Results 1 to 4 of 4

Thread: Channel 153 ? Thought they only went up to 11

  1. #1
    Just burned his ISO
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Log cabin in the bush
    Posts
    2

    Default Channel 153 ? Thought they only went up to 11

    How is it that I see channels popping into airodump at 100 and up ?

    What is this ?

  2. #2
    Senior Member iproute's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Midwest, USA
    Posts
    192

    Default Re: Channel 153 ? Thought they only went up to 11

    what wlan device/chipset are you using? Here is some possibly applicable information. I'm only hazarding a guess as you've not provided any sort of output or other information

    Wireless Networking
    What are the supported Wi-Fi channels for IEEE* 802.11n 40MHz?

    Channel bonding is primarily used with 5GHz (IEEE* 802.11a) systems as it is the best solution for increased bandwidth with reduced possibility of interference.

    The possible channels for 5GHz systems are: 36, 40, 44, 48, 52, 56, 60, 64, 100, 104, 108, 112, 116, 120, 124, 128, 132, 136, 149, 153, 157 and 161.

    Note Channels may be slightly different depending on the regulatory requirements of the country.

    When selecting the two channels, the primary or control channel is selected first. The secondary or extension channel is selected in relation to the primary channel.

    For example if the primary channel is 36 and the secondary channel is 40 the notation would be (36,1). And if the primary channel is 44 and the secondary channel is 40 the notation would be (44,-1). The primary and secondary channels are always next to one another. It is impossible to have a primary channel of 36 and a secondary channel of 56.

    Supported combinations of 802.11n channels at 5GHz with 40MHz bandwidth are:
    (36,1) (40,-1); (44,1) (48,-1); (52,1) (56,-1); (60,1) (64,-1); (100,1) (104,-1); (108,1) (112,-1); (116,1) (120,-1); (124,1) (128,-1); (132,1) (136,-1); (149,1) (153,-1); (157,1) (161,-1)
    from here

  3. #3
    Junior Member 5cardcharlie's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Ohio
    Posts
    45

    Default Re: Channel 153 ? Thought they only went up to 11

    It's a known radiotap header parsing bug that sometimes appears with hidden networks. There's no fix for it at this time.

    Also, there are several other threads on this forum about the issue.

  4. #4
    Super Moderator Archangel-Amael's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Somewhere
    Posts
    8,012

    Default Re: Channel 153 ? Thought they only went up to 11

    Closed. Topic covered.
    To be successful here you should read all of the following.
    ForumRules
    ForumFAQ
    If you are new to Back|Track
    Back|Track Wiki
    Failure to do so will probably get your threads deleted or worse.

Similar Threads

  1. Airodump-ng Wrong Channel In Mon0 (channel -1)
    By killerro in forum Beginners Forum
    Replies: 3
    Last Post: 12-12-2010, 02:47 PM
  2. Channel 13`
    By Nyxistis in forum OLD BT4beta Bugs and Fixes
    Replies: 29
    Last Post: 11-27-2009, 02:48 AM
  3. channel for ap
    By cain#1 in forum OLD Newbie Area
    Replies: 7
    Last Post: 01-13-2009, 09:21 PM
  4. wlan0 is on channel 6, but the AP uses channel 9
    By Erika in forum OLD Newbie Area
    Replies: 20
    Last Post: 09-29-2008, 08:38 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •