Results 1 to 3 of 3

Thread: Bash window transparency in BT5

  1. #1
    Very good friend of the forum TAPE's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Europe
    Posts
    599

    Default Bash window transparency in BT5

    GREAT JOB GUYS !

    Just downloaded the VM Gnome version and have installed the KDE version
    on a netbook (Samsung N110) and am loving it !

    Damn it looks awesome... !!

    Fantastic job on the GUI, it feels.. well.. really professional ! and just simply looks awesome.

    The tools have been whittled down quite a bit and missing crunch not being in there,
    however crunch v3.0 will probably be requested to be included within short I'm sure.


    Just a couple of queries on the basics..

    Bash window transparency
    --------------------------

    Now this is probably a one O one .. but I am wondering how to get the bash windows
    to set transparancy to only desktop as was the case in BT4 and as seems to be the
    case with the Gnome VMware version.

    I like the transparancy showing the desktop with logo etc., however would prefer to
    not have other open windows (firefox / dolphin / konqueror etc.) seen when having
    a bash window up.


    Can anyone please give some pointers on that ?
    I have tried some options and suspending the Desktop effects cancels out all transparency which is OK, but I am an eye-candy kind of guy who appreciates a bit of fun


    Screen captures
    ----------------
    Noted that ksnapshot is not included, no biggie as easily installed.
    (apt-get install ksnapshot)
    However wondeinrg if an alternative was included that I may have missed ?


    recordmydesktop
    ----------------

    recordmydesktop works great on the KDE install on netbook, however does not work
    for me on the Gnome install on VM returning an error.
    Code:
    recordmydesktop --no-sound -o test
    Results in a ;
    Code:
    Y:0    Width:1118    Height:911
    Adjusted recording window is set to:
    X:6   Y:0    Width:1106    Height:912
    Your window manager appears to be Metacity
    
    Initializing...
    Capturing!
    X Error: BadMatch (invalid parameter attributes)
    Whereas the exact same command works fine on the HDD KDE install on netbook.

    Am I missing something trivial ?
    Any ideas ?



    All in all though, very happy with yet another superb release.


    Well done men !

  2. #2
    Junior Member wh1t3fang's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    from the internet
    Posts
    75

    Default Re: Bash window transparency in BT5

    well to get transparent windows when your using gnome-terminal you can just go to edit then profile preferences and then click on background and then hit transparent background. Then you can set up how transparent you want the window to be and all of the other graphics settings such as the text colors and such.
    wh1t3 fang

  3. #3
    Just burned his ISO
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    22

    Default Re: Bash window transparency in BT5

    Please try: apt-get install gtk-recordmydesktop

Similar Threads

  1. window resizing
    By unplugged23 in forum Beginners Forum
    Replies: 1
    Last Post: 05-31-2010, 06:15 PM
  2. EvilAP-CRT - Capture Release and transparency
    By hm2075 in forum OLD Wireless
    Replies: 27
    Last Post: 01-27-2010, 08:42 PM
  3. Fake AP with transparency problem
    By HaVaNa7 in forum OLD Newbie Area
    Replies: 9
    Last Post: 03-28-2009, 01:35 PM
  4. ASUS G1S-A1(can't get into the window x)
    By laoen in forum OLD BT3beta NON-WORKING HARDWARE
    Replies: 3
    Last Post: 12-17-2007, 07:14 PM
  5. x window error
    By xvbanevx in forum OLD LiveCD Support
    Replies: 5
    Last Post: 10-19-2007, 05:06 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •