Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: Error on startx

  1. #1
    Member
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Eastern Island
    Posts
    96

    Default Error on startx

    Some have the same problems on startx. Please help us. And don't delete this thread please. I attached the error in .png file. Thanks.


    EDIT:

    Moderators, please delete this post. Thank you. Gnome version works great than kde.
    Immagini allegate Immagini allegate
    Last edited by sostentado; 05-11-2011 at 08:25 PM.

  2. #2
    Just burned his ISO digimaori's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Auckaland
    Posts
    12

    Default Re: Error on startx

    do some research :P

    lol have you tryed the

    fix-vesa

    command ?

  3. #3
    Just burned his ISO
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Vancouver,wa
    Posts
    1

    Default Re: Error on startx

    First off not sure how all this posting works. I have always managed to get all the backtracks working on my laptop.
    But BT5 is having problems at startX
    First off I burned the KDE 64 to a CD when booting you can pick default and all them others. The only one that will boot up and start X with out any problem is is "default with no network card".
    When working with the test CD I installed it with no problem.
    When making my first boot with out the CD.
    I dont get that the nice graphical load screen like grub I think that is what you call it.
    Moving on , so I StartX and get all them nice Japanese writings and it crashes back to the console mode.
    it will crash with one " 1 error xkbomp"
    I Google the error and found its a keyboard problem .
    Even tried adding a user nothing.
    After a little searching what to do
    I tried ( fix-splash) that did get the graphical page to start when booting.
    But (fix-splash800) did nothing for me .
    As well as every thing I could find on line about this problem nothing.
    Also the way my internet is set up I can not down load or get on line tell I can get into X to start my free wifi. So Im running off the CD now tell I can solve this little problem.


    this is my log file
    X.Org X Server 1.7.6
    Release Date: 2010-03-17
    X Protocol Version 11, Revision 0
    Build Operating System: Linux 2.6.24-28-server x86_64 Ubuntu
    Current Operating System: Linux bt 2.6.38 #1 SMP Thu Mar 17 22:59:29 EDT 2011 x86_64
    Kernel command line: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-2.6.38 root=UUID=50fe2f6b-063d-4a11-b089-c68a30da1707 ro text splash nomodeset vga=791
    Build Date: 08 March 2011 08:22:34AM
    xorg-server 2:1.7.6-2ubuntu7.6 (For technical support please see http://www.ubuntu.com/support)
    Current version of pixman: 0.16.4
    Before reporting problems, check http://wiki.x.org
    to make sure that you have the latest version.
    Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
    (++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
    (WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
    (==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Wed May 11 00:04:09 2011
    (==) Using config directory: "/usr/lib/X11/xorg.conf.d"
    (==) No Layout section. Using the first Screen section.
    (==) No screen section available. Using defaults.
    (**) |-->Screen "Default Screen Section" (0)
    (**) | |-->Monitor "<default monitor>"




    (II) UnloadModule: "wacom"
    disable LVDS
    (II) RADEON(0): RADEONRestoreMemMapRegisters() :
    (II) RADEON(0): MC_FB_LOCATION : 0x7fff7c00 0x7fff7c00
    (II) RADEON(0): MC_AGP_LOCATION : 0x003f0000
    finished PLL2
    finished PLL1
    Entering Restore TV
    Restore TV PLL
    Restore TVHV
    Restore TV Restarts
    Restore Timing Tables
    Restore TV standard
    Leaving Restore TV
    (II) RADEON(0): [drm] removed 1 reserved context for kernel
    (II) RADEON(0): [drm] unmapping 8192 bytes of SAREA 0x1b7ff000 at 0x7eff85545000
    (II) RADEON(0): [drm] Closed DRM master.
    ddxSigGiveUp: Closing log
    I thik there is some thing Im missing in the bottem part but not sure Im not that experience ..

    X.Org X Server 1.7.6
    Release Date: 2010-03-17
    X Protocol Version 11, Revision 0
    Build Operating System: Linux 2.6.24-28-server x86_64 Ubuntu
    Current Operating System: Linux bt 2.6.38 #1 SMP Thu Mar 17 22:59:29 EDT 2011 x86_64
    Kernel command line: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-2.6.38 root=UUID=50fe2f6b-063d-4a11-b089-c68a30da1707 ro text splash nomodeset vga=791
    Build Date: 08 March 2011 08:22:34AM
    xorg-server 2:1.7.6-2ubuntu7.6 (For technical support please see http://www.ubuntu.com/support)
    Current version of pixman: 0.16.4
    fix-splash --- Got the grafical boot to work
    fix-splash800 --- did nothing for me just gave me errors and more problems
    When typing startx
    it will crash with one " 1 error xkbomp"
    I google the error and found its a keboard problem.
    Even tryed adding a user nothing.
    my log
    "
    fi

  4. #4
    Junior Member wh1t3fang's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    from the internet
    Posts
    75

    Default Re: Error on startx

    What version of backtrack are you running? you didn't provide very much information..
    wh1t3 fang

  5. #5
    Member
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Eastern Island
    Posts
    96

    Default Re: Error on startx

    Quote Originally Posted by wh1t3fang View Post
    What version of backtrack are you running? you didn't provide very much information..
    We are in bt5 forums.

  6. #6
    Member
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Eastern Island
    Posts
    96

    Default Re: Error on startx

    To Moderators:

    Please delete this thread, i changed to gnome version and its working fine. Thank you.
    Last edited by sostentado; 05-11-2011 at 06:47 PM.

  7. #7
    Member
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Eastern Island
    Posts
    96

    Default Re: Error on startx

    Quote Originally Posted by axeman View Post
    First off not sure how all this posting works. I have always managed to get all the backtracks working on my laptop.
    But BT5 is having problems at startX
    First off I burned the KDE 64 to a CD when booting you can pick default and all them others. The only one that will boot up and start X with out any problem is is "default with no network card".
    When working with the test CD I installed it with no problem.
    When making my first boot with out the CD.
    I dont get that the nice graphical load screen like grub I think that is what you call it.
    Moving on , so I StartX and get all them nice Japanese writings and it crashes back to the console mode.
    it will crash with one " 1 error xkbomp"
    I Google the error and found its a keyboard problem .
    Even tried adding a user nothing.
    After a little searching what to do
    I tried ( fix-splash) that did get the graphical page to start when booting.
    But (fix-splash800) did nothing for me .
    As well as every thing I could find on line about this problem nothing.
    Also the way my internet is set up I can not down load or get on line tell I can get into X to start my free wifi. So Im running off the CD now tell I can solve this little problem.


    this is my log file
    X.Org X Server 1.7.6
    Release Date: 2010-03-17
    X Protocol Version 11, Revision 0
    Build Operating System: Linux 2.6.24-28-server x86_64 Ubuntu
    Current Operating System: Linux bt 2.6.38 #1 SMP Thu Mar 17 22:59:29 EDT 2011 x86_64
    Kernel command line: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-2.6.38 root=UUID=50fe2f6b-063d-4a11-b089-c68a30da1707 ro text splash nomodeset vga=791
    Build Date: 08 March 2011 08:22:34AM
    xorg-server 2:1.7.6-2ubuntu7.6 (For technical support please see http://www.ubuntu.com/support)
    Current version of pixman: 0.16.4
    Before reporting problems, check http://wiki.x.org
    to make sure that you have the latest version.
    Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
    (++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
    (WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
    (==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Wed May 11 00:04:09 2011
    (==) Using config directory: "/usr/lib/X11/xorg.conf.d"
    (==) No Layout section. Using the first Screen section.
    (==) No screen section available. Using defaults.
    (**) |-->Screen "Default Screen Section" (0)
    (**) | |-->Monitor "<default monitor>"




    (II) UnloadModule: "wacom"
    disable LVDS
    (II) RADEON(0): RADEONRestoreMemMapRegisters() :
    (II) RADEON(0): MC_FB_LOCATION : 0x7fff7c00 0x7fff7c00
    (II) RADEON(0): MC_AGP_LOCATION : 0x003f0000
    finished PLL2
    finished PLL1
    Entering Restore TV
    Restore TV PLL
    Restore TVHV
    Restore TV Restarts
    Restore Timing Tables
    Restore TV standard
    Leaving Restore TV
    (II) RADEON(0): [drm] removed 1 reserved context for kernel
    (II) RADEON(0): [drm] unmapping 8192 bytes of SAREA 0x1b7ff000 at 0x7eff85545000
    (II) RADEON(0): [drm] Closed DRM master.
    ddxSigGiveUp: Closing log
    I thik there is some thing Im missing in the bottem part but not sure Im not that experience ..

    X.Org X Server 1.7.6
    Release Date: 2010-03-17
    X Protocol Version 11, Revision 0
    Build Operating System: Linux 2.6.24-28-server x86_64 Ubuntu
    Current Operating System: Linux bt 2.6.38 #1 SMP Thu Mar 17 22:59:29 EDT 2011 x86_64
    Kernel command line: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-2.6.38 root=UUID=50fe2f6b-063d-4a11-b089-c68a30da1707 ro text splash nomodeset vga=791
    Build Date: 08 March 2011 08:22:34AM
    xorg-server 2:1.7.6-2ubuntu7.6 (For technical support please see http://www.ubuntu.com/support)
    Current version of pixman: 0.16.4
    fix-splash --- Got the grafical boot to work
    fix-splash800 --- did nothing for me just gave me errors and more problems
    When typing startx
    it will crash with one " 1 error xkbomp"
    I google the error and found its a keboard problem.
    Even tryed adding a user nothing.
    my log
    "
    fi
    I dunno of this errors but most people that downloaded kde version has the same problem. I google it of course but found nothing. So i decided to shift to gnome version and it did the work.

  8. #8
    Member
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Eastern Island
    Posts
    96

    Default Re: Error on startx

    Quote Originally Posted by digimaori View Post
    do some research :P

    lol have you tryed the

    fix-vesa

    command ?
    Before i posted this, i first made researches but nothing helped.
    fix-vesa didn't work.

  9. #9
    Junior Member wh1t3fang's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    from the internet
    Posts
    75

    Default Re: Error on startx

    Quote Originally Posted by sostentado View Post
    We are in bt5 forums.
    sorry i just meant like are you running gnome or kde and if you were running 64 bit or 32 bit .. but it seems like you got your problem resolved anyway ..
    wh1t3 fang

  10. #10
    Just burned his ISO
    Join Date
    May 2011
    Posts
    1

    Default Re: Error on startx

    Quote Originally Posted by digimaori View Post
    do some research :P

    lol have you tryed the

    fix-vesa

    command ?
    I was planing to dual boot with both KDE and Gnome. The fix-vesa command does not appear to exist in BT 5. So anyone got a work around?

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. No puedo iniciar STARTX, recibo error "FATAL SERVER ERROR"
    By dfmex in forum Soporte en Hardware
    Replies: 2
    Last Post: 02-24-2011, 10:45 PM
  2. Error on Startx
    By pchanx69 in forum OLD BackTrack 4 General Support
    Replies: 1
    Last Post: 02-14-2010, 03:15 AM
  3. StartX Error
    By blarch3030 in forum OLD BackTrack 4 General Support
    Replies: 1
    Last Post: 10-01-2009, 08:21 AM
  4. startx error
    By iceman_3233 in forum OLD Latest Public Release - BackTrack4 Beta
    Replies: 2
    Last Post: 03-14-2009, 05:34 PM
  5. startx error: Another fluxbox after typing startx!
    By Israel213 in forum OLD BackTrack 3 Final
    Replies: 4
    Last Post: 01-23-2009, 09:32 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •