Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 13 of 13

Thread: Networking in BT5 fails

  1. #11
    Just burned their ISO
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    1

    Default Re: Networking in BT5 fails

    Hi everybody,

    I have just installed Backtrack 5 R3 on my laptop, but I can't get networking because I don't have some permission...
    I did following:
    typed root@bt:~# ifconfig eth0 My IP
    It said: File exists
    root@bt:~# route add default gw My Gateway
    root@bt:~# echo nameserver My Gateway > /etc/resolv.conf
    And now I can't run this command because I don't have some permission.

    Can someone suggest to me what to do?

    Thank's

    P.S. Sorry for bad English

  2. #12
    Good friend of the forums zimmaro's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    milano
    Posts
    407

    Default Re: Networking in BT5 fails

    Quote Originally Posted by OttoVonBismarck View Post
    Hi everybody,

    I have just installed Backtrack 5 R3 on my laptop, but I can't get networking because I don't have some permission...
    I did following:
    typed root@bt:~# ifconfig eth0 My IP
    It said: File exists
    root@bt:~# route add default gw My Gateway
    root@bt:~# echo nameserver My Gateway > /etc/resolv.conf
    And now I can't run this command because I don't have some permission.

    Can someone suggest to me what to do?

    Thank's

    P.S. Sorry for bad English

    hi
    if your bt ""see" eth0...
    i'm try these "commands" in my BT5-r3 fresh-install && worked fine:

    root@bt:~# /etc/init.d/networking stop
    ** Deconfiguring network interfaces... * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *There is already a pid file /var/run/dhclient.eth0.pid with pid 2498
    killed old client process, removed PID file
    Internet Systems Consortium DHCP Client V3.1.3
    Copyright 2004-2009 Internet Systems Consortium.
    All rights reserved.
    For info, please visit https://www.isc.org/software/dhcp/




    Listening on LPF/eth0/08:00:xx:98:99:x6
    Sending on * LPF/eth0/08:00:xx:98:99:x6
    Sending on * Socket/fallback
    DHCPRELEASE on eth0 to 192.168.1.1 port 67
    send_packet: Network is unreachable
    send_packet: please consult README file regarding broadcast address.
    * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *[ OK ]
    root@bt:~# ifconfig eth0 down
    root@bt:~# ifconfig eth0 192.168.1.11 netmask 255.255.255.0
    root@bt:~# route add default gw 192.168.1.1
    root@bt:~# echo nameserver 192.168.1.1 > /etc/resolv.conf
    root@bt:~# ifconfig eth0 up
    root@bt:~# ifconfig
    eth0 * * *Link encap:Ethernet *HWaddr 08:00:xx:98:99:x6 *
    * * * * * inet addr:192.168.1.11 *Bcast:192.168.1.255 *Mask:255.255.255.0
    * * * * * inet6 addr: fe80::a00:xxff:fe99:99x6/x4 Scope:Link
    * * * * * UP BROADCAST RUNNING MULTICAST *MTU:1500 *Metric:1
    * * * * * RX packets:505 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
    * * * * * TX packets:79 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
    * * * * * collisions:0 txqueuelen:1000*
    * * * * * RX bytes:33826 (33.8 KB) *TX bytes:6456 (6.4 KB)




    lo * * * *Link encap:Local Loopback *
    * * * * * inet addr:127.0.0.1 *Mask:255.0.0.0
    * * * * * inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
    * * * * * UP LOOPBACK RUNNING *MTU:16436 *Metric:1
    * * * * * RX packets:165 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
    * * * * * TX packets:165 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
    * * * * * collisions:0 txqueuelen:0*
    * * * * * RX bytes:23373 (23.3 KB) *TX bytes:23373 (23.3 KB)




    root@bt:~# firefox www.whatismyip.com

    bye!

  3. #13
    Just burned their ISO
    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    4

    Default Re: Networking in BT5 fails

    i have installed backtrack 5 r2 and i install network gnome manager ,with VPN connection i'm going on internet ,that's ok ,
    problem is next, i buy new computer ,install bt and now i can not connect to VPN ,everything is ok but vpn connection is failed every time i try to connect
    when i replace HDD to old computer and start BT i can connect to VPN ,put the HDD back to new computer and again the same error ,


    any help ?

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Similar Threads

  1. APT-GET fails
    By spriggsy in forum Beginners Forum
    Replies: 2
    Last Post: 05-15-2010, 04:27 PM
  2. apt-get update fails
    By newbieal in forum Beginners Forum
    Replies: 2
    Last Post: 05-14-2010, 03:37 AM
  3. bt4-customise.sh fails
    By joker5bb in forum Beginners Forum
    Replies: 1
    Last Post: 04-24-2010, 02:47 AM
  4. bootinst.bat fails
    By Sage of Grey in forum OLD Newbie Area
    Replies: 3
    Last Post: 01-15-2009, 02:37 PM
  5. aircrack fails
    By chrisbdaemon in forum OLD Newbie Area
    Replies: 2
    Last Post: 09-15-2007, 01:27 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •