Page 5 of 8 FirstFirst ... 34567 ... LastLast
Results 41 to 50 of 71

Thread: Black Screen after Hard Disk Install and "startx"

  1. #41
    Just burned his ISO
    Join Date
    May 2011
    Posts
    3

    Default Re: Black Screen after Hard Disk Install and "startx"

    i have a dell 15r i5 480 with hd5670 and when i change the line in the grub.cfg it doesnt change anything. With my desktop i cant even use startx it says "warn radeon... failed to alocate". Even with virtual box on seven it doesn't work. But on virtualbox on ubuntu it works.

  2. #42
    Just burned his ISO
    Join Date
    May 2011
    Posts
    3

    Default Re: Black Screen after Hard Disk Install and "startx"

    Hi I have a Sony Vaio Z VPCZ1290s with Intel HD graphics 1920x1080 resolution. Im having the same problem with it when installing BT5 Gnome64bit. The only way I could get into the terminal is with the nomodeset parameter but when I startx the screen goes black and the caplock LED start flashing. I tried the i915.modeset=1, i915.modeset=0, changing the vga=1 to 2 in the grub menu but the screen would still go black after a few moments. Does anyone have other solutions?

  3. #43
    Just burned his ISO
    Join Date
    May 2011
    Posts
    5

    Default Black Screen after Hard Disk Install and "startx"

    Hello Guys,


    Same problem but i can't even install BT 5 Gnome 32. If i choose the first option the menu of the live cd my screen go black and the caps lock start blinking, i was already givin up and i tried the option no DRM and then i could get to the prompt but if i run startx scren goes black again. I tried a lot of commands already
    "cp /etc/xorg.conf.failsafe /etc/x11/xorg.conf " result -> didn't find xorg.conf.failsafe...

    anybody knows how to fix that black screen issue ?

  4. #44
    Just burned his ISO
    Join Date
    May 2011
    Posts
    3

    Default Re: Black Screen after Hard Disk Install and "startx"


  5. #45
    Just burned his ISO
    Join Date
    May 2011
    Posts
    4

    Default AW: Black Screen after Hard Disk Install and "startx"

    This solved the problem for me (BT5 Gnome 64bit on 2010 27" iMac with ATI Radeon HD 5700):

    # wget http://www2.ati.com/drivers/linux/ati-driver-installer-11-5-x86.x86_64.run
    # chmod +x ati-driver-installer-11-5-x86.x86_64.run
    # ./ati-driver-installer-11-5-x86.x86_64.run
    # reboot
    # aticonfig --initial
    # startx

    Thanks a lot!

    Cheers,
    Roland

  6. #46
    Just burned his ISO
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    4

    Default Re: Black Screen after Hard Disk Install and "startx"

    I have an HP DM4 with Intel HD Graphics. I'm running BT5-32 GNOME and was experiencing the same problem. Leaving the Grub configuration normal (nomodeset) I am able to get to the splash screen where I have to unlock my drive ( full encryption ) and then login but startx leads to a kernal panic, black screen and blinking caps lock. After changing my grub to i915.modeset=1 I get a black screen as soon as it boots, no splash or unlocking, or login. But what I found out is that it is still running I simply can't see it, I wait until the activity light on my flash drive stops blinking and then type in my login, and then issue startx and it starts up just fine! I don't know why I can't see the text at boot or splash screen and its kind of a pain but worth it.

    Hope this helps someone else!

  7. #47
    Just burned his ISO
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    2

    Default Re : Black Screen after Hard Disk Install and "startx"

    I have the same thing happening with Intel(R) G41 Express Chipset (graphic card)
    and
    Ensoniq Audio PCI ENS 1371 (ES1371 DAC2/ADC) in BT5 KDE 32
    help me please

  8. #48
    Just burned his ISO
    Join Date
    May 2011
    Posts
    2

    Default Re: Black Screen after Hard Disk Install and "startx"

    Try to enter recovery mode and recreate xorg.conf!!

  9. #49
    Just burned his ISO
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    2

    Default Re : Re: Black Screen after Hard Disk Install and "startx"

    Quote Originally Posted by zyjsuper View Post
    Try to enter recovery mode and recreate xorg.conf!!
    haw i can recreate xorg.conf can you help me please
    can you give me instructions for this if you can

  10. #50
    Just burned his ISO
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    1

    Default Re: Black Screen after Hard Disk Install and "startx"

    Quote Originally Posted by Snayler View Post
    For those of you having trouble with starting the xorg server after a hard disk install, the following link can help. I have an old intel graphics card and it helped me.

    Ubuntu 10.04 “Lucid” Blank Screen at Startup : Workaround
    1 word: Beautiful!!!! Tnx
    Dell D400 up with x on HD install.

Page 5 of 8 FirstFirst ... 34567 ... LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 10
    Last Post: 12-12-2010, 02:58 PM
  2. White screen after running "startx"
    By emximer in forum Beginners Forum
    Replies: 1
    Last Post: 04-30-2010, 08:41 PM
  3. Replies: 2
    Last Post: 03-02-2009, 01:52 AM
  4. change screen resolution before using "startx" command?
    By Unit1 in forum OLD BT3final Support
    Replies: 1
    Last Post: 02-03-2009, 10:53 AM
  5. "loading the desktop" --> black screen
    By jv_guano in forum OLD Newbie Area
    Replies: 3
    Last Post: 11-27-2007, 12:32 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •