Page 4 of 8 FirstFirst ... 23456 ... LastLast
Results 31 to 40 of 71

Thread: Black Screen after Hard Disk Install and "startx"

  1. #31
    Just burned his ISO
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    AZ
    Posts
    3

    Default Re: Black Screen after Hard Disk Install and "startx"

    same as xNeroX, changed to i915.modeset=1 blind login and then everythings find. minor annoyance but for BT5 it seems worth it. Im on an ASUS ul80jt with i3 and NVIDIA Optimus, so seems to be a good workaround. Thanks snipes420 for posting the thread and all other for conformation.

  2. #32
    Member
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    63

    Default Re: Black Screen after Hard Disk Install and "startx"

    So we have to edit the kernel line EVERY time on start-up?

  3. #33
    Just burned his ISO
    Join Date
    May 2011
    Posts
    2

    Unhappy Re : Black Screen after Hard Disk Install and "startx"

    Hello,

    I have installed bt5 on my laptop and I have the same error "no screens found". After that I have tried to use : fix-vesa but bt said command not found...

    After that I've tried to change vga=791 by vga=792 and nomodeset to i915.modeset=1 but nothing as changed...

    Please could you help me to fix this issue.

  4. #34
    Just burned his ISO
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    3

    Default Re: Black Screen after Hard Disk Install and "startx"

    you don't need to edit Grub every time you boot your PC

    do these steps

    in your terminal but this
    gksudo gedit /etc/default/grub

    Find this line in that file
    GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="text splash nomodeset=1 vga=791"

    change that line to
    GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash i915.modeset=1 vga=791"

    Save and close this file.

    Regenerate your grub.cfg for the changes to take effect by but this code in terminal

    sudo update-grub


    test it with reboot

    it works with me

    thanks to snipes420

  5. #35
    Just burned his ISO
    Join Date
    May 2011
    Posts
    2

    Unhappy Re : Black Screen after Hard Disk Install and "startx"

    Hello,

    Thanks for your advise but after I have changed my grub.cfg when I have restart my computer I have this message "fb: conflicting fb hw usage nouveaufb vs VESA VGA - removing generic driver" and nothing going on

    Please could you help me.

    Thanks

  6. #36
    Member
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    63

    Default Re: Black Screen after Hard Disk Install and "startx"

    Quote Originally Posted by freesom View Post
    you don't need to edit Grub every time you boot your PC

    do these steps

    in your terminal but this
    gksudo gedit /etc/default/grub

    Find this line in that file
    GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="text splash nomodeset=1 vga=791"

    change that line to
    GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash i915.modeset=1 vga=791"

    Save and close this file.

    Regenerate your grub.cfg for the changes to take effect by but this code in terminal

    sudo update-grub


    test it with reboot

    it works with me

    thanks to snipes420
    oh god... yet another stupid mistake. I had already edited my /etc/default/grub file but it wasn't working on boot because I didn't update grub. Thank you for reminding me about that.

  7. #37
    Just burned his ISO
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    1

    Default Re: Black Screen after Hard Disk Install and "startx"

    solved the problem by kde x32

  8. #38
    Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    54

    Default Re: Black Screen after Hard Disk Install and "startx"

    I had the similar problem in that i installed NVIDIA driver (I'm use BT5 KDE 32bit).

    I have an ASUS A53XI241SV laptop with Intel Corporation Sandy Bridge Integrated Graphics Controller (rev 09) and NVIDIA GT 540M Graphics.(and intel core i5 Processor)

    I'm tried following this(http://ubuntu-tutorials.com/2010/05/...up-workaround/) post to change my grub file.but it just changed my Screen Resolution to 1366x768,And the Screen still slow!

    So i'm download the NVIDIA driver(NVIDIA-Linux-x86-270.41.06.run) from www.nvidia.com and installed.

    After i "startx" there gets black screen still.but i can hear the sound of "startx"

    After i del xorg.conf the "startx" back working and the screen slow not anymore.but the Transparency of the window has gone!

    Does there somebody can tell me how to fix the black screen and Transparency?
    Last edited by Chinese; 05-17-2011 at 07:23 PM.

  9. #39
    Just burned his ISO
    Join Date
    May 2011
    Posts
    4

    Default Re: Black Screen after Hard Disk Install and "startx"

    Quote Originally Posted by freesom View Post
    you don't need to edit Grub every time you boot your PC

    do these steps

    in your terminal but this
    gksudo gedit /etc/default/grub

    Find this line in that file
    GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="text splash nomodeset=1 vga=791"

    change that line to
    GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash i915.modeset=1 vga=791"

    Save and close this file.

    Regenerate your grub.cfg for the changes to take effect by but this code in terminal

    sudo update-grub


    test it with reboot

    it works with me

    thanks to snipes420
    not working for me

    HP DV7 : i5 with ATI HD 5650

  10. #40
    Member
    Join Date
    May 2010
    Posts
    85

    Default Re: Black Screen after Hard Disk Install and "startx"

    Hi folks

    Only warning: I installed KDE 32 bits. Gave the same problem of black screen. I followed the above tips and it worked!

    My computer is a Dell laptop n5010 15r.

    Some data obtained with the command lshw and lspci-vv

    *-cpu:0
    description: CPU
    product: Intel(R) Core(TM) i5 CPU M 480 @ 2.67GHz
    vendor: Intel Corp.
    physical id: 4
    bus info: cpu@0
    version: 6.5.5

    ================

    *-memory
    description: System Memory
    physical id: 1d
    slot: System board or motherboard
    size: 6GiB


    ===============

    Network controller: Intel Corporation WiFi Link 6000 Series (rev 35)
    Subsystem: Intel Corporation Device 1321
    Kernel driver in use: iwlagn
    Kernel modules: iwlagn

    ==============

    Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller (rev 02)
    Subsystem: Dell Device 0447
    Kernel driver in use: r8169
    Kernel modules: r8169
    Congratulations to you all

    Hugs
    Given enough eyeballs, all bugs are shallow - Linus's Law

Page 4 of 8 FirstFirst ... 23456 ... LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 10
    Last Post: 12-12-2010, 02:58 PM
  2. White screen after running "startx"
    By emximer in forum Beginners Forum
    Replies: 1
    Last Post: 04-30-2010, 08:41 PM
  3. Replies: 2
    Last Post: 03-02-2009, 01:52 AM
  4. change screen resolution before using "startx" command?
    By Unit1 in forum OLD BT3final Support
    Replies: 1
    Last Post: 02-03-2009, 10:53 AM
  5. "loading the desktop" --> black screen
    By jv_guano in forum OLD Newbie Area
    Replies: 3
    Last Post: 11-27-2007, 12:32 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •