Results 1 to 8 of 8

Thread: cant use my internal wifi card on my laptop with iso image.

  1. #1
    Just burned his ISO
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    3

    Default cant use my internal wifi card on my laptop with iso image.

    hey i have a questiong about laptops. I havent found a post telling me exactly what i need. the main question is can i use my laptop to run bt. i can start the iso image on my live dvd. but when i airmon-ng and use my card's name it doesnt recognize it at all. and idk what exactly im doing wrong. should i use the MVware player instead? ive heard its glitchy though

    i have a HD Pavilion dv7 Notebook PC and i have an internal hard drive and the iso image file of the backtrack 4 r2 will not identify my internal wireless card which is a Atheros AR9285 802.11b/g/n WiFi Adapter (sorry if i put too much information in, just trying to solve this). should i not use the bt i burned onto my dvd and use the VMware Virtual Player.

    just trying to figure this out. any help would be awesome!!! ill work with u best i can. still getting the hang of bt.

  2. #2
    Administrator sickness's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Behind the screen.
    Posts
    2,921

    Default Re: cant use my internal wifi card on my laptop with iso image.

    (sorry if i put too much information in, just trying to solve this).
    You did not even put half the information required to solve this.
    Tell us taken steps, issues, basic command outputs, followed guides, etc.
    Back|track giving machine guns to monkeys since 2007 !

    Do not read the Wiki, most your questions will not be answered there !
    Do not take a look at the: Forum Rules !

  3. #3
    Just burned his ISO
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    3

    Default Re: cant use my internal wifi card on my laptop with iso image.

    ok well here it goes. startx works perfectly fine and when i try to put my card in monitor mode the device doesnt respond saying there is no such device. when networking and wicd are both started i try to go into the wicd and look at available networks.

    i know my card works i just dont know why it wont work in the bt4. i need a dam number to call for this ****.

    Code:
    root@bt:~# ifconfig
    eth0 Link encap:Ethernet HWaddr c8:0a:a9:e9:68:2f
    inet addr:16.160.3.159 Bcast:16.160.3.255 Mask:255.255.255.0
    inet6 addr: fe80::ca0a:a9ff:fee9:682f/64 Scope:Link
    UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
    RX packets:6125 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
    TX packets:4051 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
    collisions:0 txqueuelen:1000
    RX bytes:8414593 (8.4 MB) TX bytes:407443 (407.4 KB)
    Interrupt:43 Base address:0x4000
    
    lo Link encap:Local Loopback
    inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
    inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
    UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
    RX packets:38 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
    TX packets:38 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
    collisions:0 txqueuelen:0
    RX bytes:1900 (1.9 KB) TX bytes:1900 (1.9 KB)
    Code:
    # lsmod
    Module Size Used by
    ipv6 215277 14
    sbs 8489 0
    sbshc 2608 1 sbs
    hed 1147 0
    mperf 891 0
    cpufreq_conservative 7564 0
    cpufreq_powersave 634 0
    cpufreq_performance 638 0
    cpufreq_ondemand 6994 0
    cpufreq_stats 3073 0
    freq_table 2007 2 cpufreq_ondemand,cpufreq_stats
    iptable_filter 884 0
    ip_tables 9231 1 iptable_filter
    x_tables 10782 2 iptable_filter,ip_tables
    parport_pc 18091 0
    lp 7036 0
    parport 24431 2 parport_pc,lp
    arc4 1046 2
    ecb 1565 2
    snd_hda_codec_atihdmi 1911 1
    snd_seq_dummy 1023 0
    joydev 7824 0
    snd_hda_codec_idt 43041 1
    rtc_cmos 7838 0
    rtc_core 11455 1 rtc_cmos
    rtc_lib 1534 1 rtc_core
    hp_wmi 4504 0
    snd_seq_oss 23301 0
    ath9k 68839 0
    snd_seq_midi 3720 0
    snd_hda_intel 18438 0
    snd_hda_codec 56424 3 snd_hda_codec_atihdmi,snd_hda_codec_idt,snd_hda_in tel
    snd_hwdep 4642 1 snd_hda_codec
    snd_pcm_oss 33635 0
    video 15550 0
    output 1296 1 video
    snd_mixer_oss 12386 1 snd_pcm_oss
    snd_rawmidi 14559 1 snd_seq_midi
    ath9k_common 4138 1 ath9k
    ath9k_hw 262549 2 ath9k,ath9k_common
    ath 777 2 ath9k,ath9k_hw
    snd_pcm 57162 3 snd_hda_intel,snd_hda_codec,snd_pcm_oss
    snd_seq_midi_event 4312 2 snd_seq_oss,snd_seq_midi
    mac80211 207141 2 ath9k,ath9k_common
    hp_accel 12396 0
    lis3lv02d 6791 1 hp_accel
    input_polldev 2334 1 lis3lv02d
    led_class 1787 2 ath9k,hp_accel
    option 12554 0
    snd_seq 39714 6 snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_seq_midi,snd_seq_mid i_event
    usb_wwan 6908 1 option
    psmouse 32227 0
    serio_raw 3352 0
    usbserial 26240 2 option,usb_wwan
    cfg80211 120768 3 ath9k,ath9k_common,mac80211
    snd_timer 14958 2 snd_pcm,snd_seq
    rfkill 12316 2 hp_wmi,cfg80211
    snd_seq_device 4173 5 snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_seq_midi,snd_rawmidi ,snd_seq
    wmi 5970 1 hp_wmi
    snd 38829 12 snd_hda_codec_idt,snd_seq_oss,snd_hda_intel,snd_hd a_codec,snd_hwdep,snd_pcm_oss,snd_mixer_oss,snd_ra wmidi,snd_pcm,snd_seq,snd_timer,snd_seq_device
    k10temp 2099 0
    hwmon 1033 1 k10temp
    i2c_piix4 7908 0
    soundcore 4271 1 snd
    snd_page_alloc 5477 2 snd_hda_intel,snd_pcm
    shpchp 27915 0
    mac_hid 2425 0
    evdev 6681 13
    sg 20086 0
    r8169 33687 0
    fuse 52129 1
    Last edited by sickness; 04-15-2011 at 08:06 AM.

  4. #4
    Administrator sickness's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Behind the screen.
    Posts
    2,921

    Default Re: cant use my internal wifi card on my laptop with iso image.

    Does Backtrack recognize your card ? (lspci/lsusb)
    What is the cards name ?
    Back|track giving machine guns to monkeys since 2007 !

    Do not read the Wiki, most your questions will not be answered there !
    Do not take a look at the: Forum Rules !

  5. #5
    Just burned his ISO
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    1

    Lightbulb Re: cant use my internal wifi card on my laptop with iso image.

    you have to physically install bt to your hard drive. when it does, a lot of hardware components are checked, and the appropriate drivers are installed then.

  6. #6
    Good friend of the forums gunrunr's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    shining my spoon
    Posts
    265

    Default Re: cant use my internal wifi card on my laptop with iso image.

    in order to use the airmon-ng command you have to first enable your internal card, probably by typing in
    Code:
    ifconfig wlan0 up
    then type ifconfig wlan0 to make sure its up and working before issuing the
    Code:
    airmon-ng start wlan0
    if airmon-ng returns a statement saying that mon0 is active your done.
    you should not use vmware because it renders all integrated wifi chipsets useless for injection. You have to use USB instead.
    Wielder of the spoon of doom
    Summercon, Toorcon, Defcon, Bsides, Derbycon, Shmoocon oh my
    Come hang out with hackers on twitter @gunrunr556

  7. #7
    Just burned his ISO
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    3

    Default Re: cant use my internal wifi card on my laptop with iso image.

    Just incase you do end up using bt on a virtual machine, you should be aware that you still will not be able to put your internal wifi card into monitor mode. You will need to get an external USB wireless adapter.

  8. #8
    Just burned his ISO
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    3

    Default Re: cant use my internal wifi card on my laptop with iso image.

    Your card works out of the box with bt. I have the same one.

    Code:
    lspci |grep AR9285
    02:00.0 Network controller: Atheros Communications Inc. AR9285 Wireless Network Adapter (PCI-Express) (rev 01)
    
    iwconfig 
    
    wlan0     IEEE 802.11bgn  ESSID:"box" 
              Mode:Managed  Frequency:2.437 GHz  Access Point: xx:xx:xx:xx:xx:xx   
              Bit Rate=48 Mb/s   Tx-Power=20 dBm   
              Retry  long limit:7   RTS thr:off   Fragment thr:off
              Encryption key:off
              Power Management:off
              Link Quality=36/70  Signal level=-74 dBm  
              Rx invalid nwid:0  Rx invalid crypt:0  Rx invalid frag:0
              Tx excessive retries:0  Invalid misc:0   Missed beacon:0
    i need a dam number to call for this ****.
    That would be wlan0 in your case. For future reference "man iwconfig" "man lspci"

    This card works perfectly for both monitor mode/injection and regular surfing. The "Tx-Power=20 dBm" (100 mW) kind of stinks, though. For more range and an out the box card you should look at an Alfa AWUS036hn usb. It will work with the vmware/virtualbox images too.

    Works with wicd, too.

    Code:
    service wicd start
    Code:
    wicd-curses
    hit P to set your preferences and enter interface name (wlan0)
    F10 to save
    R to refresh scan
    arrow down to your net
    -> to configure F10 to save
    <enter> to join

    Works from the console, no x needed.

    Good Luck and remember google is your friend.

    https://encrypted.google.com/search?q=AR9285+backtrack&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-USfficial&client=firefox-a

    The little bar at the top of the page works too.

Similar Threads

  1. Replies: 3
    Last Post: 07-27-2010, 11:32 PM
  2. Will this laptop WiFi card work with Backtrack 4?
    By zarzour in forum OLD Newbie Area
    Replies: 4
    Last Post: 01-09-2010, 09:31 AM
  3. best internal wifi?
    By bwana in forum OLD BackTrack 4 Working Hardware
    Replies: 10
    Last Post: 07-22-2009, 02:11 PM
  4. intel 4965AG laptop wifi card wont connect
    By NoCover in forum OLD Newbie Area
    Replies: 6
    Last Post: 04-06-2008, 04:35 PM
  5. help broadcom internal wifi card
    By sksinghddn in forum OLD Tutorials and Guides
    Replies: 1
    Last Post: 06-19-2007, 11:08 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •