Results 1 to 9 of 9

Thread: Black screen and LED flashing at startx

Hybrid View

  1. #1
    Just burned his ISO
    Join Date
    May 2011
    Posts
    1

    Default Black screen and LED flashing at startx

    Hi all,

    I am quite new on BackTrack and I experience a little problem.

    I installed the 32bits gnome version of BT5 on my Asus N71JV in dual-boot with Windows7. When I boot BackTrack, I can log in, but when I execute startx, i get a black screen with one of my leds (sometimes the capslock one, sometimes the one for the HDD... it depends) flashing... And that's it, I am forced to reset my computer...

    I have a chip intel HD and a Nvidia GT 325M with the optimus technology

    Does anyone have an idea ?

  2. #2
    Just burned his ISO
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    12

    Default Re: Black screen and LED flashing at startx

    I got the same problem and i think it's a problem caused by dual-gpus.

    Just try

    Code:
    cp /etc/X11/xorg.conf.failsafe /etc/X11/xorg.conf
    You wont have 3d acceleration but a working Desktop.

  3. #3
    Just burned his ISO
    Join Date
    May 2011
    Posts
    3

    Default Re: Black screen and LED flashing at startx

    Hi there,

    same problem here with gnome 64 bits edition.

    Graphic card "intel HD"

    Help plz^^

  4. #4
    Just burned his ISO
    Join Date
    May 2011
    Posts
    3

    Default Re: Black screen and LED flashing at startx

    No body for helping us?

    I've read a lot of post in this forum concerning similars problem, and for sure I've tryied the solution sugdested, unfortunately the result is an EPIC FAIL. And for sure also the xorg.conf.failsafe procedure posted upper..

    Plz linux gurus i really need help with this.

  5. #5
    Just burned his ISO
    Join Date
    May 2011
    Posts
    1

    Default AW: Re: Black screen and LED flashing at startx

    Quote Originally Posted by Jodokus View Post
    I got the same problem and i think it's a problem caused by dual-gpus.

    Just try

    Code:
    cp /etc/X11/xorg.conf.failsafe /etc/X11/xorg.conf
    You wont have 3d acceleration but a working Desktop.
    yeah its working...

    with STARTX blackscreen problem i have 2 GPUS, one Nvidia and one INTEL HD

  6. #6
    Just burned his ISO
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    2

    Default Re: Black screen and LED flashing at startx

    Jodokus,

    Thanks a lot. I faced the same issue. Its working now. Thanks again.

    -Anil

  7. #7
    Just burned his ISO
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    12

    Default Re: Black screen and LED flashing at startx

    That problem is caused by the Optimus-Technology.

    You should look into your BIOS-Settings, there should be a possibility to deactivate one of your graphic cards. If you deactivated one, everything will work fine, I promise

  8. #8
    Just burned his ISO
    Join Date
    May 2011
    Posts
    1

    Default Re: Black screen and LED flashing at startx

    hi, i have the same problem
    but i cant deaktivate my graphic car in my bios
    so i decided to deactivate or deinstall it through the device manager and tried booting
    bt5 again but the same rusult, i got the blacckscreen again

  9. #9
    Just burned his ISO
    Join Date
    May 2011
    Posts
    1

    Default Re: Black screen and LED flashing at startx

    1- fix-splash
    2-rm /root/.kde/cache-root/icon-cache.kcache
    3- rm /root/.kde/cache-root/plasma_theme_Volatile.kcache
    4-rm /root/.kde/cache-bt/icon-cache.kcache
    5- rm /root/.kde/cache-bt/plasma_theme_Volatile.kcache
    6- rm -rf /tmp/vmware-r

    and startx

Similar Threads

  1. Black Screen after Hard Disk Install and "startx"
    By Nile13 in forum BackTrack 5 Bugs
    Replies: 70
    Last Post: 01-22-2013, 07:13 PM
  2. Replies: 5
    Last Post: 01-20-2011, 02:53 AM
  3. Ati 3870 Black Screen, pearl black
    By fisk1 in forum OLD Bt4beta Non-Working Hardware
    Replies: 2
    Last Post: 02-14-2009, 12:12 PM
  4. Black Screen with BT3 KDE
    By sYnced in forum OLD Newbie Area
    Replies: 1
    Last Post: 03-16-2008, 03:40 AM
  5. Screen goes black after writing startx
    By xaerg in forum OLD LiveCD Support
    Replies: 5
    Last Post: 01-11-2008, 06:37 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •