Results 1 to 4 of 4

Thread: Alfa AWUS051NH works out of the box with BT4 R2

  1. #1
    Just burned his ISO
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    3

    Thumbs up Alfa AWUS051NH works out of the box with BT4 R2

    I would like to report that I was able to get the Alfa AWUS051NH USB wireless adapter to work on a vanilla BackTrack 4 R2 installation on VirtualBox 4.0.4. I used the default settings/options for the entire process (VM creation, OS install, etc.), and the only "extra" steps I took were to run 'apt-get update && apt-get upgrade' and to install the VirtualBox Guest Additions (the VirtualBox equivalent of VMware Tools). I then plugged the USB adapter into the host, navigated to the VM window's menu, clicked "Devices" -> "USB Devices" -> "Ralink 802.11 n WLAN [0101]". At this point, the AWUS051NH will be "plugged into" the virtual machine, and there should be relevant messages posted in /var/log/messages and a new interface should appear named 'wlan0' (verify with 'ifconfig -a'). Next, I enabled monitor mode on the device by running 'airmon-ng start wlan0', and the script successfully detected the chipset which it displays as "Ralink RT2870/3070" and uses the "rt2800usb" driver by default. Now that the USB adapter is in monitor mode (on 'mon0'), it's time to test packet injection with aireplay-ng. I ran 'aireplay-ng -9 mon0' and injection was successful.

    I attached screenshots of all of the relevant parts to this post. Note that I did censor out the MAC addresses and ESSIDs to protect the privacy of my neighbors.

    To the BackTrack developers: It would be appreciated if you could move the AWUS051NH from the list of "NON working cards" to the list of "Tested and working cards" on this page of the wiki: Wireless Drivers - BackTrack Linux
    Immagini allegate Immagini allegate

  2. #2
    Just burned his ISO
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    3

    Default Re: Alfa AWUS051NH works out of the box with BT4 R2

    hello guy . good post .

    in this forum some say that AWUS051Nh ( Ralink 2770/2750 ) not working with backtrack . perhaps they test in backtrack 4 final and r1 ..

    goooooooodddddddddd

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    30

    Default Re: Alfa AWUS051NH works out of the box with BT4 R2

    I concur with DeeSNutz. I have two of the AWUS051NH devices. They work great. I have tested in both a standard install and a VMWorkstation 7 install of BT R2.

    jk

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    30

    Default Re: Alfa AWUS051NH works out of the box with BT4 R2

    Slightly odd behavior in VMWare. The Alfa usb devices transfer from the host to the guest and work... for a while (I am using kismet). Then data just stops showing up. Restart kismit and nothing. Restart BT and nothing. Restart VMWare and they are usually back to working. Today I had to reboot the system. Go figure.

    All that said I have not experienced this in the standard BT install (not VMWare). Then again. I have not played with that as much.

    jk

Similar Threads

  1. ALFA NETWORKS awus051NH not workong with backtrack 4
    By quickread in forum Beginners Forum
    Replies: 7
    Last Post: 05-10-2011, 06:10 PM
  2. Replies: 4
    Last Post: 03-02-2010, 09:43 AM
  3. Replies: 1
    Last Post: 11-13-2009, 01:20 PM
  4. ettercap -eth0 works, atheros works, ALFA Rtl8187 Problems
    By thegreo in forum OLD BT3beta General
    Replies: 4
    Last Post: 01-31-2008, 05:13 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •