

    I am having the same problem as well. I run the same command as Jenbo, but the passwords seems to be wrong?!?! I have updated like described above. Unforrtunantly no luck with the password error. Have tried with blank password and toor.

    Any suggestiens?
    Sorry if this is a n00b question.

  4. #4
    Just burned his ISO neriberto's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Limeira/SP/Brazil
    Posts
    8

    Default Re: cant get metasploit working

    Hi Everybody,

    Yesterday I tried to use metasploit with database, and I discovered that need to change to ruby version 1.8. To do it:

    # apt-get install libmysqlclient-dev
    # update-alternatives –config ruby
    Here change to 1.8
    # gem install mysql

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    30

    Default Re: cant get metasploit working

    I think this has something to do with ruby-gem.. when doing db_driver in msf there is no active driver loaded.. even gem install mysql and postgresql does not seem to work..
    I have now done gem update and gem update --system to try and fix this issue, but it sees that nothing is working at all.. Even an reinstall of framwork3 does not fix the issues of the databases.
    Cannot even start armitage due to that mysql or postgresql does not work.

    I am seriously thinking about migrating to Blackbuntu, even to Ubuntu where everything workes like a charm sadly enough!

    Hope someone can fix this issue so that I can enjoy metasploit, armitage or even mysql databases for some php/sql scripting

  6. #6
    Just burned his ISO
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    1

    Default Re: cant get metasploit working

    Quote Originally Posted by sneja View Post
    # apt-get install libmysqlclient-dev
    # update-alternatives –config ruby
    Here change to 1.8
    # gem install mysql
    This worked, thank you!

  7. #7
    Just burned his ISO
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Berlin
    Posts
    13

    Default Re: cant get metasploit working

    Quote Originally Posted by jenbo View Post
    i cant get this bloody thing to work, ive always use the db_driver sqlite3, since the update all i get it this crap. I don't understand what it is am doing wrong. (i know in the update "sqlite3" is no longer supported)





    msf > db_create root:@localhost/metasploit
    [-]
    [-] Warning: The db_create command is deprecated, use db_connect instead.
    [-] The database and schema will be created automatically by
    [-] db_connect. If db_connect fails to create the database, create
    [-] it manually with your DBMS's administration tools.
    [-]
    Password:
    Password:
    createdb.bin: could not connect to database postgres: FATAL: password authentication failed for user "root"
    [-] Error while running command db_create: Failed to connect to the database: could not connect to server: Connection refused
    Is the server running on host "localhost" and accepting
    TCP/IP connections on port 5432?
    could not connect to server: Connection refusedpassword authentication failed for user "root"
    Is the server running on host "localhost" and accepting
    TCP/IP connections on port 5432?


    Call stack:
    /opt/framework3/msf3/lib/msf/ui/console/command_dispatcher/db.rb:2120:in `db_create_postgresql'
    /opt/framework3/msf3/lib/msf/ui/console/command_dispatcher/db.rb:1689:in `cmd_db_create'
    /opt/framework3/msf3/lib/rex/ui/text/dispatcher_shell.rb:331:in `run_command'
    /opt/framework3/msf3/lib/rex/ui/text/dispatcher_shell.rb:293:in `block in run_single'
    /opt/framework3/msf3/lib/rex/ui/text/dispatcher_shell.rb:287:in `each'
    /opt/framework3/msf3/lib/rex/ui/text/dispatcher_shell.rb:287:in `run_single'
    /opt/framework3/msf3/lib/rex/ui/text/shell.rb:143:in `run'
    /opt/framework3/msf3/msfconsole:130:in `<main>'
    msf >

    as i/you can see it says "password authentication failed for user "root" " but am putting in the right root password
    So you're more lucky than most of us who can't just make msf start......
    what did you do special to make it works ?

Similar Threads

  1. Replies: 1
    Last Post: 05-07-2011, 01:35 PM
  2. Replies: 17
    Last Post: 04-07-2011, 10:00 PM
  3. [Howto] [Metasploit] Introducao ao Metasploit - Parte 01
    By espreto in forum Tutoriais e Howtos
    Replies: 16
    Last Post: 10-13-2010, 04:21 PM
  4. metasploit is not working
    By madhanmech in forum Beginners Forum
    Replies: 2
    Last Post: 09-18-2010, 02:55 PM
  5. metasploit o non metasploit, questo è il problema!
    By eqweo in forum Discussioni Generali
    Replies: 2
    Last Post: 01-14-2010, 12:16 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •