Results 1 to 9 of 9

Thread: BackTrack 5 Gnome x64 : I can't launch airmon-ng !

Hybrid View

  1. #1
    Just burned his ISO
    Join Date
    May 2011
    Posts
    3

    Angry BackTrack 5 Gnome x64 : I can't launch airmon-ng !

    Hello !

    I have Backtrack 5 Gnome x64, and when I write "airmon-ng" in my Terminal to launch it, it's not ok ! Some programs keep running, like "dhclient3", and after, airmon-ng, it's not ok, yeah !

    In the reality, I see this :

    "Found 3 processes that could cause trouble.
    If airodump-ng, aireplay-ng or airtun-ng stops working after
    a short period of time, you may want to kill (some of) them!

    PID Name
    10681 dhclient3
    10683 dhclient3
    14167 dhclient
    Process with PID 10683 (dhclient3) is running on interface wlan0"


    Help me please !

    Thanks in advance,

    HLFH

  2. #2
    Just burned his ISO
    Join Date
    May 2011
    Posts
    1

    Default Re: BackTrack 5 Gnome x64 : I can't launch airmon-ng !

    Quote Originally Posted by HackerLiberty View Post
    "Found 3 processes that could cause trouble.
    If airodump-ng, aireplay-ng or airtun-ng stops working after
    a short period of time, you may want to kill (some of) them!

    PID Name
    10681 dhclient3
    10683 dhclient3
    14167 dhclient
    Process with PID 10683 (dhclient3) is running on interface wlan0"
    I get this too. In BT RC2, you could turn the Network Service on and off to allow this to work. As I am fairly new to Linux, I am guessing this problem is due to the fact the Network Service is running but am not certain.

    Could someone advise how to disable the Network Service as it is not in the services menu in BT5.

    Thanks.

  3. #3
    Just burned his ISO
    Join Date
    May 2011
    Posts
    3

    Default Re: BackTrack 5 Gnome x64 : I can't launch airmon-ng !

    Hello !

    Finally, you can try with the Terminal and "kill" or "killall" (and PIDs or names)...

    But, at the end, it wasn't always ok for me on BackTrack 5 Gnome.

    So, I will try BackTrack 5 KDE Version and I think it would be better.

    Because, in BackTrack 4-R2, with KDE, it was great and wonderful for me !

  4. #4
    Just burned his ISO
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Massachusetts
    Posts
    11

    Default Re: BackTrack 5 Gnome x64 : I can't launch airmon-ng !

    Quote Originally Posted by HackerLiberty View Post
    Hello !

    I have Backtrack 5 Gnome x64, and when I write "airmon-ng" in my Terminal to launch it, it's not ok ! Some programs keep running, like "dhclient3", and after, airmon-ng, it's not ok, yeah !

    In the reality, I see this :

    "Found 3 processes that could cause trouble.
    If airodump-ng, aireplay-ng or airtun-ng stops working after
    a short period of time, you may want to kill (some of) them!

    PID Name
    10681 dhclient3
    10683 dhclient3
    14167 dhclient
    Process with PID 10683 (dhclient3) is running on interface wlan0"


    Help me please !

    Thanks in advance,

    HLFH

    Have you try killing the processes?

  5. #5
    Just burned his ISO
    Join Date
    May 2011
    Posts
    3

    Default Re: BackTrack 5 Gnome x64 : I can't launch airmon-ng !

    Yes, I tried ! And with success, I killed all the asked processes !

    But finally, it wasn't efficient.

    With Gnome, it's very difficult to launch easily Aircrack-ng&Co...

    So, I try with success BackTrack 5 KDE x64

  6. #6
    Just burned his ISO
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    1

    Default Re: BackTrack 5 Gnome x64 : I can't launch airmon-ng !

    Hi to all,

    I'm having same problem here, when I try to put my wlan0 to monitoring mode, I get message that there are processes that uses my wi-fi. I tried what airmon sugested, I tried to kill process dhclient, all but one can be killed, one is allways up and running. I have BT5 x64 with Gnome.

  7. #7
    Just burned his ISO
    Join Date
    May 2012
    Posts
    7

    Default Re: BackTrack 5 Gnome x64 : I can't launch airmon-ng !

    same here!bt5r2 gnome 64 and i cant succed to kill the last dhclient ..it always pops back up i tryed upstart-udev-bridge stop but still doesnt work.killall -9 just pops it back up and airmon-ng check kill same

  8. #8
    Very good friend of the forum maverik35's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Debian land
    Posts
    734

    Default Re: BackTrack 5 Gnome x64 : I can't launch airmon-ng !

    Well kill the 3 processes, do it forcing it:

    killall -9 dhclient3
    killall -9 dhclient

    or

    kill -9 10681
    kill -9 10683
    kill -9 14167

    Then bring down the interface (eth1, wlan0, etc): ifconfig "your iface" down
    Change mac if needed: macchanger --mac 00:11:22:33:44:55 "your iface"
    Change the mode to "monitor": iwconfig "your iface" monitor mode (if connecting to a network or using dhclient, need to change to managed mode)
    then bring your iface back up: ifconfig "your iface" up

    Now check if everything is ready: iwconfig

    See info in your interface and check mode (should say "monitor")..Then just run airodump-ng "your iface"

    Luck!!!

  9. #9
    Just burned his ISO
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    1

    Default Re: BackTrack 5 Gnome x64 : I can't launch airmon-ng !

    Quote Originally Posted by maverik35 View Post
    Well kill the 3 processes, do it forcing it:

    killall -9 dhclient3
    killall -9 dhclient

    or

    kill -9 10681
    kill -9 10683
    kill -9 14167

    Then bring down the interface (eth1, wlan0, etc): ifconfig "your iface" down
    Change mac if needed: macchanger --mac 00:11:22:33:44:55 "your iface"
    Change the mode to "monitor": iwconfig "your iface" monitor mode (if connecting to a network or using dhclient, need to change to managed mode)
    then bring your iface back up: ifconfig "your iface" up

    Now check if everything is ready: iwconfig

    See info in your interface and check mode (should say "monitor")..Then just run airodump-ng "your iface"

    Luck!!!
    Following all steps above, airmon-ng is still asking to stop "dhclient" process which I'm not able to kill. Any suggestion?

Similar Threads

  1. Gnacktrack= Gnome+Backtrack
    By gnacktrack in forum Beginners Forum
    Replies: 3
    Last Post: 11-24-2010, 05:06 PM
  2. Gnome for BackTrack 4
    By samiux in forum Tool Requests
    Replies: 1
    Last Post: 04-09-2010, 06:44 AM
  3. How can I use a Gnome GUI with BackTrack?
    By moonwalker in forum Beginners Forum
    Replies: 4
    Last Post: 02-10-2010, 12:00 PM
  4. Is backtrack 4 final still on track for Dec. Launch?
    By Shnap in forum OLD BackTrack 4 General Support
    Replies: 1
    Last Post: 12-04-2009, 04:00 PM
  5. Backtrack Menu in Gnome
    By Agarax in forum OLD BackTrack 4 General Support
    Replies: 2
    Last Post: 12-04-2009, 02:10 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •