Page 3 of 8 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 21 to 30 of 71

Thread: Black Screen after Hard Disk Install and "startx"

  1. #21
    Just burned his ISO
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    2

    Default Re: Black Screen after Hard Disk Install and "startx"

    Worked for clearing up my issue with the Intel HD Graphics, thanks for the tip!

  2. #22
    Just burned his ISO
    Join Date
    May 2011
    Posts
    1

    Default Re: Black Screen after Hard Disk Install and "startx"

    EDIT: I HAVE FIGURED IT OUT...

    as above change just the nomodeset so the line reads

    text splash i915.modeset=1 vga=791

    ------
    I am having exactly the same problem here as well. I am running Intel HD Graphics and to be more specific my lspci reads:

    Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller (rev 02)

    I have tried all of the above to no avail what so ever!

    Anybody know of anything else to try?
    Last edited by tmacuk; 05-13-2011 at 02:26 AM. Reason: fixed

  3. #23
    Just burned his ISO
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    3

    Default Re: Black Screen after Hard Disk Install and "startx"

    maybe this
    try to change
    Code:
    vga=791
    to
    Code:
    vga=792
    on your
    Code:
    /boot/grub/grub.cfg

  4. #24
    Just burned his ISO
    Join Date
    May 2011
    Posts
    2

    Default Re: Black Screen after Hard Disk Install and "startx"

    I'm having the same issue with an Asus U50F laptop, with Intel integrated graphics. When I get some time later today, I'll try the workarounds.

  5. #25
    Just burned his ISO
    Join Date
    May 2011
    Posts
    4

    Default Re: Black Screen after Hard Disk Install and "startx"

    Quote Originally Posted by tmacuk View Post
    EDIT: I HAVE FIGURED IT OUT...

    as above change just the nomodeset so the line reads

    text splash i915.modeset=1 vga=791

    ------
    I am having exactly the same problem here as well. I am running Intel HD Graphics and to be more specific my lspci reads:

    Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller (rev 02)

    I have tried all of the above to no avail what so ever!

    Anybody know of anything else to try?
    I can also support the claim that i915.modeset=1 solves the problem.

  6. #26
    Just burned his ISO
    Join Date
    May 2011
    Posts
    2

    Default Re: Black Screen after Hard Disk Install and "startx"

    The fix works for the Asus U50F - many thanks!

  7. #27
    Member
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    63

    Default Re: Black Screen after Hard Disk Install and "startx"

    What is the permanent fix for this? Editing my kernel on startup fixes it but editing the file /etc/default/grub doesn't. It's edited right now and if I restart without editing the kernel on boot then the X window will crash. I looked at the /boot/grub/grub.cfg file but it said not to edit it because it is generated from /etc/grub.d and /etc/default/grub. I just need to know exactly what file I need to edit in order to make this stick. Thank you.

  8. #28
    Just burned his ISO
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    9

    Default Re: Black Screen after Hard Disk Install and "startx"

    The i915.modeset=1 did it! For both KDE and GNOME x64!

    Core i3 processor

    Thank you!

  9. #29
    Just burned his ISO
    Join Date
    May 2011
    Posts
    1

    Default Re: Black Screen after Hard Disk Install and "startx"

    I have the same problem and have been trying things since the release and searching the web.

    I have an HP DM4-1160US with Intel HD Graphics and a 14" wxga LED. I've tried the i915.modeset=1 and it doesn't help. Also tried changing the VGA= value because my display has a 1366X768 native resolution.

    But I had no problem when I booted up on the DVD. The problem was after the install.

    I also tried deleting the files mentioned in another thread in this forum that's said to be the cause for the blank screen issue but that didn't help.

    I just bought this laptop on Sunday so I'm thinking about returning it and trying to find a different one.

  10. #30
    Just burned his ISO
    Join Date
    May 2011
    Posts
    2

    Default Re: Black Screen after Hard Disk Install and "startx"

    i had the same problem in that i could boot to backtrack as normal, however as soon as i would try to startx the screen would go black and the caps lock light would flash.

    After adding i915.modeset=1 to the grub loader i now get the exact opposite problem: graphical mode works but text mode doesn't!

    After grub the screen goes black straight away - however there is no kernel panic so i log in and startx as per normal (albeit without seeing what i'm typing) and then up pops gnome and everything's fine.

    This is acceptable for me

    I might add that im using intel HD graphics built into my i3 and also have NVIDIA Optimus GT 420 M Graphics Chipset and this combination has proved to be nothing but a royal pain in the ass

Page 3 of 8 FirstFirst 12345 ... LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 10
    Last Post: 12-12-2010, 02:58 PM
  2. White screen after running "startx"
    By emximer in forum Beginners Forum
    Replies: 1
    Last Post: 04-30-2010, 08:41 PM
  3. Replies: 2
    Last Post: 03-02-2009, 01:52 AM
  4. change screen resolution before using "startx" command?
    By Unit1 in forum OLD BT3final Support
    Replies: 1
    Last Post: 02-03-2009, 10:53 AM
  5. "loading the desktop" --> black screen
    By jv_guano in forum OLD Newbie Area
    Replies: 3
    Last Post: 11-27-2007, 12:32 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •