Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: Startx failing

Hybrid View

  1. #1
    Just burned his ISO
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    5

    Default Startx failing

    Seems like BT5 really really hates me.

    After spending 4 hours on isolinux and finding out that I just have to hit Enter ( I know, I know...), I ran into another problem.

    After I type startx, GUI starts to loading, but never passes first icon. Instead it's aborted with following message:

    Code:
    (EE) FBDEV(0):FBIOPUTCMAP: Invalid argument
    (EE) FBDEV(0):FBIOPUTCMAP: Invalid argument
    (EE) FBDEV(0):FBIOPUTCMAP: Invalid argument
    The XKEYBOARD keymap compiler (xkbcomp) reports:
    > Warning: Type "ONE_LEVEL" has 1 levels, but <RALT> has 2 symbols
    >              Ignoring extra symobls
    Errors from xkbcomp are not fatal to the X server
    
    waiting for X server to shut down
    Backtrace:
    0: /usr/bin/X (xorg_backtrace+0x28) [0x45fcc8]
    1:/usr/bin/X (0x400000+0x5dfbd) [0x45dfbd]
    2:/lib/libpthread.so.0 (0x7fbf4054a000+0xf8f0) [0x7fbf405598f0]
    3:/usr/bin/X (DamageUnregister+0x53) [0x4d7s33]
    4:/usr/bin/xorg/modules/libshadow.so (shadowRemove+0x33) [0x7fbf3c6083c3]
    5:/usr/bin/xorg/modules/libshadow.so (0x7fbf3c607000+0x1884) [0x7fbf3c608884]
    6:/usr/bin/X (0x400000+0xb56a9) [0x4b56a9]
    7:/usr/bin/X (0x400000+0xd2cbc) [0x4d2cbc]
    8:/usr/bin/X (0x400000+0x2624c) [0x42624c]
    9:/lib/libc.so.6 (_libc_start_main+0xfd) [0x7fbf3f241c4d]
    10:/usr/bin/X (0x400000+0x25d59) [0x425d59   g
    Segmentation fault at adress (nil)
    
    Caught signal 11 (Segmentation fault). Server aborting
    
    Please consult at the The.X.Org Fundation support
    at http://wiki.x.org
    for help
    Please check the log file at "/var/log/Xorg.0.log" for additional information
    
    ddxSigGiveUp: Closing log
    DVD's md5 checked and it is correct.

    Thank you in advance!

  2. #2
    Just burned his ISO
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Norway
    Posts
    13

    Default Re: Startx failing

    Same with me. I also get to the first icon and then startx reports error.

  3. #3
    Just burned his ISO
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    At home.
    Posts
    20

    Default Re: Startx failing

    As the fix presented by fnord0

    run these:

    rm /root/.kde/cache-root/icon-cache.kcache
    rm /root/.kde/cache-root/plasma_theme_Volatile.kcache
    and these:

    rm /root/.kde/cache-bt/icon-cache.kcache
    rm /root/.kde/cache-bt/plasma_theme_Volatile.kcache
    rm -rf /tmp/vmware-root
    Then reboot and see if its fixed. In the worst case scenario, what happened to me is that i had to run these scripts everytime i want to startx. Still trying to find a fix tho.

  4. #4
    Moderator
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    1,644

    Default Re: Startx failing

    When asking for help. PROVIDE details.

    What version are you running, how are you running, what is your setup.

  5. #5
    Just burned his ISO
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    5

    Default Re: Startx failing

    Oh yeah, sorry, I forgot about that "details".

    KDE - 64 bit.
    Booting via DVD. I guess it's called Normal Mode (it's not Forensics or without network).

    I'm running it on gtx275, i5, 1x2 GB RAM.

    I'll try with Azkrath's sugestion and see how it will go.

  6. #6
    Member
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Eastern Island
    Posts
    96

    Default Re: Startx failing

    If you read the the other posts regarding BT5 kde version, you will find the same exact error on startx. I suggest you try gnome, it works great.

  7. #7
    Member
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    63

    Default Re: Startx failing

    Quote Originally Posted by sostentado View Post
    If you read the the other posts regarding BT5 kde version, you will find the same exact error on startx. I suggest you try gnome, it works great.
    Not necessarily, for a good number of us gnome isn't even getting to the first icon. The X environment crashes as soon as "startx" is typed. We don't have an error message to debug either.

  8. #8
    Member
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Eastern Island
    Posts
    96

    Default Re: Startx failing

    Quote Originally Posted by Reamer View Post
    Not necessarily, for a good number of us gnome isn't even getting to the first icon. The X environment crashes as soon as "startx" is typed. We don't have an error message to debug either.
    There might be hardware compatability errors. Please check it.

  9. #9
    Just burned his ISO
    Join Date
    May 2011
    Posts
    3

    Default Re: Startx failing


  10. #10
    Just burned his ISO
    Join Date
    May 2011
    Posts
    1

    Default Riferimento: Startx failing

    have you tried vesa driver?
    post your

    /var/log/Xorg.log

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. IPv6 failing to connect
    By Israel213 in forum Beginners Forum
    Replies: 4
    Last Post: 03-28-2011, 06:48 PM
  2. Stdapi failing to load
    By LoopbackZero in forum Beginners Forum
    Replies: 1
    Last Post: 10-30-2010, 07:51 PM
  3. Booting keeps failing. Help me?
    By UnknownError in forum Beginners Forum
    Replies: 4
    Last Post: 01-17-2010, 07:51 AM
  4. Aircrack-ng db crack failing.
    By techjohnny in forum OLD Newbie Area
    Replies: 0
    Last Post: 02-20-2009, 12:02 PM
  5. Fragmentation attack failing...Need help.
    By lazarus in forum OLD Newbie Area
    Replies: 8
    Last Post: 01-23-2008, 08:52 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •