Results 1 to 9 of 9

Thread: Bootsplash

Hybrid View

  1. #1
    Just burned his ISO
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    At home.
    Posts
    20

    Default Bootsplash

    Since i am having problems on my bootsplash, on my asus, with BT5 KDE 64b version, im wondering if there is any way to change the resolution on the bootsplash menu. When i start up the live usb drive, it starts at 1024x600 resolution, however after hdd install, it starts at 640x480 or 800x600 and the fix-splash command doesn't work. Any solutions?

  2. #2
    Member fightclub's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    On some rock in the Milky Way
    Posts
    60

    Default Re: Bootsplash

    I would sugest to look at the framebuffer resolution... Thats where I'm going to start with to... I need a 800x600 b/c I am using vmware and sometimes need to use only the cli... But your best bet is to look on other forms on how to change the FB resolution... If I find anything Ill let you know.
    Reading is the first step to education, critical thinking is a whole 'nother matter

  3. #3
    Just burned his ISO
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    At home.
    Posts
    20

    Default Re: Bootsplash

    Ok managed to get the grub to boot at 800x600 resolution at 32b (since 1024x600 is not supported by my grub), editing /etc/default/grub and adding/changing these options:

    In /etc/default/grub find the lines:
    Code:
    GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="text splash nomodeset vga=791"
    and change it to:
    Code:
    GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="text splash"
    &
    Code:
    GRUB_GFXMODE=800x600x32
    underneath that line insert:
    Code:
    GRUB_GFXPAYLOAD=keep
    GRUB_GFXPAYLOAD_LINUX=800x600x32
    then in /etc/grub.d/00_header find the line:
    Code:
    if [ "x${GRUB_GFXMODE}" = "x" ] ; then GRUB_GFXMODE=800x600x32 ; fi
    then insert below it
    Code:
    if [ "x${GRUB_GFXPAYLOAD}" = "x" ] ; then GRUB_GFXPAYLOAD=800x600x32 ; fi
    In the same file, but farther down the page, find the line:
    Code:
    set gfxmode=${GRUB_GFXMODE}
    insert below that line:
    Code:
    set gfxpayload=${GRUB_GFXPAYLOAD}
    Now run
    Code:
    # update-grub2
    Substitute your own screen resolution for mine.
    Now, grub starts up at 800x600 resolution, after it displays the backtrack5 image (fullscreen, no verbose mode), then it shows again the grup display (verbose mode, no image). So how to fix the splash screen at the start of grub? It appears that the terminal on grub loading is of the same size of bootsplash, covering the entire monitor screen and hiding the splash behind it.
    Last edited by Azkrath; 05-14-2011 at 11:54 AM.

  4. #4
    Just burned his ISO
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    At home.
    Posts
    20

    Default Re: Bootsplash

    Does anyone know where are the files from bootsplash, like the wallpaper used and such?

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    27

    Default Re: Bootsplash

    Quote Originally Posted by Azkrath View Post
    Does anyone know where are the files from bootsplash, like the wallpaper used and such?
    http://members.iinet.net/~herman546/...make_your_own_

  6. #6
    r083rt
    Guest

    Default Re: Bootsplash

    sorry smart Arse I missed that you already tried fix-splash
    ill try not to lend you a hand in future

    r083rt
    Last edited by r083rt; 05-14-2011 at 02:39 AM.

  7. #7
    Just burned his ISO
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    At home.
    Posts
    20

    Default Re: Bootsplash

    Somtimes is nice to read the full posts on the topic you are posting.

  8. #8
    Member fightclub's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    On some rock in the Milky Way
    Posts
    60

    Default Re: Bootsplash

    After updating grub from..
    Code:
    GRUB_GFXPAYLOAD=keep
    GRUB_GFXPAYLOAD_LINUX=800x600x32
    I didn't get any where but then I went to go look at the /etc/grub.d/00_header like you found out and wa la it worked. Missing code in the 00_header file did the trick.

    Thanks for finding it before me.
    Reading is the first step to education, critical thinking is a whole 'nother matter

  9. #9
    Just burned his ISO
    Join Date
    May 2011
    Posts
    13

    Default Re: Bootsplash

    hey Azkrath this is my first post here, and i really want to thank you for helping get this done, you post we very helpful, thanks alot man!

Similar Threads

  1. Change the bootsplash BT 4 pre-final
    By reaperz in forum OLD Newbie Area
    Replies: 5
    Last Post: 12-11-2009, 06:32 PM
  2. USB Bootsplash change
    By RagnaBaby in forum OLD BT3final Support
    Replies: 0
    Last Post: 11-20-2008, 09:49 PM
  3. bootsplash problem
    By snoopx in forum OLD Newbie Area
    Replies: 2
    Last Post: 04-13-2008, 07:48 PM
  4. Changing bootsplash on BT iso image not hda
    By r4yv3n in forum OLD Newbie Area
    Replies: 0
    Last Post: 10-11-2007, 05:50 AM
  5. Bootsplash, How do I change it?
    By Ruuku-kun in forum OLD Newbie Area
    Replies: 16
    Last Post: 09-03-2007, 02:08 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •